Politică

Blonda cu care Nini voia să-l dărame pe Oprişan, în Parlament

Iulia Crețu
12 dec 2012 15630 vizualizări
Focşăneanca Raluca Surdu a devenit deputat de Călăraşi, după ce în 2006 a vrut să-l debarce pe şeful ei de la PSD, Marian Oprişan, de la Consiliul Judeţean Vrancea. Atunci, a demisionat din PSD şi s-a înscris la PNL, ulterior, în 2009, devenind vicepreşedinte al liberalilor din Călăraşi. Soţul său este Georgian Surdu, şeful RAPPS

Am importat candidaţi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, dar am şi exportat la greu. Destui politicieni cu legături cu Vrancea au reuşit performanţa de a intra în Parlamentul lărgit, în urma alegerilor de pe 9 decembrie. Un exponent al produselor politice de export este şi Raluca Surdu, fostă Avădanei şi Marinescu, aleasă deputat într-un colegiu din judeţul Călăraşi. Liberala, care a candidat sub sigla USL, a reuşit să adune cele mai multe voturi la nivel naţional, 18.853. Raluca Surdu are 34 de ani şi este căsătorită cu şeful Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS), Georgian Surdu, originar din Olteniţa, cu care are şi un băieţel de trei ani. Raluca Surdu a intrat în politică la Vrancea, aceasta fiind consilier judeţean PSD în mandatul 2004-2008. Mama acesteia, farmacista Aurelia Marinescu, a fost şefa Centrului de Îngrijire şi Asistenţă de la Măicăneşti, susţinută la acea vreme de PSD. În vara lui 2006, Raluca Surdu, Avădanei pe atunci, după primul soţ, a schimbat tabăra politică, plecand din PSD şi înscriindu-se în PNL. La momentul de atunci, Nini Săpunaru, preşedintele PNL Vrancea, a anunţat-o în echipa sa de la Consiliul Judeţean Vrancea care ar fi trebuit să lupte pentru debarcarea lui Marian Oprişan din funcţia de preşedinte de CJ. După încercarea eşuată de a-l schimba pe baron de la conducerea judeţului, Raluca Avădanei a dispărut din viaţa politică judeţeană, urmand divorţul şi mutarea sa la Bucureşti.

A ajuns la Protocol

Liberala a absolvit Facultatea de Drept şi a fost angajată, pentru o perioadă, la CUP SA Focşani ca şef Birou Juridic. Ulterior, a făcut un master la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, specializarea Managementul Instituţiilor Publice şi s-a angajat, în Bucureşti, la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului, în calitate de consilier juridic. Ulterior, a ajuns la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”, unde lucrează şi în prezent.

După un an l-a cunoscut pe cel care urma să-i devină soţ, Georgian Surdu, originar din Olteniţa, între cei doi fiind dragoste la prima vedere, după cum scrie presa locală din Călăraşi.

Conturi bancare de 3 milioane lei

În 2009, liberala Raluca Surdu a devenit vicepreşedinte la PNL Călăraşi. “Ca în preajma oricăror alegeri, şi acum ne aflăm într-o perioadă în care dorinţa de mai bine şi frustrările acumulate din cauza greutăţilor de zi cu zi, pot face ca oamenii să fie mai mult, sau mai puţin implicaţi, să fie pasivi şi neinteresaţi. Noi însă am dori să facem un apel la responsabilitate şi să-i invităm pe toţi cei la care acest mesaj poate ajunge, să se implice cât mai mult. Este şi o responsabilitate individuală faţă de un drept al nostru, al tuturor, acela de a vota liber, conform conştiinţei proprii şi dorinţei noastre de mai bine”, spunea liberala, înainte de alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. 

Raluca Surdu şi soţul său, Georgian Surdu, au o avere deloc de neglijat. Cei doi soţi au avut venituri în 2011 de aproximativ 300.000 de lei. De asemenea, cuplul mai deţine un apartament de 104 m pătraţi în Bucureşti şi două case în Snagov.

Totodată, cei doi mai au în proprietate cinci terenuri de peste 56 de hectare. Cei doi soţi mai au depozite bancare de aproximativ 3 milioane lei. (Iulia CREŢU)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
CoțoFana, acum 4145 zile, 6 ore, 39 minute, 22 secunde
Pilda cu capra vecinului este riscant de invocat dacă râul balelor nu ar forma o lagună numai bună de trecut înnot de ofticații și impotenții vremii(comf.indic). Treabă de IQ.
brutale, acum 4145 zile, 17 ore, 36 minute, 2 secunde
Doamna aleasă deputatașimaiputea nu pare o provocare permanentă pentru toată lumea. După nuanța părului pare mai mult a proveni din ținutul sexuiesc, cam de pe langă Sovata nu din citeste integral
, acum 4145 zile, 18 ore, 56 minute, 45 secunde
Pitzi suge un biet"necajit". A intrat in politica ca e cea mai banoasa meserie si cei care voteaza pt o caldare niste inconstienti si dupa aceia se pling si stau cu mana intinsa.Asa-i la citeste integral
danb, acum 4146 zile, 1 ora, 30 minute, 56 secunde
Care-i stirea ? O pitzi de Focsani s-a maritat bine la Calarasi cu un bugetar cu salariu mic dar cu o avere uriasa adunata bob cu bob din salariul lui amarat de angajat la stat. Reteta clasica, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.