Politică

Reacţia lui Ion Iliescu după ce a aflat că Ponta şi Crin au fost miercuri seara la Băsescu.

Ziarul de Vrancea
16 dec 2012 1569 vizualizări
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, salută, într-o declaraţie pentru gândul, faptul că liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, împreună cu Liviu Dragnea, au decis să negocieze "în linişte" la Cotroceni cu Traian Băsescu. Totodată, Iliescu i-a criticat duminică, "pe cei care sug din deget o reacţie" faţă de această întâlnire informală, referindu-se inclusiv la politicieni din USL.

 

Iliescu a declarat, pentru gândul, că interpretează întâlnirea de miercuri a liderilor USL cu Traian Băsescu drept "un act firesc, de normalitate".

"Ce-i nefiresc în a se întâlni un premier în funcţie, practic, candidatul unic la şefia noului guvern, cu preşedintele ţării? Nu-i normal să discute, în linişte, lucrurile, să se consulte? Nefiresc ar fi să nu se întâlnească. Ar crea o impresie de ostilitate. Contactul e necesar, trebuie discutate lucrurile. Dar nu vreau, neapărat, să sug din deget o reacţie, aşa cum cum văd că fac alţii", a comentat Iliescu.

Referitor la faptul că Ponta şi Antonescu au trecut sub tăcere atât subiectul discuţiei, cât şi întâlnirea ca atare, liderul social-democrat a opinat că şefii USL n-au avut, de fapt, ce comunica. "O să comunice când vor avea ceva de comunicat. Asta e o anumită manieră de a judeca lucrurile - să fie totul la vedere, să fie transparent... Dar dacă nu au avut ce comunica?! Abia mâine, cei doi se văd oficial cu Băsescu. O să comunice atunci lucrurile de fond, nu?

În cazul "Geoană-trădător", USL pune batista pe ţambal

Ion Iliescu a comentat pentru gândul şi situaţia delicată a lui Mircea Geoană, considerat colaboraţionist şi într-o relaţie nefirească cu Palatul Cotroceni, în cazul numirii noului premier.

"În povestea asta cu Geoană, au pus batista pe ţambal. O agitaţie inutilă. Pe cine mai interesează acum de Mircea Geoană? Discuţii fără importanţă. E limpede că preşedintele nu are nicio altă soluţie decât aceea de a-l numi pe Ponta. E un act normal, Ponta e candidat unic" a conchis Ion Iliescu.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.