Politică

Prima şedinţă a Cabinetului Ponta II: Premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate pe buget şi a avertizat că nu îi plac cereri gen "Daţi-ne!"

Ziarul de Vrancea
22 dec 2012 1693 vizualizări
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului pentru Dialog Social, Doina Pană, să înceapă discuţiile cu sindicatele privind proiectul de buget pe anul viitor, dar a avertizat că nu îi plac discuţiile în care solicitanţii adoptă poziţii gen "Daţi-ne, nu ne interesează de unde".

 

"O rog pe doamna Pană să se pregătească, că sunt mulţi oameni şi multe sindicate cu care trebuie să discutăm până la întocmirea bugetului, şi să explicăm foarte clar şi pe partea de legislaţie, dar şi pe partea de măsuri concrete ce se poate face", i-a spus Ponta ministrului delegat pentru Dialog Social, la începutul primei şedinţe a noului Guvern.

  El a arătat că discuţiile cu partenerii sociali vor fi derulate "cu bugetul pe masă" şi a avertizat că nu îi plac situaţiile în care sindicatele cer anumite drepturi salariale fără să ţină cont de posibilităţile bugetare ale Guvernului.

"Ce vreau să vă rog, doamna ministru - sunteţi şi nouă în Cabinet, dar sunteţi veche în domeniu - cu cei din educaţie, cu cei din toate celelalte sindicate, punem pe masă bugetul şi hotărâm împreună. Mie nu-mi plac discuţiile alea cu <>, că n-avem un... Cred că ştiu şi ei că de unde nu e, nu se poate da, dar trebuie să fim deschişi, trebuie să le arătăm foarte clar câţi bani avem şi cum putem să-i repartizăm în perioada următoare", a mai spus Ponta.

Proiectul de buget va fi discutat de Guvern şi cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care vor sosi la Bucureşti la începutul anului viitor.

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.