Politică

Secară, fraţii Panciu şi Trăşculescu, război pe Facebook pentru şefia PDL-ului

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 2420 vizualizări
Cum vizita delegaţiei PDL de la centru se apropie, partidul începe să erupă.Un articol din presa centrală a fost pretextul pentru ca deputatul Secară şi fostul lider Trăşculescu să acuze.Secară spune că foştii lideri, în frunte cu fraţii Panciu, ar încerca acapararea partidului deşi în trecut “s-au vandut şi s-au prostituat cu Oprişan” .Trăşculescu spune că prioritatea sa este procesul din justiţie, dar încă se simte atras de PDL.Raluca Ioan spune că e nevoie de „o reorganizare internă profundă” .Fostul primar de la Panciu spune că fără oameni verticali PD-ul se duce de rapă: “într-o cloacă de porci şi mafioţi nu ai cum să răzbaţi”, spun el

Războiul declaraţiilor privind şefia PDL Vrancea se poartă, mai nou, pe reţeaua de socializare Facebook, acolo unde deputatul Florin Mihail Secară a aruncat o ploaie de acuzaţii în dreptul foştilor lideri ai organizaţiei PDL pe care îi acuză pe faţă că au vandut partidul baronului Oprişan iar acum trag sfori pentru a-şi recupera poziţiile. Scăpat din arest, şi fostul deputat şi preşedinte al PDL, Alin Trăşculescu, a devenit, vizibil pe Facebook. Sămanţa de scandal a pornit de la un pseudo articol de presă apărut într-un ziar central, slab documentat, care i-a făcut atat pe Secară, deputatul actual al PDL Vrancea, cat şi pe fostul deputat Trăşculescu, să reacţioneze. Florin Secară foloseşte un limbaj destul de dur la adresa fostului lider democrat, pe care îl numeşte “puşcăriabilul Trăşculescu”. “De ce oare se zbat oare aceşti «aranjori» şi «profitori» să pună mana pe conducerea judeţeană a PDL Vrancea? … gruparea Fă(nică) Panciu (n.r. referirea se face însă la fratele acestuia, Lică Panciu, consilier judeţean PDL) împreună cu puşcăriabilul Alin Trăşculescu încearcă şi luptă din răsputeri să pună mana pe conducerea PDL. Întalnirile de taină ale acestora şi telefoanele insistente către unele persoane influente de la Bucureşti le dau o speranţă (falsă) că vor reuşi”, scrie Secară pe contul său de Facebook. Deputatul de Adjud îi acuză pe vechii democraţi că trag sforile pentru a prelua conducerea şi îi acuză că „au vandut partidul pentru interesele lor personale”. „De ce mai vor, iarăşi, să deţină conducerea, atata timp cat atunci cand au avut-o, s-au vandut şi s-au prostituat cu Oprişan”, completează Secară.

Fănică Panciu: „Vrancea rămane ciubotă roşie fără oameni verticali”

Unele surse din partid afirmă că se încearcă impunerea lui Fănică Panciu, fratele consilierului judeţean Lică Panciu, ca lider judeţean. El este fost primar al Panciului, cand oraşul era adevăratul fief al PD Vrancea, iar de o vreme se ţine departe de politică. Pe 29 aprilie 2011, acesta şi-a dat demisia din funcţia de consilier de la Panciu invocand „motive personale”, ulterior ocupandu-se de promovarea tradiţiilor, într-un proiect pe care l-a început la proprietatea sa din Panciu şi cu care susţine că are succes. Contactat ieri, Fănică Panciu spune că nu îl interesează o revenire în politică şi susţine că nici măcar nu-l cunoaşte personal pe deputatul Secară, iar cu Trăşculescu nu a mai avut nici o discuţie de cand a intrat la conducerea partidului şi a devenit deputat. „Eu vă spun cu mana pe inimă că nu m-am implicat în nici un fel de aranjament, iar cei care mă implică o fac neautorizat, în necunoştinţă de cauză. Cu Trăşculescu nu am stat de vorbă şi nici măcar mana nu am dat cu nici un reprezentant al PD şi nici de la alte partide. Ce este acolo este problema lor urată, ca dovadă că nu sunt în politică pentru că sunt prea demn. Repet, n-am nici o treabă cu aranjamentele lor. Într-o cloacă de porci şi mafioţi nu ai cum să răzbaţi şi nu doar în PD, în toate partidele e la fel”, a comentat Fănică Panciu. Acesta a recunoscut că „în partid e o nebuloasă” şi consideră că „nu sunt oameni de bine, cu verticalitate, care să refacă partidul”. „Eu m-am luptat dar am rămas singur şi iată că m-am retras”, a adăugat Panciu. „Dacă nu vin la PD Vrancea persoane devotate, cu viziune politică şi care să dorească să facă o schimbare corectă, situaţia judeţului rămamne la fel, de ciubotă roşie”, a comentat fostul primar de la Panciu, adăugand că prea des „unii oameni slabi au dat mana cu adversarul, s-au vandut foarte uşor şi au cedat la compromisuri” iar dreapta vranceană a avut de suferit. 


