Politică

Relu Fenechiu anunţă concedieri masive la companiile de la Ministerul Transporturilor

Ziarul de Vrancea
10 ian 2013 1339 vizualizări
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, spune că până la 50% din angajaţii companiilor vor fi daţi afară. Totodată, 10% din angajaţii Ministerului Transporturilor vor fi concediaţi, informează România TV.

 

   

"Ministerul are o structură mult prea stufoasă. Vom diminua cu aproximatv 10% posturile de conducere şi de execuţie", a declarat Relu Fenechiu, într-un interviu acordat România TV.

La companii, restructurările se vor face la sânge. "Vor fi companii unde veţi vedea reduceri de aproape 50%", a spus ministrul. Fenechiu a precizat că va fi implementat management privat la companiile din subordinea ministerelor. "Managerii privaţi au ca prim obiectiv restructurarea companiilor", a declarat şeful de la Transporturi.

Sub autoritatea Ministerului Transporturilor se află companii care s-au remarcat prin pierderile uriaşe pe care le produc. Găurile negre ale bugetului sunt CFR SA, Tarom şi CFR Marfă care au avut în ultimul an pierderi de peste 250 de milioane de euro. În ciuda pierderilor, CFR Marfă va rămâne companie controlată de stat, însă Tarom va fi privatizată.

Compania aeriană a ajuns să nu mai fie rentabilă după ce a pierdut multe rute pe care operatorii privaţi fac acum profit. "Acest lucru mă duce cu gândul la aranjamente făcute în timp în detrimentul statului român. Nu vreau să dau nici nume, nici trasee", a comentat Relu Fenechiu.

Şi CFR Călători va fi scoasă la vânzare. În caz de reuşită am putea avea şi noi trenuri cum acum vedem doar la televizor. "Mă interesează eficientizarea acestei companii, găsirea unui investitor puternic care să preia această companie care să aducă material rulant performant", a precizat ministrul Transporturilor.

Ministrul nu a anunţat deocamdată când anume se vor face privatizările.


www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
jojo, acum 4122 zile, 17 ore, 26 minute, 2 secunde
PNL mandria țării e ! Ce știu ei să facă să reducă,să reevalueze dosare,să modifice legi,atat îă duce mintea ? Dar la guvernare fiind de ce nu văd adevărații hoți ai banilor țării,pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.