Politică

Monica Macovei CANDIDEAZĂ la şefia PDL

Ziarul de Vrancea
22 feb 2013 1087 vizualizări
Conform www.rtv.net ,europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat, duminică, candidatura la şefia partidului. Macovei va intra în cursa, de la Convenţia Naţională din martie, împotriva lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea, cu moţiunea "Reformiştii", pe care o va depune împreună cu Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

 

"Candidez la preşedinţia PDL, moţiunea pe care o depunem împreună se numeşte «Reformiştii»", a anunţat Monica Macovei, într-o conferinţă de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

Monica Macovei este al treilea candidat la şefia partidului, alături de Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, va avea loc în 23 martie.

CNC al PDL a decis, sâmbătă, organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi.

La CNC a existat şi propunerea Monicăi Macovei ca data Convenţiei să fie 30 martie. Europarlamentarul PDL a susţinut organizarea Convenţiei în 30 martie pentru ca şi candidaţii care vor intra în competiţie în această săptămână să aibă timp să-şi facă campanie.

De asemenea, Monica Macovei şi Cristian Preda propuseseră ca la Convenţie să participe 10.000 de delegaţi.

Pe de altă parte, CNC a aprobat, la propunerea Monicăi Macovei, o derogare la Statutul partidului, astfel încât oricine să poată candida pentru orice funcţie, indiferent de vechimea în formaţiune.


Citeste mai mult pe www.rtv.net

 

 

www,gandul.info:Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia PDL: "Vrem să facem o opoziţie credibilă la USL, nu tovărăşească"

 

Foto: Gabriel Fluerariu // Mediafax

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a anunţat astăzi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL, cu susţinerea lui Sever Voinescu, a lui Cristian Preda, a lui Adrian Papahagi şi a lui Teodor Baconschi.Macovei spune că "decizia a fost luată de mult timp" şi a negat orice amestec al preşedintelui Traian Băsescu.

"Vrem un PDL reformat. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem să fim credibili, nu să rostim lozinci. Vrem în partid standarde etice care să se aplice tot timpul, nu numai înainte de alegeri. Vrem să facem o opoziţie credibilă, nu una constructivă şi tovărăşească", a spus Monica Macovei, după anunţul moţiunii pe care grupul "reformiştilor" o va depune.La intrarea în competiţie cu Vasile Blaga şi cu Elena Udrea, Monica Macovei a susţinut că "PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili, care nu sunt o speranţă pentru viitor", adăugând că nu se teme "de niciunul" dintre cei doi contracandidaţi.

În replică faţă de observaţia lui Vasile Blaga potrivit căruia partidul nu poate fi condus de la Bruxelles, Macovei a anunţat că dacă va câştiga alegerile interne va demisiona din Parlamentul European. "Evident, partidul se conduce din România, din Bucureşti, voi fi în Bucureşti. Voi renunţa", a spus Macovei care susţine că moţiunea "Refoprmiştii" are deja "peste 100 de semnături şi vom strânge în continaure".

 Întrebaţi de ce nu au intrat ei înşişi în competiţia internă, preferând să lase locul unei femei, cei patru susţinători ai lui Macovei l-au desemnat "purtător de cuivânt" pe Voinescu: "încă de la început când am gândit să producem o candidatură pentru conducerea partidului Monica Macovei a fost prima opţiune", a spus acesta, retras în ultima perioadă din prim-planul PDL. "Eu sunt cea mai curajoasă", a replicat la rândul său, Monica Macovei.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
victor, acum 4072 zile, 5 ore, 11 minute, 20 secunde
Ce tampenie! Cucuveaua asta-* venita cica sa reformeze pdl-ul. Care reforma tradatoare-* de tara, aia ce tocmai * facut-* mafiotul basescu? Tu esti venita , spalator de cur la base, sa furi ceva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.