Politică

Andronescu: Resping acuzaţiile mincinoase ale PDL legate de OUG privind diplomele educatorilor

Ziarul de Vrancea
18 ian 2013 1096 vizualizări
Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că respinge acuzaţiile "mincinoase" ale PDL la adresa OUG privind diplomele educatorilor şi a arătat că actul normativ "vine să corecteze aberaţiile făcute pe timpul lui Daniel Funeriu în Legea 1 a învăţământului".

 

"Resping acuzaţiile mincinoase ale PDL, Ordonanţa 92/2012 vine să corecteze aberaţiile făcute pe timpul lui Funeriu în Legea 1, vine şi reintroduce funcţiile de educator/educatoare, învăţător/învăţătoare", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a arătat, într-o conferinţă de presă, că Legea învăţământului desfiinţa funcţiile de educator/educatoare, învăţător/învăţătoare şi ca urmare "cei peste 40.000 de oameni care deţineau aceste funcţii în sistem şi sunt titulari în sistem nu mai existau".

"Ca urmare, Ordonanţa 92/2012 vine şi reintroduce aceste funcţii care, după opinia mea, trebuie să rămână cât în sistemul nostru de învăţământ avem titulatori educatori/educatoare, înăţători/învăţătoare. Domnul Funeriu, prin metodologia pe care a elabtorat-o a stabilit faptul că absolvenţilor de licee pedagogice, educatoarelor şi învăţătoarelor li se pot echivala pe baza ordonanţei practice studiile de licenţă. Lucrul acesta nu se întâmplă nicăieri în lume. Studiile de licenţă se termină cu o diplomă care dă drepturi deţinătorului ei, câştigate prin studii. Domnul Funeriu dă această posibilitate de echivalare pe baza experienţei şi stabileşte că dacă în patru ani nu se fac aceste echivalări, omul pleacă din sistem. Ceea ce ordonanţa nu face. Ordonanţa nu vorbeşte de echivalări, şi spune că cei care sunt acum educatori/educatoare, învăţător/învăţătoare pot să-şi continue studiile de licenţă şi să devină profesori şi le dă pentru aceasta o perioadă de şase ani", a explicat Ecaterina Andronescu fost ministru al Educaţiei.

Ea a arătat că ordonanţa va intra în Parlament şi poate fi astfel amendată.

Ecaterina Andronescu a precizat că ea va propune în Parlament să se scoată obligativitatea celor şase ani.

"Eu voi propune ca cei care sunt acum educator/educatoare, învăţător/învăţătoare şi doresc să-şi continue studiile să poată să facă acest lucru, dar să nu se creeze obligativitate", a precizat Ecaterina Andronescu.


www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
dalida, acum 4086 zile, 22 ore, 42 minute
Dora, draga mea, si matusa-mea s-a chinuit la cursuri de zi, timp de 3 ani, la UB - sectia Focsani, dar la scoala nu a venit niciodata nepregatita, ba chiar, in ultimul an de facultate, tinand cont ca citeste integral
Dora, acum 4087 zile, 1 ora, 47 minute, 18 secunde
D-le relu ,din vocabularul folosit se deduce ca ai urmat ,terminat?studiile lui funeriu!!Am citit multe comentarii pe aceasta tema( pe alte pagini de ziare,care mai de care citeste integral
relu, acum 4087 zile, 18 ore, 56 minute, 47 secunde
Mortaciunea Ilyesciana baiguie in permanenta. Sper sa se rezolve problema plagiatului.Atat al ei cat si a limbricului cu ochelari Ponta.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.