Urmărește-ne pe:
Contul meu 24 aprilie 2024
Despre noi Publicitate Anunțuri ZdV Contact
Prima pagină Special/ Politică VIDEO!!!Oprişan vrea capitală de regiune la Focşani
Politică

VIDEO!!!Oprişan vrea capitală de regiune la Focşani

Ziarul de Vrancea
10 feb 2013 7764 vizualizări
Liderii USL dau o bătălie de culise pentru capitalele de regiuni

Ultimele informaţii privind regionalizarea arată că se dă o bătălie puternică între liderii locali privind stabilirea capitalelor, arată jurnaliştii de la Gandul. Regiunea de Sud – Est este printre cele în aflate în plin război al intereselor. Favorite pentru a conduce Vrancea şi judeţele din această zonă sunt Brăila şi Constanţa. Şi la acest moment cele două oraşe au o mare importanţă pentru judeţul nostru, deoarece Brăila este centrul Regiunii de Dezvoltare Sud – Est, în timp ce de la Constanţa sunt conduse acum o serie de instituţii locale, cum ar fi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit sau Inspectoratul de stat în Construcţii. În timp ce liderii consiliilor judeţene din Brăila şi Constanţa se contrazic puternic pe tema capitalei, Marian Oprişan vrea şi el Focşaniul pe lista capitalelor de regiune, după cum susţin jurnaliştii din presa centrală. O eventuală alegere a municipiului de pe Milcov ar întări nu doar poziţia judeţului, ci şi pe a sa personală, pentru că una e să fii lider de judeţ şi alta lider de regiune. (Mihai BOICU)

În MARILE MECIURI ALE REGIONALIZĂRII apare timid şi Focşaniul

Conform gandul.info în viziunea preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, Focşaniul ar avea şanse să devină capitala  regiunii Sud- Est, chiar dacă meciul care-i etalat public  pană acum, este doar cel dintre Brăila şi Constanţa

Dacă în privinţa regionalizării toată lumea se declară de acord, spiritele se încing când vine vorba de stabilirea capitalelor de regiuni. Cum în schiţele noii legi se vorbeşte de aceleaşi opt regiuni, dar de alte centre administrative, primarii au început deja să-şi facă reclamă pentru a convinge că oraşele lor trebuie să fie cele alese.

Situaţia pare tranşată în cazul Bucureştiului, Clujului, Craiovei şi Timişoarei, care în toate variantele vehiculate până acum vor fi centrele regiunilor Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest , Sud-Vest şi Vest. Bătălia în Regiunea Centru se dă între Braşov şi Alba Iulia, pentru Nord-Est sunt luate în calcul Piatra Neamţ şi Iaşi, în Sud Călăraşi şi Ploieşti, iar în Sud-Est Constanţa şi Brăila.

 

Nicuşor Constantinescu (Constanţa): "Capitala regională la Brăila este o aberaţie"

Nici în regiunea de Sud- Est, care va cuprinde judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, apele nu sunt tocmai liniştite. Şi aici există două variante pentru capitala regională, Brăila şi Constanţa, la care se adaugă, mai timid, şi Focşaniul, în viziunea preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan.

De partea Brăilei este chiar primarul PSD Aurel Gabriel Simionescu, care crede că "echidistanţa" oraşului este un aspect foarte important.

"Alegerea Brăilei ca şi capitală regională urmează o cale naturală. Noi am construit aici o întreagă reţea şi toate celealte cinci judeţe au fost mulţumite. Nu e vorba de cât de dezvoltată e o zonă, dar e vorba că acea zonă poate asigura serviciile necesare unei capitale regionale. Şi Constanţa poate fi un centru economic, dar Brăila este un pol cultural. Are şi infrastructura necesară, e şi dezvoltată, avem şi relaţii bune, e şi în centrul regiunii. Adică Brăila este echidistantă şi ca poziţie geografică şi ca relaţii", a spus Simionescu, pentru gândul.

Mult mai ferm, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cealaltă variantă, exclude oraşele de tipul Brăilei pentru a fi capitale regionale, pe motiv că "nu pot funcţiona".

"Este exclus să vedem capitale de regiune la Brăila, Călăraşi, sunt nişte aberaţii, nu pot funcţiona. Nu se poate aşa ceva, au fost stabilite politic când s-au constituit regiunile de dezvoltare în 1997 şi au rămas aşa de la sine", a declarat Nicuşor Constantinescu.

