Politică

Oprisan a scapat friiele Consiliului Judetean

Ziarul de Vrancea
5 sep 2006 1026 vizualizări
Disperat, Marian Oprisan ameninta cu plingeri in justitie intreaga administratie judeteana, dar si pe propriii colegi consilieri. Spre deosebire de extraordinara celor din coalitia PNL-PD-PC-PNG, sedinta convocata de baron nu a putut avea loc din lipsa de cvorum. Desi nici un paragraf din lege nu-i permite, Oprisan ameninta ca va cere incetarea mandatului consilierilor, in caz ca acestia nu se vor prezenta la ordinara convocata simbata. De cealalta parte, consilierii Puterii ii raspund sec baronului: "vom incepe demersurile pentru eliberarea din functie a presedintelui Consiliului Judetean Vrancea"

Dupa aproape 12 ani de cind se afla, intr-un fel sau altul, la conducerea Consiliului Judetean, Marian Oprisan a avut ieri neplacuta surpriza sa constate ca este presedintele nimanui si ca nu mai detine puterea in CJ. Acesta a fost "sfidat" ieri de consilierii noii majoritati din parlamentul judetean si nu a putut sa-si desfasoare sedinta ordinara din lipsa de cvorum. Asa cum anuntasera in prealabil, cei 22 de consilieri PNL, PD, PC si PNG nu s-au prezentat la sedinta convocata de baron. Prin urmare,

sedinta ordinara n-a avut loc, spre deosebire de extraordinara consilierilor majoritari in CJ, care s-a defasurat in lipsa si fara acordul lui Oprisan. Infuriat la maxim ca nu a avut cine sa puna in discutie proiectele sale ce priveau desfiintarea Comisiei Speciale de Analiza si Verificare a conducerii CJ si incetarea mandatului consilierilor care au plecat din PSD, Oprisan si-a sustinut speach- ul caracteristic, in care a anuntat un noian de plingeri penale impotriva tuturor celor care nu-i fac pe plac. Prin astfel de presiuni, baronul spera sa-i convinga pe consilierii "neascultatori" sa se prezinte la sedinta care a fost reprogramata peste cinci zile.


Marian Oprisan a tinut sa anunte public si plingerea pe care a facut-o deja in instanta subprefectului Dragos Mircea, pentru ca a "indraznit" sa dea avizul de legalitate hotaririlor adoptate in plenul sedintei precedente. Motivul plingerii: "subprefectul este paralel cu legea!". Oprisan a mai declarat ieri ca va depune inclusiv plingere la Comisia de Disciplina a Inaltilor Functionari Publici si la Parchet impotriva subprefectului pentru abuz in serviciu, infractiune pe care baronul pretinde ca o cunoaste foarte bine din proprie experinta, deoarece si el se stie acuzat si chiar cercetat pentru acelasi lucru. Se pare ca subprefectul nu este deranjat in mod deosebit de ultimele preocupari ale lui Marian Oprisan. "Instanta

de Contencios Administrativ se va pronunta de legalitatea sau nelegalitatea avizelor date de mine. Cit priveste celelalte avertizari, domnul Oprisan poate sa faca cite plingeri vrea. Nu vreau sa comentez pentru ca el si asa are destule probleme pe cap", a spus subprefectul Dragos Mircea.


Oprisan e... in deriva


Baronul Oprisan s-a aflat ieri in situatia de a fi presedintele unui Consiliu Judetean fara consilieri. Din numarul total de 33 de alesi judeteni, Marian Oprisan s-a trezit la prezidiul unei sedinte cu doar 10 consilieri. Presedintele CJ l-a amenintat si pe prefect cu plingeri la Comisia de Disciplina a Inaltilor Functionari Publici, in caz ca acesta va da aviz de legalitate tuturor hotaririlor adoptate de plenul sedintei precedente. "Intre Institutia Prefectului si Consiliul Judetean exista relatii de colaborare, iar daca Marian Oprisan isi permite sa faca si anumite declaratii politice in calitatea sa de presedinte al PSD, eu nu am cum sa fac acest lucru. Voi da legalitate hotaririlor daca trebuie sau nelegalitate, daca situatia o impune. Nu poate fi interpretata avizarea facuta de mine, pentru ca hotarirea privind infiintarea Comisiei Speciale de Verificare a conducerii institutiei a fost legala si chiar votata de presedintele Marian Oprisan. Restul proiectelor de la sedinta respectiva, cea din 2 august, mai necesita alte documente pe care urmeaza sa le primim de la CJ. Nu este o noutate pentru mine ca Oprisan face plingeri penale impotriva mea. Oricum la fiecare am primit N.U.P. (neinceperea urmaririi penale). Daca are timp si de asa ceva este problema lui", a spus, in replica, prefectul. Nu puteau scapa din vizorul lui Marian Oprisan consilierii absenti la sedinta ce trebuia sa aiba loc ieri. Presedintele legislativului judetean a amenintat ca va solicita incetarea mandatului consilierilor Puterii, in caz ca acestia nu vor veni nici la "ordinara"

convocata pentru 9 septembrie. "Voi opera in justitie incetarea mandatului consilierilor care vor lipsi si la urmatoarea sedinta, deoarece Aula Mare a Consiliului Judetean nu este un loc de circoteca pentru «clienteala» politica a consilierilor portocalii", a punctat baronul, fara a preciza insa pe ce lege se bazeaza. De altfel, pe tot parcursul discursului sau, Marian Oprisan a amenintat ca va face plingeri tuturor. In replica, majoritarii din CJ au raspuns destul de sec. "Grupul majoritar de consilieri judeteni din CJ Vrancea nu mai are incredere in Oprisan Marian ca presedinte al institutiei si nu va mai participa la nici o sedinta convocata de acesta. Desolidarizarea noastra de Oprisan Marian si de actiunile

sale nu o putem face decit prin aceasta forma de protest: vom incepe demersurile pentru eliberarea din functie a presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Oprisan Marian", a spus, fara a da alte amanunte, liderul grupului de consilieri ai Aliantei, liberalul Eduard Lambrino.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.