Urmărește-ne pe:
Contul meu 25 aprilie 2024
Despre noi Publicitate Anunțuri ZdV Contact
Prima pagină Special/ Politică www.adevarul.ro:Victor Ponta şi Liviu Dragnea încep războiul rece în PSD
Politică

www.adevarul.ro:Victor Ponta şi Liviu Dragnea încep războiul rece în PSD

Ziarul de Vrancea
6 feb 2013 2789 vizualizări
Victor Ponta vrea să scoată filialele PSD de sub controlul lui Liviu Dragnea, încercând să îl lase fără Secretariatul General al partidului. Dragnea vrea, din răsputeri, să rămână la butoane

Victor Ponta şi Liviu Dragnea se află într-o competiţie neoficială pentru controlul PSD.

Ofensiva a fost declanşată de liderul PSD, Victor Ponta, care consideră că Liviu Dragnea are prea multă influenţă în partid.

Dragnea cumulează funcţia de ministru al Dezvoltării şi Administraţiei cu cea de secretar general al partidului. Atât funcţia guvernamentală, prin care rulează fonduri uriaşe, cât şi cea de la partid îi permit să controleze filiale PSD. Potrivit unor surse din PSD, pentru a diminua influenţa lui Dragnea, Victor Ponta a propus înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, pe care actualul secretar general ar urma să o ocupe din momentul congresului PSD din luna aprilie.

Chiar dacă sună ca o promovare, propunerea este una menită să reducă sfera de influenţă a lui Dragnea.

Prim-vicepreşedintele va fi un coordonator al vicepreşedinţilor partidului, dar nu îl va avea în subordine pe secretarul general. Practic, Ponta încearcă să reducă atribuţiile lui Dragnea într-o manieră elegantă, pentru că nu îl poate ataca în mod direct.

În aceste condiţii, noul secretar general al partidului va fi un personaj-cheie în controlul PSD, omul care va ţine legătura cu şefii filialelor partidului. Pentru această funcţie, Victor Ponta l-a pregătit deja pe Andrei Dolineaschi, unul dintre oamenii de încredere ai lui Victor Ponta.

De altfel, Victor Ponta este cel care l-a scos din anonimat pe Dolineaschi, promovându-l, recent,  în funcţia de secretar general adjunct.

„Am discutat şi l-am propus pe Andrei Dolineaschi secretar general adjunct, care se va ocupa de activitatea de zi cu zi a partidului, întrucat domnul Liviu Dragnea face parte din Guvern“, îşi motiva Victor Ponta
alegerea.

Contraatacul lui Dragnea

De cealaltă parte a baricadei, Liviu Dragnea nu vrea să renunţe la controlul secretariatului general.

El a lansat ideea înfiinţării unui post de preşedinte executiv al PSD. Diferenţa faţă de propunerea lui Ponta nu este doar de denumire. Spre deosebire de prim-vicepreşdinte, preşedintele executiv îl va avea în subordinea sa pe secretarul general al partidului.

În această variantă, Dragnea va fi în continuare la butoane, chiar şi în varianta în care Dolineaschi va fi promovat secretar general.

Pentru a-şi mări şansele de succes, Dragnea a ieşit, luni seară, la un post de televiziune şi a anunţat că nu ştie dacă mai are timp să ocupe funcţia de secretar general al PSD după Congres, dar că este posibil să se înfiinţeze o nouă funcţie, cel mai probabil cea de preşedinte executiv.

El a adăugat că Victor Ponta va candida cu siguranţă pentru şefia partidului. Dragnea a ţinut să adauge o declaraţie de fidelitate faţă de Victor Ponta. „Spun unii că eu vreau să îi iau locul lui Victor Ponta, că Victor Ponta vrea să-mi facă nu ştiu ce mie, dar nu este nimic adevărat“, a spus Dragnea.

 

Citiţi întreg articolul pe www.adevarul.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
nae, acum 4095 zile, 22 ore, 44 minute, 18 secunde
PSD se practica legea junglei.
, acum 4095 zile, 22 ore, 46 minute, 1 secunda
Intarata-i drace! Poate si-o trag singuri ca in baza prostovanilor care-i aleg ...
membrache'S, acum 4096 zile, 18 minute, 40 secunde
Ar fi mare păcat să asistăm la marginalizarea lui Liviu,la cate a realizat el în județul TR,ce fel de privatizări,construcție de casă propietate,hoteluri și multe alea făcute cu actele la zi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.