 Citeşte întreg articolul pe www.gandul.info


Ultima oră :După ministerele cu mai mulţi miniştri vin regiunile cu mai multe capitale

VIDEO Liviu Dragnea: „Fiecare regiune va avea mai multe capitale”

 

Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să clarifice discuţiile referitoare la regionalizare foto: Adevărul

 

Fiecare regiune va avea mai multe capitale. Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să clarifice problema regionalizării României. El spune că varianta cu o singură capitală pentru o regiune de dezvotare nu este bună şi asta pentu că celelalte judeţe nu vor „simţi” beneficiile regionalizării.

Proiectul regionalizării României este în plină elaborare la Ministerul Dezvoltării. Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că toate variantele apărute în presă în ultimele zile sunt simple speculaţii şi dorinţe ale unor oameni politici care vor să-şi facă imagine sau mai rău, să tulbure apele în coaliţie pentru a nu se mai face regionalizarea.

„Toate variantele care apar sunt intenţii ale unora sau altora, motivate de diverse cauze. Unii vor să-şi facă imagine proprie în interiorul partidului lor, alţii vor să tulbure apele pentru a genera tensiuni şi pentru a obţine un anumit desen al regiunilor. Mai sunt alţii care vor să tulbure apele pentru a nu se întâmpla regionalizarea. Singurul proiect valabil de regionalizare a României este în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la Alexandria.

Potrivit acestuia, de săptămâna viitoare se va constitui la Ministerul Dezvoltării un Consiliu Consultativ cu oameni foarte cunoscuţi, profesori universitari şi specialişti din mai multe domenii pentru a contura un proiect fiabil.

 

 

 

Citeşte întreg articolul pe www.adevarul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 15

Adaugă comentariu
Simbol, acum 4089 zile, 21 ore, 46 minute, 13 secunde
Se bănuiește că ar fi vorba de carne de măgar nu de cal care se abatorizează conform ziarului și prin abatoare amplasate în viitoarea Regiunea Sud Est.Pană acum furnizorul din Romania nu a citeste integral
angajat, acum 4089 zile, 21 ore, 54 minute, 58 secunde
Bravo lui!! Imi place la Focsani , poate avem mai mult de cistigat avind acest statut de capitala de regiune BRAVO LUI !
acum, acum 4089 zile, 21 ore, 56 minute, 34 secunde
˙*********JOS COMUNIȘTII ! ***********
Țziodau, acum 4089 zile, 22 ore, 34 minute, 2 secunde
Ce frumos explică liviu,adică cum o să crească prosperitatea și fericirea deoarece fiecare regiune o să aibă mai multe capitale iar totul pentru locuitorii acestora se va decide ca și pană citeste integral
ceatateanu", acum 4089 zile, 23 ore, 31 minute, 27 secunde
O amplasare corecta ar fi la Faurei.Argumentele ar fi:seamana cu modelul american,,Washington'',oras mai mic,aproape de capitala,are aeroport la Ianca,este nod de cale ferata si citeste integral
Ulise Grosu, acum 4090 zile, 51 minute, 2 secunde
@RA(NECURATU) Este adevarat ceea ce spuneti Dvs., dar rog sa aveti in vedere ca in Tara Vrancei dupa Evenimentele din Decembrie "89, s-a dus o politica a PARJOLIRII, ceea ce a facut ca jud. citeste integral
XXXX, acum 4090 zile, 1 ora, 51 minute, 6 secunde
Capitala Focșani-Kinshasa condusă de Marean Sese Seko Koko Ngbendu Wa Za Banga, care este.
danb, acum 4090 zile, 5 ore, 52 minute, 46 secunde
Eu sustin capitala regiunii la Focsani. Capitala regiunii la Focsani inseamna mai multe posturi, investitii si implicit mai multi bani pentru economia vranceana. Orice vrancean ar trebui sa sustina citeste integral
maxima, acum 4090 zile, 5 ore, 53 minute, 42 secunde
La Craiova nu ar fi prima oara Capitala Olteniei + Tarii Romanesti 1770 Craiova, capitala Țării Românești <<<<--------- Revenirea la normalitate se petrece în 1770-1771, când citeste integral
R.A., acum 4090 zile, 8 ore, 59 minute, 6 secunde
continuare.....Acelasi lucru se va intampla si la nivel national,intre regiuni...Un exemplu:Uitati-va pe harta la regiuni si o sa vedeti ca regiunea sud i-o trage pe la spate regiunii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.