Politică

Tăriceanu la rtv.net : Lecţii de antibăsism nu primesc. Nu m-a bătut în niciun moment gândul demisiei

Ziarul de Vrancea
27 ian 2013 1234 vizualizări
Călin Popescu Tăriceanu afirmă că, în ciuda recentelor critici, nu "l-a bătut în niciun moment gândul demisiei". Fostul premier a precizat, duminică seară, la România TV că nu este dispus "să ia lecţii de antibăsism" din partea nimănui, în condiţiile în care "i-a ţinut piept" lui Traian Băsescu timp de patru ani, având în spate doar o guvernare minoritară şi nu o forţă politică precum USL.

"Nu m-a bătut niciun moment gândul acestei demisii. Nu am avut această idee şi nu am niciun motiv să demisionez. Am o datorie enormă pentru PNL. Mă simt legat de acest partid. Nu aş părăsi partidul pentru nimic", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, precizând că nu îi este teamă de excluderea din partid, cu atât mai mult cu cât, conform fostului premier, nu se pune problema vreunei încălcări a statutului: "Discuţia excluderii e de domeniul absurdului".

Mai mult, ex-liderul liberal consideră că a dat dovada faptului că a luptat cu Traian Băsescu şi PDL.

"E deplasat să mi se spună că aş fi într-un fel infleunţat de către adversarii noştri politici. În contextul în care vedem o serie de politicieni, cum e domnul Gabriel Oprea, care e pare-mi-se vicepremier, aleşi pe listele USL, amintesc că timp de patru ani, cu un guvern minoritar, i-am ţinut faţă lui Băsescu şi multă lume spune că apreciază cum i-am făcut faţă lui Traian Băsescu. Multe lucruri pot să accept, dar lecţiid e antibăsism nu primesc. În adversitatea în care am fost eu cu Băsescu... E foarte uşor să-i ţii faţă acum lui Băsescu", a subliniat Tăriceanu.

 

Declarând că nu are un conflict cu partidul din care face parte, Călin Popescu Tăriceanu a reconfirmat propunerea alegerilor primare pentru desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie.

 "Nu mă lupt cu PNL. Nu am nicio problemă în PNL. Vreau să deschidem acest partid, să pară mai atractiv. Ce ne împiedică să avem şi noi 500 de mii de membri, cum are PSD? Cu toţii vrem binele PNL şi trebuie să ne gândim mai mult decât doar la persoanele noastre. În orice partid o competiţie e necesară pentru că aduse în prim-planul vieţii politice oameni noi. Poate că vor pierde şi domnul Antonescu va rămâne în continuare candidat la preşedinţie. Îi va consolida poziţia, foarte bine, nu văd niciun lucru rău în asta. Un astfel de exerciţiu aduce selecţia naturală, nu dorinţa şefului partidului. O validare din partea membrilor partidului e mult mai valoroasă", a precizat acesta.

Întrebat dacă se va înscrie în competiţia pe care o propune pentru PNL, Tăriceanu a răspuns că respectiva decizie trebuie luată anul viitor.

"E mult prea timpuriu să iau o astfel de decizie. Nu o exclud, dar trebuie luată în 2014. Propunerea mea e să se organizeze în martie-aprilie anul viitor", a spus Călin Popescu Tăriceanu.


rtv.net

 

Tăriceanu: PSD nu are dreptul să interfereze în alegerea prezidenţiabilului PNL

 

Tăriceanu:  PSD nu are dreptul să interfereze în alegerea prezidenţiabilului PNL-Foto:gandul.info

Fostul premier şi preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu intenţionează să plece din partid şi că nu acceptă să primească lecţii de antibăsism. El a precizat că nu exclude o candidatură la prezidenţiale în 2014, dar că nu a luat o decizie în acest sens.

"Nu am încălcat cu nimic Statutul PNL venind cu o propunere. Ce statut să încalci?", a spus liberalul, ca replică la acuzaţia lui Crin Antonescu că a încălcat Statutul prin propunerile pe care le-a făcut.

Tăriceanu a precizat că nu a atacat partidul sau vreo persoană prin propunerea pe care a făcut-o privind organizarea de alegeri interne pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale.

"Mi se pare puţin deplasat ca mie să mi se spună că sunt într-un fel influenţat de adversarii politici. Băsescu a încercat să destructureze PNL şi a atacat Guvernul. În acea perioadă puţină lume a avut curajul să-l înfrunte pe Băsescu, atunci nu am simţit că am şi eu un ajutor. Multe lucruri pot să accept, dar lecţii de antibăsism nu primesc. Acum e uşor să-i faci faţă lui Băsescu, eşti în alianţă. Atunci am mers singur în alegeri", a declarat la RTV Tăriceanu, după ce Crin Antonescu a vorbit despre "marionetele din PNL" care acţionează ca propagandă băsistă.

În privinţa stabilirea candidatului la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că susţine un scrutin intern preliminar pentru a democratiza PNL.

"Vreau să facem o discuţie despre aceste chestiuni, să discutăm mâine în Biroul Politic Central", a spus fostul premier. El a subliniat că PSD nu are dreptul să interfereze în alegerea candidatului pentru prezidenţiale desemnat de PNL.

În privinţa conflictului deschis pe care îl are cu Crin Antonescu, Tăriceanu a spus că excluderea sa este de "domeniul absurdului" şi că nici el nu şi-a propus să părăsească PNL.

 

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4105 zile, 6 ore, 46 minute, 24 secunde
Niciun moment nu-l poti compara pe Tariceanu cu lipoveanul cu ochi de inecat. Kakarau e sub orice critica.Ca un copil handicapat repeta mereu ca vrea sa fie presedinte.Ce plasa o sa ia cand PSD-ul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.