Politică

Deputaţii PDL şi PP-DD cer bani pentru localităţile PNL şi PSD

Ziarul de Vrancea
28 ian 2013 2122 vizualizări
Deputatul Neagu Murgu a depus la Legea bugetului de stat peste 60 de solicitări de finanţări proiecte în Colegiul 5 Mărăşeşti.Si deputatul PDL de Vrancea Florin Secară a depus 140 de amendamente.Deputatul democrat liberal de la Adjud îl întreabă pe deputatul PSD Victor Roman prin intermediul presei dacă îi va susţine amendamentele propuse pentru Colegiul 6

Deputaţii Opoziţiei s-au grăbit să depună amendamente la Legea Bugetului de stat, însă nu sunt prea mari şanse ca acestea să fie aprobate. Cel puţin aşa arată experienţa anilor precedenţi. Deputatul PP-DD de Mărăşeşti, Neagu Murgu, a făcut peste 60 de amendamente, în încercarea de a smulge nişte bani pentru o serie de investiţii noi sau pentru continuarea unor lucrări deja demarate, dar absolut necesare spre a fi finalizate, în Colegiul care l-a făcut parlamentar.

Foto:Deputatul PP -DD de Vrancea, Neagu Murgu

Potrivit informaţiilor furnizate de deputat, sursa de finanţare ar trebui să fie Fondul de rezervă bugetară. Astfel, Neagu Murgu cere bani pentru aproape toate localităţile componente, fie că sunt conduse de edili PDL, PNL sau PSD. “Am făcut amendamente pe toate domeniile de activitate, la toţi primarii care au avut disponibilitatea de a discuta şi de a ne spune ce probleme au. Cu siguranţă, amendamentele vor primi aviz la Comisie, dar majoritatea parlamentară nu ne dă foarte mari şanse. Avem în total undeva la 2.000 de amendamente PP-DD pentru toată ţara. Nu este normal să nu treacă, dar vom purta negocieri. Prioritare din toate ar fi străzile, trotuarele şi canalizarea pentru strada Garofiţei la Mărăşeşti şi casa de bătrani de la Vulturu. Dar vom negocia şi pentru celelalte”, ne-a spus Neagu Murgu. La Mărăşeşti, se solicită bani pentru înfiinţarea unui Centru de Sănătate multifuncţional (5,6 milioane lei), dar şi pentru Casa de Cultură, pentru reabilitarea străzilor, a parcărilor şi a locurilor de joacă, a şcolilor sau a stadionului ori pentru reparaţii la ANL-uri şi locuinţe sociale. Se cer bani şi pentru extinderea reţelelor electrice. În comuna Bilieşti, reprezentantul PP-DD încearcă să atragă bani pentru asfaltarea DJ 204 G Bilieşti-Răduleşti-Ciuşlea (30 milioane lei), dar şi pentru un camping pe Lunca Siretului, pentru dragare bălţi piscicole, pentru extindere reţele alimentare cu apă sau pentru sistem de monitorizare video şi o maşină de pompieri. La Garoafa este nevoie, printre altele, de alimentare cu apă şi canalizare, în timp ce Moviliţa are nevoie de bani pentru grupuri sanitare la Şcolile nr. 1 şi nr. 2 şi pentru reabilitarea iluminatului public. Comuna Răstoaca ar avea nevoie de la Guvern de bani pentru amenajarea unui cimitir, 250 mii lei. Deputatul PP-DD propune cateva amendamente şi pentru comuna Vulturu, unde există un proiect pentru construire locuinţe ANL, pentru care ar fi nevoie de 873,604 mii lei. La Suraia se vrea înfiinţarea unui centru civic comunal pentru care bugetul local nu dispune de fonduri şi se apelează la Guvern. La Vanători se încearcă obţinerea de fonduri pentru distribuţie gaze naturale la satele Jorăşti şi Vănători (1 milion lei), dar şi pentru extindere alimentare cu apă sau reţele electrice. Rămane de văzut cat de receptiv va fi Guvernul USL la aceste solicitări.

Secară vrea votul lui Roman la amendamente

Şi deputatul Florin Secară a anunţat ieri că a depus 140 de amendamente la Legea Bugetului de stat pentru anul 2013, aflată în dezbatere în cele două camere ale Parlamentului. Propunerile deputatului vizează atât obiective de investiţii din Colegiul Uninominal 6 Adjud - Panciu, cât şi din restul judeţului, indiferent de culoarea politică a primarilor sau a majorităţilor din consiliile locale.

