Politică

VIDEO!!!Omul de 100 de ani şi 100 de zile, omagiat de toată lumea

Aurelian Ivan
7 feb 2013 1703 vizualizări
Veteranul Ion Lungu a primit ieri o „plachetă de onoare” din partea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”

„Moş Ion Lungu”, cum îi spun cei mai mulţi, bătrânul suprevieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, a primit ieri din partea Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” placheta de onoare a unităţii, plus o fotografie alături de Ministrul Apărării, Mircea Duşa, căruia i-a fost prezentat de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Lungu a împlinit 100 de ani anul trecut, moment în care a fost avansat în gradul de sublocotenent şi declarat cetăţean de onoare al oraşului. Festivitatea de ieri a avut loc la Cercul Militar, în prezenţa cadrelor militare şi a autorităţilor.„Sute de mii de militari îşi odihnesc sufletul pe teritorii străine. Dumneavoastră, dle sublocotenent, ca fost militar în Regimentul 32 Dorobanţi Mircea, aţi făcut istorie pentru Romania. Drumul dvs în cel de-al Doilea Război Mondial este impresionant. Îmi fac o datorie de suflet să readuc aminte că este şi unul din obiectivele pe care îl am în atenţie de cand sunt la comanda Garnizoanei Focşani, să revenim la tradiţii, să respectăm înaintaşii” a declarat Adrian Tonea, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor”. Bătrânul Lungu spune că s-a născut în 1912 în satul Marseviţa, ţinutul Hotin, în Basarabia. A făcut parte din Regimentul 32 Dorobanţi, după terminarea războiului a lucrat ca poştaş la Buzău. Veteranul Lungu a mulţumit pentru onoarea de care are parte în timpul vieţii. „Mă simt încantat şi onorat cu această stimă, cu acest respect ce mi se acordă”, a spus Ion Lungu. Primarul Decebal Bacinschi, prezent la eveniment, spune că se bucură că a putut iniţia proiectul prin care consilierii l-au declarat pe Ion Lungu cetăţean de onoare al municipiului, mai ales că acesta îi este şi coleg de partid la PSD. Şi prefectul liberal s-a întrecut în laude la adresa veteranului de război şi de partid. „Cand eram elev, nea Ion era o figură din oraş. Toată lumea îl ştia. Asta era acum 30 de ani. Nea Lungu a rămas acelaşi om, care e prezent peste tot. Pentru mine constituie o mare surpriză să aflu că a avut o activitate militară, o activitate politică fiind ales consilier municipal, să auzi apoi că era student la Seminar, să vezi că se ocupă de istorie”, l-a omagiat şi prefectul Cătălin Kanty Popescu. De precizat că Marian Oprişan îl prezintă peste tot pe Ion Lungu ca fiind „cel mai în varstă membru PSD din Romania”, atenţia din partea baronului aducandu-i bătranului o mulţime de onoruri, inclusiv militare. N-ar fi exclus ca în curand să avem în Focşani şi o stradă cu numele activului membru de partid. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
călăuză, acum 4094 zile, 15 ore, 51 minute, 1 secunda
Niște vai mama lor,autorități care se pricep la astfel de nimicnicii care nu au nici un efect asupra bunăstării cetățenilor. În loc să se evidențieze și ei prin fluidizarea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.