Politică

Liviu Dragnea: Regionalizarea României, finalizată până în decembrie 2013

Ziarul de Vrancea
29 ian 2013 1564 vizualizări
Vezi când ar putea avea loc referendumul pentru modificarea Constituţiei

 

Ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, în legătură cu proiectul de regionalizare a României, că cel târziu în decembrie 2013 ar trebui să fie funcţionale regiunile cu structurile de conducere deja alese, arătând că în septembrie va fi referendumul pentru revizuirea Constituţiei, potrivit Mediafax.

"Cel târziu în decembrie trebuie să fie funcţionale cu structurile de conducere deja alese, consiliile regionale şi preşedinţii sau guvernatori, cum se vor numi. Dorinţa este ca regiunile administrative înfiinţate să devină partenere direct cu Comisia Europeană", a precizat Liviu Dragnea.

El a adăugat că nu poate veni în Parlament cu pachetul de legi privind regionalizarea până când nu va fi modificată Constituţia, pentru a fi precizată noţiunea de regiune, ca unitate administrativ-teritorială. "Preconizăm referendumul pentru modificarea Constituţiei undeva în luna septembrie, probabil că imediat după aceea vom veni cu tot pachetul de legi pe care-l elaborăm până atunci şi pregătim şi cadrul instituţional necesar", a adăugat Dragnea.

Vicepremierul a explicat că procesul de regionalizare nu va genera cheltuieli noi, ci dimpotrivă.

Potrivit lui Dragnea, procesul de regionalizare se va derula în paralel şi în strânsă legătură cu procesul de descentralizare şi nu vor fi necesare fonduri suplimentare. "Vor pleca competenţe de la nivelul Guvernului către regiuni, în special competenţe de dezvoltare regională. De asemenea, procesul de descentralizare a competenţelor de la nivel ministerial către regiuni şi judeţe va determina o subţiere a personalului la structurile deconcentrate din judeţe şi, automat, şi la ministere personalul se va diminua", a mai spus Dragnea.

El a adăugat că aparatele proprii ale viitoarelor regiuni vor fi actualele agenţii de dezvoltare regională şi, ca urmare, nu vor fi angajări noi. "Vom păstra şi pentru regiuni normative de personal şi stadarde de cost pentru cheltuieli de funcţionare. Tot procesul nu va genera cheltuieli publice, dimpotrivă", a adăugat Dragnea.

www.ramanialibera.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
caragiale, acum 4098 zile, 17 ore, 58 minute, 49 secunde
e tradare pe fata, observati in poza? deja liviu dragnea se uita ciacar ca basescu, ponta si el se uita dupa avioane..
cineva a tradat, acum 4098 zile, 22 ore, 18 minute, 46 secunde
asta-i prea de tot, basescu isi duce planul pana la capat, face regionalizarea, nu se poate asa ceva, noi am votat useleu nu baseleu, chiar nu mai aveti minte il lasati sa faca ce vrea, obligat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.