Politică

UDMR NU INTRĂ la guvernare. Ponta: "Decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Executiv"

Ziarul de Vrancea
17 dec 2012 808 vizualizări
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după runda de negocieri cu UDMR de la Parlament, că decizia finală este ca Uniunea condusă de Kelemen Hunor să nu facă parte din Guvern.

 

UPDATE 16.55 Victor Ponta a anunţat, după discuţiile cu UDMR, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.

"Nu se pune problema unei participări politice a UDMR", a precizat Ponta.

Crin Antonescu şi Victor Ponta au avut luni o discuţie, în biroul preşedintelui Senatului, înainte de a purta negocierile cu UDMR.  Potrivit România TV, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca UDMR să nu fie cooptată la guvernare.

La această oră, liderii USL şi UDMR poartă negocieri la Palatul Parlamentului.

Înainte de discuţii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat de jurnalişti dacă e dispus să accepte şi funcţii de secretar de stat. "Secretarii de stat nu fac parte din Guvern, nu sunt membri ai Guvernului", a răspuns Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor nu a dorit să comenteze decizia BPC al PNL referitoare la faptul că intrarea la guvernare a UDMR nu ar fi oportună. "Nu discut, nu comentez decizia PNL, decizia PSD. Am venit la o întâlnire cu colegii din PSD şi după ce facem această discuţie vom da declaraţii", a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă renunţă la dezideratul UDMR privind modificarea articolului 1 din Constituţie, Kelemen a răspuns: "Nu se pune problema".

La discuţiile cu USL pe tema participării UDMR la guvernare au mai venit Marko Bela şi Gyorgy Frunda.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, luni, că liderii USL se vor vedea în cursul zilei cu reprezentanţii UDMR pentru a decide dacă Uniunea intră sau nu în coaliţia de guvernare. Întrebat despre decizia PNL de a nu accepta intrarea UDMR la guvernare, Ponta a spus că nu are cunoştinţă de o asemenea hotărâre.

 

Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.

 

www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.