Politică

Ceausescu, comemorat la Cimitirul Ghencea, de ziua sa de nastere

Ziarul de Vrancea
26 ian 2013 1833 vizualizări
El ar fi implinit 95 de ani

 

26 ianuarie, zi obisnuita pentru romani, insa inainte de 1989 era considerata o mare sarbatoare nationala. Ziua in care s-a nascut Nicolae Ceausescu. Sambata, "tovarasul" ar fi implinit 95 de ani, iar cativa nostalgici ii depun an de an flori pe mormant cu gandul ca inainte traiau mai bine, informeaza Romania TV. "Aici in Ghencea zace in acest mormant, cel care azi (sambata n.r.) trebuia sa implineasca 95 de ani. Daca cei gelosi pe el nu i-ar fi curmat viata ne intrebam aceia au fost patrioti sau patrihoti? Patrihoti si sunt in continuare, ei au distrus tara romaneasca", spun oamenii la mormantul lui Ceausescu.

Acelasi discurs, aceiasi oameni care an de an, indiferent de vreme, se aduna pe ziua de 26 ianuarie la mormantul tovarasului Nicolae Ceausescu.

"El a fost care ne-a dat paine, case, serviciuri, cartela a fost, dar n-a dat pe nimeni afara din serviciu. Cel mai eminent om din lume", a adaugat un barbat.

"Iubitul nostru fost conducator Nicolae Ceausescu care datorita acestuia am putut sa invat sa ajung profesor", a precizat un altul.

Timp de cateva minute multimea a ascultat cu capul plecat ultimul discurs al celui mai iubit fiu al poporului. A rasunat dintr-un casetofon de pe vremea tovarasului. Nostalgicii au fredonat apoi, pe sarite, si versuri din "Internationala".
rtv.net/

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
odihneasca-se in pace, acum 4101 zile, 14 ore, 32 secunde
l-a mancat copt iliescu, dupa care a inceput apocalipsa, de 24 de ani permanent se distruge si se vinde tot ce a strans poporul roman pe vremea raposatului se distruge acum, observati ca toata citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.