Politică

Romania premiată la Ursul de Aur vs Romania cărnii de cal

Iulia Crețu
18 feb 2013 860 vizualizări
Deputatul PSD de Focşani, Ciprian Nica, în mod nedrept, bagă în aceeaşi oală politicul şi arta. Printr-un comunicat de presă, acesta laudă performanţa cinematografiei romaneşti de la Berlin, acolo unde filmul “Poziţia copilului” a caştigat Ursul de Aur.

În contrapondere, Nica se leagă de imaginea negativă a Romaniei, pe care o pune exclusiv pe umerii preşedintelui Traian Băsescu. “Zilele acestea, dacă mai era nevoie, am mai primit o lecţie de onoare, de profesionalism, de muncă şi de dăruire. Filmul românesc «Poziţia copilului» a câştigat la Berlin, Ursul de Aur. Este un moment maiestuos pentru ţara noastră. De ce spun că am primit o lecţie? Nu e o noutate pentru nimeni faptul că regimul condus de Preşedintele României ne-a transformat în oaia neagră a Europei. În acest peisaj în care, urmare a politicii nesăbuite promovată de acest personaj, auzim, mereu, numai lucruri rele despre România şi despre români, iată că, în fapt, situaţia este total diferită”, scrie Ciprian Nica. Pesedistul susţine că Băsescu ar fi vinovat pentru scandalurile cu frauda, carnea de cal, violenţa unor conaţionali din Europa. Filmul „Poziţia copilului” este regizat de Călin Netzer şi a fost premiat la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. „Acest premiu are darul de a ne aduce aminte de zecile de tineri care obţin pentru România premii la olimpiadele internaţionale şi care, cu modestia lor, ne dau de fiecare dată lecţii de viaţă, ne amintesc cine suntem! Să nu uităm de o altă serie de români, cei care fac cinste ţării noastre la competiţiile sportive internaţionale, care îşi sacrifică tinereţea pentru a construi o imagine ţării noastre, pentru a ne face să ne tresară inima când auzim cântându-se imnul României. Un astfel de caz este şi Alin Moldoveanu, care este o adevărată mândrie a Vrancei”, mai spune Ciprian Nica. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ulise Grosu, acum 4083 zile, 3 ore, 46 minute, 32 secunde
Decat sa faca politicianism ieftin, asa cum rezulta din prezentul articol, dl. deputat Ciprian Nica mai bine *-ar preocupa de problemele focsanenilor pe care ii reprezinta in Parlament. Faptul ca nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.