Politică

Crin Antonescu ATACĂ DUR Comisia Europeană

Ziarul de Vrancea
1 feb 2013 888 vizualizări
Antonescu, despre RAPORTUL MCV: Este GRAV când vezi că în raport se fac GREŞELI şi ACUZE. MCV trebuie ÎNCHIS. Prelungirea monitorizării aduce prejudicii României

Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat legat de raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare că deşi s-a stabilit o prelungire a acestuia, România nu ştie când va fi finalizat.

Crin Antonescu a atras atenţia că una dintre priorităţie autorităţilor române ar trebui să fie incheierea Mecanismului,

"Mecanismul a avut o durată stabilită de trei ani din momentul aderării, trei ani au trecut, în acest sens putem vorbi de caducitatea acestui mecanism", a afirmat preşedintele Senatului.

De asemenea, Crin Antonescu a criticat raportul pentru greşelile pe care le-a conţinut.

"Au fost erori în raport, în principal cea care s-a discutat şi a fost asumată (...). E un lucru grav, nu e de joacă (...) când numeri miniştrii pe care îi acuzi indirect de corupţie, trebuie să numeri corect", a subliniat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai spus că din punctul său de vedere Comisia Europeană ar fi trebui să fie mai specifică în ceea ce priveşte probleme identificate: "Atunci când reclamă că nişte lucruri nu sunt în regulă în România, Comisia ar trebui să spună concret ce s-a întâmplat şi care sunt soluţiile"

Citeşte şi Comisia Europeană RECTIFICĂ raportul pe Justiţie: DOI miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie, nu trei. Vezi cine a SCĂPAT

"De exemplu, Comisia vorbeşte exagerat si sub influenţă clar partizană despre campanii de hărţuire la adresa unor persoane, instanţe (din partea mass-media, n.red.). Nu avem niciun element concret şi este riscant ca într-un raport de circulaţie europeană să se fomuleze atât de general aşa ceva (...). Niciun procuror, judecător nu a fost împedicat direct sau indirect să aplice legea", a subliniat Antonescu.

"Trebuie să ni se spună clar din tot ceea ce înseamnă peisajul vast al presei din România ce este inacceptabil din punctul de vedere al Comisiei şi care sunt soluţiile pentru că a sugera în mod vag măsuri legslative de restricţionare a activităţii jurnalistice, este ineficient şi periculos

Citeşte şi Comisia Europeană cere României măsuri împotriva intimidării Justiţiei prin presă

 

Crin Antonescu a precizat, însă, că este de acord cu anumite aspecte prevăzute în raport: "Sunt de salutat nişte poziţii pe care mecanismul le reiterează şi pe care le impărtăşim şi am în vedere toate lucurile care ţin de separarea puterilor în stat, domnia legii, respectarea Constituţiei, de independenţa puterii judiciare"

"Salut spiritul în care se recomandă dezbaterea şi adoptarea noii Constituţii în sensul unei dezbateri largi publice şi parlamentare care sa nu fie una precipitată", a completat Crin Antonescu.

"România, alături de Comisia Europeană trebuie să vada precis, fara influenţă partizană, cum poate fi  Mecanismul închis (...). Prelungirea acestui mecanism poate fi un lucru nedrept", a conchis liderul PNL.

Reamintim că miercuri, Comisia Europeană a prezentat raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România. Raportul critică lipsa unei transparenţă la nivelul sistemului judiciar şi cere României măsuri împotriva intimidării Justiţiei prin presă.

wwwromanialibera.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ce ne-simtit, acum 4098 zile, 23 ore, 50 minute, 4 secunde
mai lipovean impu-tit, ce ai facut tu in viata? vestul e cu o suta de ani inaintea noastra si le dai tu lectii, mars in mata de te culca ca rau, ca doar de somn esti bun
eu, acum 4100 zile, 2 ore, 42 minute, 21 secunde
C.E.> CAER +Tratatul de la Varsovia
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.