Politică

Scrisoare către CSM. Voiculescu se plânge de campania DENIGRATOARE a presei

Ziarul de Vrancea
4 feb 2013 973 vizualizări
Vezi ce solicită

 

Preşedintele fondator PC, Dan Voiculescu, cere, într-o scrisoare postată pe blog, o poziţie oficială a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) "referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectand evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corecta şi completă".   

  

Voiculescu cere CSM sa spuna ce criterii ar trebui sa-si asume presa cand vorbeste de dosare pe rol

Voiculescu cere CSM să spună ce criterii ar trebui să-şi asume presa când vorbeşte de dosare pe rol

Într-o postare pe blogul personal intitulată "Scrisoare catre Consiliul Superior al Magistraturii", Dan Voiculescu se plânge de faptul că "în ultima perioadă, mai multe mijloace de informare în masa au desfăşurat o ampla campanie de presa referitoare la un dosar aflat în faza de judecată, în care este inclus şi numele meu".

Voiculescu dă exemplu Evenimentul zilei şi menţionează că a publicat, în editia tipărită şi în cea online, în intervalul 15 ianuarie – 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

"În toate aceste interventii s-au prezentat repetitiv si tendentios date partiale din dosar (exclusiv pozitia uneia dintre parti – D.N.A.) inducand opiniei publice si magistratilor un anumit sens in care ar trebui evaluata si judecata cauza.

Desi am fost direct vizat de aceasta campanie denigratoare, am refuzat categoric sa comentez pe marginea continutului dosarului si nu am prezentat public nici macar documente obiective, de importanta fundamentala, precum expertiza solicitata de instanta, care consemneaza ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul supus judecatii", scrie Dan Voiculescu.

În continuare, Dan Voiculescu solicită Consiliului Superior al Magistraturii "sa adopte o pozitie oficiala referitoare la criteriile pe care toate institutiile de presa ar trebui sa le asume atunci cand se refera la dosare aflate in stare de judecata, respectand evident libertatea presei si dreptul publicului la o informare corecta si completa".

"Va propun sa evaluati obiectiv aceasta solicitare, dincolo de orice potentiale raportari subiective la tema sau la persoanele implicate. Consider ca acest demers, care ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene, ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili, consolidand increderea in actul de justitie", încheie Voiculescu.

Dan Voiculescu a demisionat în data de 28 ianuarie din Senatul României. În urma părăsirii Parlamentului, preşedintele fondator al PC nu va mai fi judecat în dosarul de corupţie de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare.

Practic, plecarea de bunăvoie din rândurile parlamentarilor îi permite preşedintelui fondator al partidului Conservator să nu se mai prezinte în faţa judecătorilor ÎCCJ. Căci, nemaifiind parlamentar, Voiculescu va putea fi judecat de către o instanţă normală, cel mai probabil dosarul său urmând să fie retrimis Tribunalului Bucureşti.


www.rtv.net

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
pentru relu, acum 4091 zile, 16 ore, 48 minute, 14 secunde
Relutule, multe gainarii ordinare trebuie sa fi pierdut matale, ca sa arunci cu atata mizerie in Antenele lui Voiculescu. Ti-e ciuda, nu-i asa, ca oamenii astia au contribuit la inceputul sfarsitului citeste integral
relu, acum 4092 zile, 4 ore, 5 minute, 19 secunde
Nemernicul asta nu spune nimic de haitele de sacali si catele-n calduri de la Atenele sale.Inconstienta,tupeu,nesimtire,dementa ? Sau toate la un loc ? La ocna cu el !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.