Politică

Mitrea, beneficiar al superimunităţii pe care o vor parlamentarii

Mihai Boicu
17 ian 2013 711 vizualizări
Deputatul de Vrancea Miron Mitrea este unul dintre parlamentarii care ar putea beneficia de imunitate sporită în faţa procurorilor

Actualii aleşi din Parlament vor să modifice statul deputaţilor şi senatorilor avand ca motiv reducerea cheltuielilor. Pe langă această schimbare de bun augur la prima vedere, în Legea 96/2006 ar putea fi introduse o serie de noi prevederi referitoare la parlamentarii care sunt cercetaţi de procurori pentru diverse acuzaţii. Presa centrală a dezvăluit că liderii grupurilor parlamentare au negociat ca solicitările de reţinere, arestare sau percheziţie trebuie să conţină “temeiul legal şi motivele concrete în cazul respectiv care justifică măsura solicitată”. Mai mult, cererea trebuie însoţită şi de probe relevante. Miron Mitrea se află printre cei 23 de aleşi cercetaţi, care au dosare pe rol sau care sunt în aşteptarea unei sentinţe. Actuaul deputat a fost trimis în judecată în martie 2009 de procurorii DNA pentru acuzaţia că în perioada 2001 – 2001 ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9,2 miliarde lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în inspector şef adjunct şi inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Dosarul a fost restituit la DNA în ianuarie 2011 pentru că au înştiinţat că reiau urmărirea sa penală pentru luare de mită. Miron Mitrea este parlamentar de Vrancea din anul 1996, iar luna decembrie a fost ales deputat în Colegiul 4. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.