Politică

Bacinschi trimite recuperatorii după familia Oprişan

Iulia Crețu
24 feb 2013 2894 vizualizări
Este vorba despre fratele baronului PSD de Vrancea, omul de afaceri Adrian Oprişan, care deţine firma de amenajare peisagistică Gama Verde, care ar avea datorii la bugetul local . “Regele gazonului” spune că la mijloc ar fi o eroare şi că este în grafic cu plata impozitelor. “Eu sunt un bun platnic, dar voi verifica şi eu situaţia”, ne-a spus Adrian Oprişan. Primăria pune pe lista neagră 26 de firme din oraş, inclusiv o firmă care aparţine fostului viceprimar Radovici, după cum se arată pe site-ul municipalităţii

S-a rupt lanţul de iubire între primarul Decebal Bacinschi şi baronul Marian Oprişan? Printr-o informare oficială a Primăriei Focşani, postată pe site-ul municipalităţii, se anunţă că împotriva societăţii deţinută de fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Adrian Oprişan, supranumit “regele gazonului” din pricina afacerilor pe care le are pentru amenajarea stadioanelor de fotbal şi nu numai, s-au demarat procedurile de executare silită, prin emiterea somaţiilor şi titlurilor executorii. Demersul celor de la Taxe şi Impozite vine după ce firma lui Oprişan nu şi-a plătit dările către bugetul local, ajungand pe lista neagră a celor care nu-şi achită contribuţiile către stat. Este vorba despre firma SC Gama Verde SRL, deţinută de Adrian Oprişan, cu sediul în strada Războieni, din Focşani, care se prezintă pe site-ul propriu ca fiind “lider în domeniul construcţiei şi întreţinerii profesioniste a terenurilor sportive cu gazon natural din Romania”. Contactat telefonic, Adrian Oprişan a declarat că la mijloc este vorba despre o eroare, că firma sa ar fi cu plata impozitelor la zi. “Este o eroare din punctul meu de vedere, eu sunt un bun platnic. Sunt în grafic cu impozitele, ar trebui să plătesc pentru anul în curs. Voi verifica şi eu situaţia, dar cred că este o eroare de la Primăria Focşani. Clar, pentru că eu gestionez plata taxelor şi impozitelor pe imobile, clădiri şi ce mai este”, ne-a spus Adrian Oprişan.

“Profesioniştii gazonului natural” au dat şi rateuri

Sigla firmei Gama Verde SRL este “Profesioniştii gazonului natural”, Gama Verde fiind cea care a montat gazonul pe Arena Naţională cand terenul de joc a cedat, în 2011, la celebrul meci de fotbal Romania-Franţa. Gazonul s-a transformat după jumătate de oră de joc într-un teren cu muşuroaie, starea suprafeţei de joc fiind criticată atat de jucători, cat şi de presa internaţională. Totodată, de “regele gazonului” după care acum Bacinschi trimite recuperatorii se leagă şi povestea gazonului amestec de nisip cu iarbă de la meciul Romania-Danemarca, din 2005, de pe Stadionul Naţional. Presa centrală relata la momentul penibil din 2011 că firma fratelui lui Marian Oprişan, Gama Verde, a primit de la statul roman peste 1,4 milioane euro pentru lucrări realizate pe alte stadioane din ţară, exceptand lucrările de la meciurile pierdute de Romania, la scor, dar şi la imagine, din cauza calităţii slabe a gazonului. Pe lista datornicilor se numără şi firma fostului viceprimar social-democrat al Focşaniului din perioada 2000-2004, Dan Constantin Radovici. Municipalitatea nu dezvăluie şi care este cuntumul datoriilor.  (Iulia CREŢU)

Lista societăţilor împotriva cărora Primăria a emis somaţii de plată:


1.    SC Trade End Company Prod Bucureşti
2.    SC 2000 Trust Construct SRL
3.    SC Asinter Agent de asigurare
4.    SC Andrei Comimpex SRL
5.    SC Renaşterea SRL
6.    SC Median Trans SRL
7.    SC Nafriona SRL
8.    SC Irinaira SRL
9.    SC Brims SRL
10.    SC Cder Interex SRL
11.    SC Publiferom Bucureşti SRL
12.    SC Ramiamal Com SRL
13.    SC Poliiglob SRL
14.    SC Danira Solar Impex SRL
15.    SC Danira Solar Impex SRL
16.    SC Cora Design SRL
17.    SC Dagimar Distribution SRL
18.    SC Vin Export Panciu SRL
19.    SC Tiniv Comixt SRL
20.    SC Tiniv Comixt SRL
21.    SC Promet SRL
22.    SC Autoprim Service SRL
23.    SC Gama Verde SRL
24.    SC Inter Grup Trans SRL
25.    SC Pandora Turism SRL


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.