Politică

VIDEO!!!Blaga, execuţie în direct la Focşani pentru salvarea lui Oprişan

Iulia Crețu
3 mar 2013 7277 vizualizări
Preşedintele PDL şi-a prezentat, ieri, la Focşani, moţiunea pentru un nou mandat în fruntea partidului.Ceea ce se anunţa a fi o întalnire liniştită, s-a transformat într-o execuţie.Nicu Tănase şi Cornel Negru au ridicat vălul de pe practicile nedemocratice de la PDL.Negru a fost dur la adresa lui Blaga, pe care l-a acuzat că l-a salvat pe Oprişan şi că nu i-a ascultat pe colegii de la Vrancea.Blaga a replicat pe un ton autoritar că justiiţia l-a menţinut în funcţie pe baron şi a explicat că el a vrut, în 2009, un guvern cu PNL. Blaga a tunat cand a auzit că democraţii vranceni nu au avut intrare la ministrul Nazare, la Transporturi: “Dar nu i-aţi avut pe Plăcintă şi pe Mustea?” .Deputatul Secară îşi continuă războiul cu PD-ul pe Facebook, spre exasperarea lui Neaţă & co

Vasile Blaga şi-a prezentat ieri după amiază, la Focşani, moţiunea sub care va candida la şefia PDL la alegerile interne care se derulează pe 23 martie, la Bucureşti. Alături de Blaga au venit la Focşani o parte dintre susţinătorii săi Radu F. Alexandru, Raluca Turcan, Valeria Schelean, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Traian Ungureanu şi Alexandru Nazare. Moţiunea lui Blaga se intitulează “Romania Dreaptă. PDL – Politica dincolo de lozinci”. Ceea ce aşteptau PDL Vrancea şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Costică Neaţă, a fi o întalnire degajată, în care toată lumea să îşi anunţe sprijinul pentru Vasile Blaga, s-a transformat într-o punere la zid în direct a liderului portocaliu. Cei care au adus critici destul de dure la adresa conducerii democrate de la Bucureşti au fost preşedintele PDL Focşani, consilierul Nicu Tănase, şi consilierul judeţean Corneliu Negru. Tănase a anunţat conducerea centrală de faptul că organizaţia municipală, care a obţinut cele mai multe voturi la parlamentare, nu este reprezentată aşa cum se cuvine în Biroul Permanent Judeţean al PDL şi nici nu a primit numărul de delegaţi calculat proporţional cu numărul de voturi. Tănase nu a anunţat sprijin pentru Blaga la Convenţia de pe 23 martie, starnindu-i furia lui Costică Neaţă care i-a cerut să spună clar pe cine va vota. Preşedintele interimar al PDL nu a primit niciun răspuns.

Negru: “Oprişan intră mai repede la liderii PDL decat noi”

“Oprişan are mai multe legături cu PDL decat avem noi”, a spus Corneliu Negru, pe care Blaga l-a numit apoi “colega”, spunandu-i că nu e “fan PSD”

Tirul nemulţumirilor din Partidul Democrat a fost continuat, mult mai dur, de Corneliu Negru, consilier judeţean. Acesta a acuzat modul în care Blaga, în 2006, i-a ţinut partea lui Marian Oprişan, cand la Vrancea, Consiliul Judeţean a decis, cu 2/3 din voturi, să-l înlăture. De asemenea, Negru a acuzat că liderii centrali nu s-au preocupat de soarta PDL la Vrancea şi că judeţul nu a fost ajutat de miniştrii democraţi. “Pentru mine, intervenţia dvs  de la Antena 1 în 2006 a fost o mare dezamăgire, cand aţi anunţat că Marian Oprişan, în opinia dvs, este preşedinte de CJ. De asemenea, dl Stolojan a susţinut cu tărie un liberal la şefia OPC Vrancea. În opinia noastră, Oprişan are mai multe legături cu PDL decat avem noi, aşa simţim. Intra la liderii PDL mai repede decat o faceau Jan Vraciu şi Alin Trăşculescu. Pentru cei care am luptat aici, conducerea nu ne-a ajutat! Nu înţeleg raţiunea pentru care BPN a decis dizolvarea BPJ-ului lui Alin Trăşculescu. Şi îi reproşez dlui ministru Alexandru Nazare că ne-a dat afară din birou, pe mine şi pe Trăşculescu, cand am mers în numele unei comunităţii de mii de oameni pentru a recupera o datorie a statului către Obştea Tulnici. Nici n-a stat de vorbă, după 30 de secunde ne-a dat afară. După ce s-a întamplat cu Trăşculescu, niciun lider central nu ne-a întrebat dacă îl vrem pe Neaţă. Dorim să ne alegem noi liderii, nu să ne fie impuşi de la centru. Nu m-am hotărat ce moţiune voi vota”, a spus Negru. Iar acuzaţiile sale le-a ridicat pulsul atat lui Costică Neaţă, dar mai ales lui Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, dar şi lui Vasile Blaga.

