Politică

Nica îl susţine pe ministrul Corlăţean în abordarea Schengen

Iulia Crețu
5 mar 2013 766 vizualizări
Deputatul PSD de Focşani consideră că amanarea intrării Romaniei în Schengen încalcă dreptul la muncă al cetăţenilor

Deputatul PSD de Focşani, Ciprian Nica, se arată deranjat de lipsa de reacţie a Bruxelles-ului în cazul Romaniei, în privinţa aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Nica susţine că liderii UE ar fi uitat de dreptul cetăţenilor de a accede la o piaţă a muncii comună şi că ar fi ghidonaţi numai de interese de partid, cu referire la adversarii de la Partidul Popular European. “Din punctul meu de vedere, faptul că intrarea României în Schengen ar putea fi iar amânată va avea ca efect direct încălcarea principiilor fundamentale ale UE de către nişte politicieni care par a fi mai mult reprezentanţii propriilor lor interese decât reprezentanţii intereselor cetăţenilor comunităţii. Spun acest lucru deoarece cei care lucrează în Bruxelles sunt şi angajaţii celor 22 de milioane de români şi ar trebui să muncească şi să le apere şi lor interesele, iar printre interesele românilor sunt şi acelea de a putea beneficia de aceleaşi drepturi ca oricare alt angajat în UE. Cred că din acest punct de vedere declaraţia ministrului de externe, Titus Corlăţean, este una corectă! Atâta vreme cât România îndeplineşte toate condiţiile tehnice pentru a adera la spaţiul Schengen este inadmisibil ca din motive politice care ţin de agenda internă a unora dintre reprezentanţii statelor membre să ne fie refuzată intrarea”, spune social-democratul Ciprian Nica. Deputatul notar mai susţine că nu este corectă opoziţia vis-a-vis de aderarea Romaniei la Schengen a statelor europene explicată prin îngrijorarea că românii vor ocupa locurile de muncă din ţările membre. “Vor vedea că deja românii fac performanţă la locurile de muncă din UE şi contribuie la creşterea PIB-ului din aceste state. La fel cum ar descoperi că în competiţia globală, capitalul uman reprezintă un factor decisiv al dezvoltării şi motorul real al economiei”, mai spune Nica. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.