Trăşculescu vrea încă la PDL

În războiul declaraţiilor de pe Facebook a intrat şi Trăşculescu, acesta precizand că nu-şi doreşte să preia şefia la PDL Vrancea după ce a fost exclus din partid. Acesta a completat că prioritatea sa este să-şi dovedească nevinovăţia în faţa justiţiei. Trăşculescu este de părere că diversiunile privind lupta pentru ciolan la PDL sunt create de USL, acuzand o anumită parte a presei. „Se inventează o luptă pentru şefia partidului, se vehiculează numele unor foşti preşedinţi ai organizaţiei PDL Vrancea (aflate «pe surse din interiorul PDL» pentru a credibiliza mesajul) şi astfel se doreşte crearea unor tabere în interiorul organizaţiei care să ducă la fragmentarea acesteia! … Nu intenţionez să preiau funcţia de preşedinte interimar, prioritatea mea este să-mi dovedesc nevinovăţia în faţa justiţiei, iar mesajul meu pentru toţi militanţii şi membrii de partid este următorul: nu vă lăsaţi dezbinaţi, mai mult ca oricand avem nevoie de unitate!”, scrie şi Alin Trăşculescu. Contactaţi telefonic pentru a-şi exprima părerea în acest scandal, atat fostul lider democrat Jan Vraciu, cat şi Lică Panciu, consilier judeţean PDL, la care s-a făcut referire în articolul respectiv, nu au fost de găsit. La randul său, Secară şi-a menţinut declaraţiile de pe Facebook susţinand că doreşte „să distrugă un sistem” care a funcţionat în PDL. Acesta a ameninţat cu dezvăluiri într-un interviu pe care îl va acorda unui ziar central.

Raluca Ioan, cel mai bun scor, dar nu e interesată de şefie

Un nume vehiculat pentru preluarea organizaţiei PDL de la Vrancea a fost cel al Ralucăi Ioan, vicepreşedinte şi candidat în decembrie la Camera Deputaţilor pe Colegiul 1 Focşani. Contactată de reporterii ZdV, Raluca Ioan a negat interesul pentru o funcţie de conducere la PDL. Ea a caracterizat drept „un rezultat destul de slab” procentul reuşit de ARD la alegeri. „Este un rezultat destul de slab, comparativ cu aşteptările noastre, dar ţinand cont de rezultatul pe ţară al  PDL... Rezultatul meu pe Colegiul 1 este cel mai bun din organizaţia PDL Vrancea, fiind singurul Colegiu care a înregistrat o creştere faţă de rezultatul alegerilor locale din iunie”, a spus Raluca Ioan. Vicepreşedintele PDL Vrancea spune că nu are nimic de reproşat echipei cu care a lucrat în timpul alegerilor şi susţine că partidul nu ar trece printr-o criză, însă pune un diagnostic clar: “ne trebuie clar o reorganizare internă profundă”. (I. CREŢU. S. VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
basistul, acum 4107 zile, 7 ore, 2 minute, 36 secunde
secara si postolache! atat! in rest, tralalin se prostitueaza, panciu e analfabet.
anonim, acum 4109 zile, 6 ore, 35 minute, 2 secunde
Secara e si el de umplutura , stie cineva cand a intrat Secara in politica ? Nu cred ca e potrivit ptr. conducerea PDL Vrancea.
anonim, acum 4109 zile, 8 ore, 50 minute, 10 secunde
Fratii Panciu sunt niste mincinosi si niste profitori , sa fereasca d-zeu daca ajung la conducere . Potrivit pentru a face ordine in PDL si a fi bine ptr acest partid este POSTOLACHE GABRIEL pacat ca citeste integral
relu, acum 4109 zile, 9 ore, 32 minute, 33 secunde
Cand aud de fratii Panciu mi se face grata.Acesti parveniti analfabeti nu fac decat sa compromita imaginea oricarui partid.Golanul tot golan moare.
tataru m., acum 4109 zile, 10 ore, 46 minute, 7 secunde
Secara este omul potrivit pentru a prelua fraiele PDL Vrancea,restul traseisti......certati cu justitia.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.