Politică

Primarii de ţară discută despre Constituţie şi regionalizare la Bucureşti

Iulia Crețu
12 feb 2013 1367 vizualizări
Duminică încep lucrările Adunării Generale de la Asociaţia Comunelor

Primarii de comune sunt aşteptaţi la consfătuiri. În perioada 17 – 20 februarie, Asociaţia Comunelor din România (ACoR) convoacă la Bucureşti Adunarea Generală şi Consiliul Director. Pe ordinea de zi sunt multe subiecte, primarii de la ţară avand destule nemulţumiri de ordin administrativ. În cadrul Adunării Generale se va constitui şi un grup de experţi pentru participarea la lucrările specifice procesului de elaborare a proiectului de revizuire a Constituţiei şi a legislaţiei privind regionalizarea. De asemenea, se va propune stabilirea cadrului legal pentru necesitatea egalităţii de tratament juridic referitor la „migratorii” politic şi de stabilire de sancţiuni similare pentru parlamentari şi aleşi locali, după cum ne-a spus Neculai Ionescu, primarul de la Homocea, secretar în ACoR Vrancea. Întalnirile de lucru vor avea loc la Hotel Rin Grand, la discuţii fiind aşteptaţi pană la 500 de primari din ţară. De la noi din judeţ vor participa în jur de zece edili. Conducerea Filialei ACoR este asigurată de Valerică Zamfirescu (PNL-Slobozia Bradului), preşedinte interimar, Neculai Ionescu (PNL-Homocea), secretar, Vasile Vatră (PSD-Gugeşti), prim-vicepreşedinte, Romeo Vulpe (PSD-Tănăsoaia), Costel Necula (PSD-Măicăneşti) şi Ion Văsuian (PSD- Negrileşti), vicepreşedinţi. Din Comisia de cenzori fac parte Daniela Mihalcea (PSD-Tamboieşti) şi Fănică Ciobotaru (PNL – Vizantea Livezile). Conducerea ACoR Vrancea a revenit la Zamfirescu după ce în anii trecuţi a fost asigurată de Elena Garneaţă (PSD- Slobozia Ciorăşti), spre nemulţumirea multor primari de la ţară, indiferent de culoarea politică, care acuzau că, sub conducerea primăriţei ACoR, se transformase într-o „asociaţie a cozonacilor” şi că nu se strangeau cotizaţiile la timp. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.