Politică

Ponta îl plagiază pe Băsescu

Ziarul de Vrancea
18 dec 2012 1058 vizualizări
Nici nu s-a uscat bine semnătura lui T. Băsescu pe desemnarea lui V. Ponta şi cel din urmă a început să îl — dacă tot are mâna făcută în meseria asta — copieze pe cel dintâi.

Încercând cu tot dinadinsul să vâre UDMR la guvernare, premierul Ponta a dat dovadă de aceeaşi aroganţă dispreţuitoare faţă de voinţa populară pe care o afişa preşedintele Băsescu atunci când hăulea că nici prin gând nu-i trece să înghită porcul. Sau, ca ieri, când a scuipat un comunicat către popor, în loc să iasă la televizor- a făcut-o de nu ştiu câte ori pentru te miri ce şi mai nimic în ultima lună - ca să anunţe numirea primului ministru, cum s-a făcut dintotdeauna.
Votul popular l-a impus pe Ponta premier şi tot votul popular copleşitor a fost îndreptat împotriva UDMR ca parte a dezastruoaselor guvernări Boc şi Ungureanu. Puţin i-a păsat lui Ponta — a renunţat strângând din fălci la UDMR, invocând faptul că s-a opus PNL şi că populaţia şi presa nu cuprind anvergura viziunii sale pacificatoare, pax pontica, fără să înţeleagă că tocmai dispreţuia băsescian oamenii.
De fapt, dincolo de Băsescu, Ponta plagiază atitudinea PCR faţă de mase, care trebuiau mânate către ţinte stabilite în cadru restrâns de către Tovarăşi, căci simplii cetăţeni n-au nivel politic ca să-şi dea seama ce e bine pentru ei.
Şi iarăşi de fapt, nu exista niciun motiv pentru a aduce UDMR în Palatul Victoria. Dimpotrivă.
De 20 de ani, Uniunea Maghiarilor este un partid comunistoid. Aidoma PCR, nu a plătit niciodată la alegeri pentru greşelile, trădările, corupţia, hoţiile pe care le-a practicat ca toate partidele din România. Pe cale de consecinţă, tot în stil comunist, este condusă de aceeaşi camarilă, eternizată în jurul lui Marko Bela. Faptul c-a intrat în Parlament pe muchie de cuţit arată că maghiarii din România simt putrezirea la putere a reprezentanţilor lor. Nişte ani de opoziţie ar putea provoca schimbări utile în UDMR.
În fine, complexul faţă de minoritatea maghiară al guvernelor României, exhibat de premierul Ponta, care se teme să nu se zică la Bruxelles că-i asuprim pe unguri, e grotesc într-o ţară în care minorităţile au parte de un tratament exemplar de foarte mulţi ani încoace.
Aşa că încăpăţânarea trufaşă a lui V. Ponta de a avea UDMR alături e mai mult decât cinism faţă de români, e o greşeală politică majoră. Ambele, de rău augur pentru ce ne aşteaptă.

Cristian Tudor Popescu

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.