Politică

Ponta: Marii apărători ai dreptei au lucrat întotdeauna la stat

Ziarul de Vrancea
5 feb 2013 808 vizualizări
În finalul dezbaterilor generale asupra bugetului, premierul Victor Ponta i-a atacat pe Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu, amintind că aceștia au lucrat la stat și, din această poziție, au devenit apărători ai mediului privat.

 

„Să nu o luaţi în nume de rău: constat că marii apărători ai dreptei sunt oameni care au lucrat întotdeauna la stat şi acum sigur că doresc să-i apere pe privaţi, probabil cum îi apărau când erau la Vamă sau la vreun serviciu de informaţii”, a declarat Ponta, făcând aluzie la faptul că Blaga a fost director de vamă, iar Ungureanu șeful SIE. 

Premierul l-a ironizat și pe fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițeanu, pentru premierul acordat de revista Banker. „În această săptămână, la sfârşitul săptămânii, sper şi îmi doresc ca în cadrul Consiliului European să se adopte bugetul, exerciţiul financiar multianual 2014 - 2020, acolo unde practic se va stabili pentru România, atât la fonduri de coeziune, cât şi la agricultură, care va fi suma totală a banilor pe care România îi va primi ca membru al Uniunii Europene. Aceeaşi dezbatere, aceleaşi probleme, 27 de ţări uneori cu 27 de interese diferite. La fel se întâmplă într-un Parlament naţional. Însă, de fiecare dată, propunerea de a avea mai mult într-un loc trebuie corelată cu zona de unde ţi se dă mai puţin, pentru că, altfel, nici măcar un laureat al unui mare premiu cum e dl. Ialomiţianu (n.r. premiat de revista The Banker), e foarte greu să adauge, fără să scadă într-un buget. De altfel, domnule ministru, vă felicit pentru acel premiu, şi înţeleg de ce l-aţi primit - atunci ne împrumutam cu 6 la sută, acum ne împrumutăm cu 3 la sută, cel care vi l-au dat au câştigat din faptul că România se împrumuta mult mai scump”, a spus Ponta.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.