Politică

Iozefina Iaru ar putea rămane fără funcţia de la AJOFM

Sorin Tudose
9 ian 2013 3760 vizualizări
Actuala guvernare vrea să ungă un om agreat la Forţele de Muncă

Noua putere politică îşi impune proprii oameni în serviciile publice deconcentrate, cei agreaţi de guvernarea portocalie urmand să facă pasul îndărăt. Cel mai recent caz este al Iozefinei Iaru, directorea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), aceasta urmand să părăsească funcţia de director executiv, dar nu şi instituţia. Bună prietenă cu fosta senatoare PDL Sorina Plăcintă, cea care a şi ajutat-o să acceadă în funcţia de conducere a instituţiei, Iosefina Iaru s-a remarcat mai ales prin apropierea pe care a avut-o faţă de cea care a făcut-o directoare. Mai exact, din 2009 mai toate bursele locurilor de muncă s-au organizat în spaţii aflate în patrimoniul firmelor şi fundaţiilor controlate de actuala liberală Sorina Plăcintă. “Ştim că doamna Iaru nu va mai ocupa funcţia de conducere în scurtă vreme, dar nu ştim cine ar putea veni în locul ei. Cert este că Iozefina Iaru va rămane în cadrul instituţiei, pe o funcţie de execuţie”, ne-au spus surse din cadrul AJOFM. Din informaţiile noastre, pe lista scurtă a posibilelor pretendente la prima funcţia de conducere a instituţiei Şomajului sunt Marina Danţiş, şef serviciu Programe de Ocupare şi Implicare Măsuri Active, care a mai fost şefa AJOFM în urmă cu mai mulţi ani, şi Mariana Voicu. Aceasta din urmă a fost director executiv adjunct, dar a rămas fără funcţie o dată cu venirea pe post a unei alte democrat-liberale, Mioara Lazăr, actualul director adjunct. În ciuda faptului că angajările în sistemul bugetar au fost blocate de fostul Guvern Boc, atat Iosefina Iaru cat şi Mioara Lazăr au avut grijă să-şi găsească şi cate o funcţie de execuţie în instituţie, aşa încat dacă sunt demise vor avea în continuare un loc de muncă la ... Forţele de Muncă. Încă directoarea Iozefina Iaru nu a putut fi contactată pentru a comenta subiectul, în buna tradiţie instituită chiar de ea de cand e şefă la Agenţie. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.