Blaga se disculpă: justiţia l-a lăsat pe Oprişan baron la Vrancea

Preşedintele PDL a replicat, pe un ton extrem de autoritar, spunand că PDL Vrancea a dat miniştri în cabinetele Boc şi Ungureanu, pe Sorina Plăcintă şi pe Răzvan Mustea Şerban, ambii ieşiţi din politică la acest moment. “Vă plangeţi că nu aveaţi intrare la miniştri? Dar oare de unde au fost miniştrii Plăcintă şi Mustea? Nu eu i-am dorit răul lui Trăşculescu, eu chiar cred că e nevinovat şi îi transmit multă sănătate”, a spus Blaga. Acesta a făcut referire şi la relaţia sa cu Marian Oprişan şi PSD, completand că el a fost împotriva Guvernului PDL-PSD din 2009 şi că ar fi preferat un parteneriat cu PNL. “În decembrie 2008, cine s-a opus unui Guvern PDL-PSD? Vă spun eu: Blaga! Calculele au fost greşite, alta era situaţia dacă făceam majoritate cu liberalii. PSD nu mai avea acum puterea pe care o are şi nu mai exista nici Marian Oprişan. Ori le vedem pe toate, ori nu! Eu nu sunt fanul PSD! Un guvern natural ar fi cu PNL, dar atunci, alţii au judecat altfel”, a strigat Blaga la sala cu pedelişti de la Ateneul Popular. Cat despre “scăparea” lui Oprişan din 2006, Blaga a explicat că justiţia a decis menţinerea pe funcţie a baronului PSD de Vrancea. “Decizia în cazul său aparţinea justiţiei, nu ministrului de Interne. Să nu ajungem, colega, ca un ministru de Interne să decidă că nu-i place culoarea ochilor unui preşedinte de CJ. Aşa e în democraţie. Omul a fost ales. Dacă am fi procedat altfel, am fi ajuns mai rău decat am fost înainte”, a mai spus Vasile Blaga.

Secară nu conteneşte cu acuzaţiile

Deputatul PDL de Adjud, Florin Mihail Secară, nu a participat la întrunire, dar de pe Facebook, a lansat noi acuzaţii. “«Politica datului cu pumnul în masă sau a pumnului în gură» a fost la loc de cinste în această şedinţă (nr. de BPJ la PDL de sambătă). Preşedintele interimar Neaţă Costică, luand atat exemplul cat şi directivele date de către şeful de partid de la Bucureşti, a reuşit să impună propriile reguli după care se vor numi reprezentanţii PDL Vrancea la Convenţia din 23 martie. Spre exemplu: la o primă supunere la vot a propunerii acestuia, a pierdut, după care a reluat nervos votul cu un îndemn lansat pe un ton de război către colegii din BPJ: «băi, ridicaţi mainile vă rog, că a început votul» ... cred că acest personaj reeditează şedinţele PCR-ului în care a fost educat şi care i-au fost atat de dragi”, scrie Secară pe Facebook. PDL Vrancea va merge la Convenţia de pe 23 martie cu 76 de delegaţi şi e luptă grea pentru susţinători fideli lui Blaga, în condiţiile în care Secară o susţine pe Elena Udrea. Secară mai scrie că în partid ar fi destui oameni care să-i înfrunte pe Costică Neaţă şi pe Lică Panciu şi face referire la anumite situaţii de incompatibilitate a unor membri aleşi în funcţii de conducere la partid. „Am văzut ieri un Lică Panciu disperat, încolţit şi foarte agresiv care a încercat să intimideze fizic un alt coleg... Un Lică Panciu care simte că i se apropie finalul politic şi bineînţeles finalul aranjamentelor din care să-şi mai «tragă» ceva euroi. Tot astăzi am descoperit că avem ceva incompatibilităţi în conducerea PDL: preşedintele interimar Neaţă Costică este încă încadrat pe o funcţie cu titulatura de «funcţionar public»; secretar general-adjunct Partene Ionel - este încadrat la ANIF Vrancea pe funcţie de «funcţionar public» - deci incompatibil”, mai scrie deputatul PDL care a intrat în război deschis cu actuala conducere a partidului. Florin Secară îşi continuă atacul şi la adresa lui Blaga, caracterizandu-l ca fiind „unul din cei care a aruncat în van munca a tot ceea ce a însemnat lupta la baionetă a dreptei vrancene împotriva baronului pesedist Oprişan”, după cum a scris parlamentarul.

