Politică

Terenurile au început să alunece în tot judeţul

Mihai Boicu
13 mar 2013 2504 vizualizări
La Gura Caliţei situaţia se agravează, în timp ce pe Valea Ramnicului drumul asfaltat în toamna trecută este afectat pe trei porţiuni.Pămantul a luat-o la vale şi în alte localităţi ale judeţului

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au discutat ieri despre alunecările de teren care pun probleme în mai multe localităţi din judeţ, provocate de topirea zăpezii şi de precipitaţii. DJ 205 B a devenit impracticabil pe o lungime de 3 km între Urecheşti şi limita comunei Coteşti, în condiţiile în care acesta reprezintă cale de acces spre şoseaua E 85. De asemenea, primarul din Urecheşti a afirmat că paraul Oreavu şi-a schimbat cursul, afectand un drum comunal, care se blochează atunci cand plouă. Romeo Iordache, şeful Serviciului de drumuri al Consiliului Judeţean, a declarat că reparaţiile curente vor fi făcute de CJ, drumul fiind inclus în programul de investiţii pentru care s-a solicitat finanţare. De asemenea, autorităţile din Dumbrăveni au spus că 10 km de drumuri comunale s-au stricat şi au nevoie de circa 300 – 400 metri cubi de balast, pentru a le repara. SGA le-a promis că le va da sprijin pentru a obţine aprobările necesare. La Poiana Cristei reparaţiile la reţeaua electrică s-au încheiat, însă solicitarea de ajutor a primăriei a ajuns pe ordinea de zi a şedinţei CSJU deoarece a fost făcută cu mai mult timp în urmă. Topirea zăpezii şi precipitaţiile pun în pericol circulaţia între mai multe sate din Vrancioaia şi legătura cu DN 2 N. Membrii Comitetului au stabilit ca o comisie să se deplaseze în zonă pentru o evaluare. La Jariştea sunt două locuinţe puse în pericol de o ravenă şi s-a convenit ca Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri să facă demersuri pentru a obţine fonduri necesare finanţării lucrărilor.

CJ are nevoie de teren la Gura Caliţei pentru reparaţii

La Gura Caliţei alunecările de teren se agravează, deoarece şi versantul stang a început să curgă în satul Cocoşari, punctul “La poştă”, punand în pericol DJ 204 P. “Circulaţia pe drumul judeţean este imposibilă. Circulaţia pană la şcoală se face pană în punctul respectiv, copiii sunt daţi jos şi trecuţi peste acea porţiune”, a afirmat primarul Nicolae Ţandără. Romeo Iordache a afirmat că sunt patru puncte critice, iar izvoarele subterane favorizează alunecările de teren. “Consiliul Judeţean nu poate interveni deoarece terenurile nu ne apariţin. Reparaţiile costă 14,5 miliarde lei”, a spus oficialul CJ, care a atras atenţia că trebuie făcute lucrări de drenare şi consolidare a versantului. Prefectul Cătălin Kanty Popescu i-a cerut primarului din Gura Caliţei să organizeze o întalnire cu cetăţenii din zona afectată, pentru a găsi o modalitate de a trece terenurile în administrarea judeţului. Şi pe Valea Ramnului drumurile asfaltate în toamna anului trecut au probleme din cauza alunecărilor de teren, dar şi a maşinilor de mare tonaj care circulă nestingherite. Marian Paraschiv, şeful Secţiei Drumuri Naţionale, a declarat că la Chiojdeni s-a reactivat o alunecare de teren care fusese stopată de construcţia unui zid. Teransamentul drumului a fost afectat pe o lungine de 10 metri, în timp ce pe alt segment sunt probleme la terasament pe 20 metri lungime. De asemenea, un podeţ format din două tuburi a fost dislocat şi se circulă cu dificultate. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
mihai, acum 4057 zile, 22 ore, 50 minute, 50 secunde
a venit factura pentru taierile de copaci si despaduriri. carotaj cu beton armat si impaduriri cu salcam dragi sateni. chiar daca salcamul nu rodeste- va salveaza casa.
veghe, acum 4058 zile, 9 ore, 23 minute, 32 secunde
La Gura Calitei primarul Tandara se lauda ca l-a mituit pe prefect si ca-l are la mana. Ne intrebam daca doar se lauda sau chiar i-a dat sa nu cumva sa-i faca alt dosar penal si sa ajunga la puscarie, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.