Foto:Deputatul PDL de Vrancea, Florin Mihail Secară

Deputatul Secară spune că amendamentele au fost depuse ca urmare a consultărilor pe care le-a avut cu primarii şi consilierii locali, în legătură cu necesarul de finanţare în anul 2013, din fonduri guvernamentale, pentru lucrări de întreţinere şi igienizare a unităţilor şcolare, reabilitare şi modernizare drumuri de interes local, continuarea lucrărilor de construcţie la sisteme de alimentare cu apă, canalizări sau staţii de epurare. "Aşa cum am declarat de la debutul mandatului de deputat, sunt deschis oricărei colaborări constructive cu autorităţile locale, iar primarii localităţilor din Vrancea vor găsi în mine un susţinător ale proiectelor de dezvoltare locală. Chiar daca majoritatea USL îşi descurajează deputaţii şi senatorii să depună amendamente pentru propriile colegii, îi invit pe parlamentarii PSD şi PNL de Vrancea să suţină la comisiile de specialitate, precum şi în plen, propunerile pe care le-a înaintat Guvernului cu privire la fonduri destinate judeţului  Vrancea. Îi lansez pe această cale o provocare deputatului social democrat Victor Roman: Va susţine amendamentele propuse de mine pentru Colegiul 6?", se arată într-o declaraţie de presă a deputatului Secară. Potrivit hotărării Partidului Democrat Liberal, grupurile parlamentare PDL din Camera Deputaţilor şi din Senat vor susţine şi majoritatea amendamentele propuse de USL la adoptarea bugetului de stat pentru anul 2012, aşa cum au fost ele formulate. “Respingerea propunerilor de alocări financiare pentru judeţul Vrancea pe care le-au susţinut acum un an, va fi, pentru parlamentarii USL de Vrancea, testul de sinceritate în faţa alegătorilor”, se mai arată în depeşa trimisă de biroul de presă al deputatului PDL. (I. CREŢU, S. VRÎNCEANU)

 

 

Citiţi în ataşament Comunicatul de presă al deputatului PDL Florin Secară referitor la amendamentele depuse la Legea bugetului de stat pe anul 2013, şi Anexa cu acestea


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Gica Gh., acum 4102 zile, 20 ore, 26 minute, 41 secunde
Voi toti acestia care nu va incape PP.DD -ul in gura ,de al de Neica (probabil nimeni ) in curand o sa faceti rand la inscrierea in acest partid !!! Pt voi oamenii din popor nu sunt buni !
PP-DD si mai ceva, acum 4102 zile, 21 ore, 59 minute, 59 secunde
Strada Garoafei si nu Garofitei,asa cum mai spun necunoscatorii, este canalizata la Marasesti iar Caminul de Batrani tot acolo.Dl Murgu ,are si nume predestinat ,nu a fost niciodata la Marasesti citeste integral
ionel, acum 4102 zile, 22 ore, 7 minute, 47 secunde
"Deputatii PD"??? V-ati intors in timp sau ati facut ucenicia langa Crin Antonescu? E ca si cum ati spune PN in loc de PNL.
crinel-viorel, acum 4103 zile, 1 ora, 37 minute, 33 secunde
au urmat exemplul useleului de acum un an, daca observati tot ce este negativ are o singura sursa, un singur izvor,usl in frunte cu psd.
piscoci, acum 4103 zile, 2 ore, 7 minute, 15 secunde
Mi se pare normal ce se intampla in pdl dupa pierderea alegerilor.In sfarsit se pot face comentarii decente fara toti zapacitii scapati de sub paza.
danb, acum 4103 zile, 5 ore, 24 minute, 15 secunde
Chiar s-a intamplat ieri sa ma aflu in fata unui televizor, fiind la dentist, tocmai cand era o stire despre amendamentele PDL-ului si PPDD-ului. Remarca medicului a fost; " Ia uite-i mah si pe citeste integral
neica, acum 4103 zile, 11 ore, 50 minute, 4 secunde
murgu neagu si amendamentele, vai de steua lui habar nu are ce inseamna amendamente la legea bugetului, afurisita esti EVO cu copii tai ****** facuti ciomag, a confundat bugetul de stat cu cel al citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.