Politică

VIDEO!!!PP-DD vrea să bage Jandarmeria în ATOP

Iulia Crețu
21 feb 2013 2152 vizualizări
Deputatul Neagu Murgu propune modificarea şi completarea a două legi privind Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică

Deputatul PP-DD Neagu Murgu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, intenţia pe care grupul său parlamentar o are pentru modificarea şi completarea a două legi. Prima face referire la Legea nr. 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, care face trimitere numai la persoane cu studii medii, îngrădind astfel posibilitatea de a participa la concurs pentru cele cu studii superioare. “În urma discuţiilor cu ai mei colegi, am descoperit că la nivelul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt mai multe probleme în ceea ce priveşte calificarea pe care trebuie să o aibă şeful acestui serviciu. Am analizat legea în vigoare şi am hotărat să aducem cateva îmbunătăţiri. La art. 5 din această lege, unde se face referire la conducerea serviciilor voluntare, nu există o prevedere clară privind gradul de calificare pe care trebuie să îl îndeplinească personalul de conducere, fiind folosită, la modul general, sintagma «un şef profesionist în domeniu», fapt ce generează confuzii. Din această cauză, autorităţile locale au hotărat arbitrar dacă angajează cu studii medii sau superioare, creandu-se o situaţie de inegalitate între cadrele de conducere”, a spus deputatul Neagu Murgu. Modificarea Legii 284/2010 este susţinută şi de Constantin Moisii, tot de la PP-DD. De asemenea, deputatul Neagu Murgu vrea o modificare şi în cadrul Legii 218/2002, prind funcţionarea Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP). “Vrem ca din ATOP să facă parte şi reprezentanţii Jandarmeriei. În prezent, ATOP nu poate funcţiona în formulă completă deoarece funcţia de şef al gardienilor a fost desfiinţată, iar înlocuirea acestuia nu se poate face în lipsa unui cadru legal”, a completat Neagu Murgu. Acesta a concluzionat că din Opoziţie nu se speră la mare lucru în Parlament, dar că datoria aleşilor este să “tragă cu dinţii” de proiectele lor. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări principalele declaraţii ale deputatului PP-DD din conferinţa de presă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sasu, acum 4074 zile, 5 ore, 55 secunde
Fata de CIOLANIADA ai interese nene.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.