Politică

Deputatul Secară îi cere soluţii ministrului Educaţiei privind violenţa

Ziarul de Vrancea
15 feb 2013 715 vizualizări
Siguranţa precară din şcolile vrancene este subiectul unei interpelări a deputatului PDL de Vrancea, Florin Secară, către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, căruia i-a adus la cunoştinţă incidentul din 4 februarie de la Şcoala 7 din Focşani, cand un cadru didactic a fost agresat în incinta unităţii de învăţămant

Deputatul vrancean îi solicită ministrului Educaţiei identificarea unor mijloace prin care siguranţa elevilor şi profesorilor să fie asigurate în unităţile de învăţămant. „Este de domeniul evidenţei că invocarea lipsei resurselor financiare nu poate reprezenta un motiv serios pentru starea de insecuritate din şcolile vrancene, atata vreme cat angajarea de paznici nu reprezintă un efort bugetar deosebit. Mai mult, în calitate de deputat am încercat să suplimentez prin amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2013, bugetul educaţiei din judeţul Vrancea, tocmai pentru a asigura securitatea elevilor şi profesorilor în şcoli. Din păcate, amendamentele nu numai că au fost respinse, ci nici măcar nu au fost ascultate în motivarea oportunităţii lor”, se arată în scrisoarea adresată ministrului Remus Pricopie. Deputatul Florin Secară solicită şi autorităţilor locale, Inspectoratului Şcolar Judeţean să găsească soluţii concrete pentru siguranţa cadrelor didactice şi a elevilor vranceni. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.