Postările pe Facebook, temă de discuţie

Membrii PDL Vrancea care au luat cuvantul la tribună i-au transmis un mesaj şi deputatului Florin Mihail Secară, pe care-l somează să aducă toate criticile în interiorul partidului şi să nu le mai verse pe Facebook. De altfel, şi Blaga a cerut ca opiniile critice să fie exprimate în partid, lăsand de înţeles că cei “care îşi fac credibilitate criticand partidul” vor fi daţi afară. Ieri, Secară a avut o nouă postare “veninoasă” la adresa gărzii vechi din PD. “Sper ca singurul domn deputat PDL de Vrancea să fie alături de noi. Şi sper să nu mai dăm pe Facebook sau pe alte reţele de socializare ce se discută în BPJ”, a spus Vasile Chirilă, primarul de la Bilieşti. La randul său, Ionel Partene, fost director ANIF, a luat cuvantul iritat de aceleaşi postări ale lui Secară. “Toate problemele să se discute la organizaţia judeţeană. Nu cred că Facebook-ul este rezolvarea. Şi transmit dlui deputat că nu sunt incompatibil”, a spus şi Partene. De altfel, înainte de venirea lui Blaga, şi Lică Panciu se agita nervos din cauza acuzaţiilor lui Secară, apostrofandu-i pe consilierii deputatului. În timp ce Blaga era la Focşani pentru prezentarea moţiunii, la Bucureşti, Florin Secară era alături de Elena Udrea cand aceasta şi-a depus moţiunea “Noul PDL” la sediul din Modrogan. Este de aşteptat ca săptămana viitoare şi aceasta să vină la Focşani. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la întrunirea PDL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 29

Adaugă comentariu
Crazy_Horse, acum 4067 zile, 8 ore, 55 minute, 38 secunde
Vezi, d-le Ulise, ce se intampla daca semnezi comenturile cu numele real? Te injura toti ... cenzurat... si pierzi timp sa le raspunzi... Merita oare sa semnezi cu numele real?!?!?
Titi, acum 4070 zile, 29 minute, 25 secunde
Nu inteleg...Care ar fi problema daca unul din partidele din Romania ar fi pline de oameni supercorecti?! Asta inseamna ca acum prin vot schimbam alta palarie la aceeasi Marie...
Pt DANB, acum 4070 zile, 6 ore, 3 minute, 40 secunde
DANB esti greu de cap tu vezi Schengenul prin dusmanii de la PDL care la timpul potrivit nu ti-a dat un osisor de ros. E greu....este o vorba....Cu prostul nescolarizat , citeste integral
, acum 4070 zile, 5 ore, 32 minute, 18 secunde
Bai papagalule,ai si tu o poezie tampita si o tot vomiti pe-aici...
danb, acum 4070 zile, 7 ore, 33 minute, 37 secunde
Comentariul anterior este al meu.
, acum 4070 zile, 7 ore, 35 minute, 42 secunde
pt. gunoaiele PDL-iste. De ce laturile lui Basescu si ale tradatorilor PDL-isti trimisi la Bruxelles cantaresc mai mult pentru occidentali decat orice fapte pozitive ? Pentru ca e mai ieftin bai. E citeste integral
Ulise Grosu, acum 4070 zile, 9 ore, 9 minute, 51 secunde
@Joe URAGANU pt .Ulise, Eu nu am nevoie de "gorile", deoarece ma descurc singur, In concluzie, poti "plimba linistit ursul". Daca in timp ce plimbi ursul, te intalnesti cu d-na citeste integral
Joe URAGANU pt .Ulise, acum 4070 zile, 9 ore, 40 minute, 51 secunde
Asa,Ulise,sa ma chemi daca ai nevoie! Fluiera de trei ori!Da repede ca mai am treaba.
Pretenas, acum 4070 zile, 10 ore, 22 secunde
Bine ar fi ca, clica veche a PD-ului sa taca din gura, ca la vremuri unde se putea face ceva au stat ascunsi, acum ies ca mustele la rah...Decat sa va luati de Blaga ca nu stiu ce face mai bine citeste integral
Gabriela, acum 4070 zile, 10 ore, 14 minute, 7 secunde
Interesant acest razboi al declaratiilor din PDL Vrancea (sau ARD, sau Copacul Verde, sau Inima Violet, sau...) PDL-ul sa-l salveze pe OPRISAN? HA HA HA. Mai degraba Basescu sa-l salveze decat citeste integral
Recomandari pentru DANB, acum 4070 zile, 11 ore, 22 minute, 53 secunde
A se citi tratatul de aderare a Romaniei la UE. Si dupa aceasta poti sa mai comentezi....scarta,scarta !!??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.