Politică

Anghel Stanciu, deputat PSD, despre bugetul pentru Educatie: "Sunt cifre la a treia zecimala copiate din bugetul guvernului Boc. De ce am cheltuit bani pentru scoala cu domnii Ponta, Voinea, Chitoiu?"

Ziarul de Vrancea
29 ian 2013 3171 vizualizări
Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat marti Guvernul Ponta pentru ca a alocat Educatiei un buget de doar 3,14% din PIB si pentru ca ar fi copiat din bugetele prezentate de Guvernul Boc. "Acest buget il stiu de 10 ani. Era bine macar sa se schimbe programul, softul. Sunt cifre la a treia zecimala copiate din bugetul lui Boc. Inseamna ca a fost bun bugetul lui Boc", a spus Anghel Stanciu in Comisia de invatamint.


"Astazi pentru mine este o zi neagra. Si am in fata un articol de 24 septembrie 2003 cu urmatorul titlu: 'PSD promite pentru invatamant 6% din PIB pana in 2007'", a continuat deputatul social-democrat.

"Daca un prim-ministru tanar, un ministru de Finante tanar, un ministru al Bugetului - Liviu Voinea - mult mai tanar si conferentiar universitar daca nu ma insel, gasesc sa copieze de la cap la coada bugetul domnului Gherghina, atunci ma intreb: de ce am cheltuit bani cu dansii pentru scoala?", s-a intrebat retoric Anghel Stanciu. "Acest buget il stiu de 10 ani. Era bine macar sa se schimbe programul, softul. Sunt cifre la a treia zecimala copiate din bugetul lui Boc. Inseamna ca a fost bun bugetul lui Boc", a continuat deputatul social-democrat.

"Cu un astfel de buget, obiectivele pe care le-am laudat la investirea domnilor ministri si un program de guvernare aplicat catre elev, dar si catre profesor, sunt greu de indeplinit. Nu stiu ce guvern trebuie sa mai vina sa inteleaga ca sansa Romaniei o reprezinta invatamantul si cercetarea. Cat va trebui sa mai asteptam sa invatam de la finlandezi, norvegieni, suedezi, daca vreti si de la nemti ca n-aveau ce manca dupa al doilea razboi mondial si au dat 9% din PIB, de la japonezi. Noi ce dorim?", a mai spus Stanciu.

Cele mai importante declaratii ale deputatului PSD Anghel Stanciu:

 

www.HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.