Politică

Politicieni vranceni trimişi în Parlament din alte judeţe

Iulia Crețu
12 dec 2012 3712 vizualizări
Printre ei se numără democratul Alexandru Nazare, desemnat deputat prin redistribuire la Brăila. Si fiul Anişoarei Aioanei, Adrian George Scutaru, a fost ales deputat la Buzău. Fostul candidat din 2008 din Vrancea, liberalul Eugen-Orlando Teodorovici a ieşit acum senator de Buzău

Pe langă lotul cu care vom defila în Parlament, ales în judeţul Vrancea, la Senat şi Camera Deputaţilor au ajuns şi alţi politicieni care au legături mai mult sau mai puţin stranse cu Vrancea. Printre aceştia se numără liberalul Varujan Vosganian, ales senator la Iaşi. Numele său este vehiculat şi pentru un portofoliu ministerial în viitorul Guvern USL. Varujan Vosganian a copilărit în Focşani, aici trăind părinţii acestuia, tatăl său Bergi Vosganian fiind un lider pentru comunitatea de armeni. Vosganian va fi coleg în senatul Romaniei cu Eugen-Orlando Teodorovici, şi el liberal, ales senator la Buzău. Acesta a candidat în 2008 în Vrancea, tot pentru un post de senator, pe atunci Nini Săpunaru sacrificandu-l pe Mihai Copaci pentru un candidat de import. În acest an, Eugen-Orlando Teodorovici a fost numit consilier al premierului Victor Ponta. De asemenea, de la Buzău, a fost ales deputat, din partea USL, Adrian George Scutaru, fiul Anişoarei Aioanei, reprezentanta Organizaţiei de Femei a PNL Vrancea, fost consilier judeţean şi profesoară de istorie. Nu doar din partea PNL au fost promovaţi politicieni care au legături cu Vrancea. În Colegiul 2 Brăila, la Camera Deputaţilor, a fost ales, pe 9 decembrie, şi Alexandru Nazare. Înainte de campania electorală, acesta a fost desemnat de la centru să preia conducerea organizaţiei PDL Brăila şi a reuşit să prindă trenul redistribuirii naţionale.

La un moment dat, Nazare era anunţat ca posibil candidat ARD în Vrancea, numai că democratul a ales, pană la urmă, lozul caştigător din oraşul de pe Dunăre. “Cred ca cele 5.771 voturi pe care le-am caştigat în colegiul 2 sunt rodul speranţei şi mesajului de schimbare pe care am reuşit să îl articulăm. Acest mandat caştigat de ARD în Brăila este şi un bun punct de plecare pentru o reconstrucţie a dreptei în această zonă a ţării dominată de ataţia ani de forţele stangii. Sunt extrem de onorat şi mă simt foarte responsabilizat de faptul că voi fi deputatul Brăilei în următorii 4 ani”, a declarat Alexandru Nazare, care a fost şi europarlamentar. Acesta este prim-vicepreşedinte al OT-PDL, fiind în echipa de conducere a tinerilor democraţi, alături de fostul deputat PDL de Focşani, Răzvan Mustea Şerban. De asemenea, Alexandru Nazare a fost ministru al Transporturilor în Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu, mandatul său fiind caracterizat de iarna care a îngropat Romania în februarie-martie 2012. Deputat de Bucureşti a fost ales şi Dan Cristian Popescu, din partea Forţei Civice. Acesta este ginerele directorului de la Spitalul Dumbrăveni, Costel Negoescu, şi a activat ani la rand în PNL Bucureşti, pană cand a intrat într-un conflict ireconciliabil cu conducerea partidului. (Iulia CREŢU)

 

FOTO: Dan Cristian Popescu este ginerele directorului de la Spitalul Dumbrăveni

FOTO: Adrian George Scutaru


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4146 zile, 12 ore, 3 minute, 39 secunde
ce fel de alegeri sunt astea in care toata lumea castiga ?
j.l., acum 4146 zile, 17 ore, 4 minute, 20 secunde
alexandru nazare nu putea fi deputat de vn?????????? nu,noi il avem pe mitrea.........
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.