Politică

Secară zice că Roman îl filează; Roman spune despre Secară că e nepot de nomenclaturist

Ziarul de Vrancea
7 dec 2012 2020 vizualizări
Ultimele ore de campanie: Distrugeri de afişe şi mită cu peşte congelat

Ruperea afişelor electorale, folosirea microbuzelor şcolare pentru împărţirea de afişe electorale ce aparţin USL, coaliţia aflată la guvernare, contra-afişe şi agresarea echipelor de campanie au fost faptele reclamate în ultima zi de campanie. În Colegiul 6 Adjud-Panciu, echipele candidaţilor ARD (Florin Mihail Secară) şi USL (Victor Roman) s-au urmărit reciproc prin colegiu, iar de aici pană la ameninţări cu moartea sau cu tăierea cauciucurilor nu a mai fost mult. ”O maşină tip jeep, cu numar de Bulgaria -TXXK 6887, condusă chiar de soferul personal al lui Victor Roman, filează non-stop deplasările lui Florin Secară”, se arată într-o informare de presă a candidatului din Colegiul 6, care a şi filmat maşina suspectă. Se ştie că Roman era cel care îl acuza pe Secară că a lucrat în servicii, “iar aceste năravuri nu se uită”. După cum mai susţine candidatul Secară, mai mulţi primari şi viceprimari din colegiu au coordonat echipe de rupători de afişe, între care s-au aflat şi copii. La Ploscuţeni, caţiva tineri chiar au fost amendaţi de poliţie după ce au lipit prin localitate afişe compromiţătoare împotriva candidaţilor de la PP-DD şi ARD. “Încalcarile legii electorale au continuat si in comuna Tanasoaia, unde reprezentati ai USL coordonati de primar au impartit ieri peste congelat prin comuna si pliante USL in aceeasi punga! Performanta maxima in materie de cinism si nesimtire in incalcarea legii electorale a fost atinsa in Panciu, unde echipele USL au incalcat chiar dispozitia data de primarul Ion Petre, prin afisarea posterelor candidatului USL Victor Roman pe domeniul public. Avand in vedere ca sunt constituite grupuri organizate, care actioneaza concertat in Colegiul 6, ai caror membri comit infractiuni de genul: distrugere de materiale electorale, amenintari cu violenta, urmarirea si intimidarea voluntarilor ARD, au fost inaintate plangeri la IGPR si alte structuri ale statului care au misiunea de destructurare a grupurilor infractionale organizate”, se mai arată în informarea candidatului ARD.

Roman reacţionează: "Nepot de nomenclaturist”


La randul său, contactat telefonic în această seară pentru a comenta acuzaţiile, candidatul USL, Victor Roman, spune că staff-ul de campanie al contracandidatului său de la ARD nu face decat să exageze. “Eu am făcut o campanie decentă iar ei au făcut o campanie murdară, prin afirmaţiile mincinoase pe care le fac permanent la adresa mea. Dacă merg pe bulevardele din Bacău o să vadă de cine şi cum sunt executate, iar la inaugurare a venit chiar ministrul transporturilor. Nu orice firmă caştigă lucrări într-un municipiu. Mă deranjează că spun lucruri care nu sunt adevărate, legate de lucrările realizate de firma mea”, a spus Roman, legat de afirmaţiile făcute de Secară în pliantele electorale publicate azi. Referitor la violenţele din Colegiu, Roman se delimintează: “Eu nu am nici un merit cu ruperea afişelor şi nici cu alte fapte pe care le invocă ei”. Legat de afacerile lui Florin Secară, care susţine că nu a făcut bani din afacerile cu statul, Roman susţine că acesta a fost un privilegiat al regimului democrat-liberal în materie de afaceri, făcand referire la anumite exporturi de aşa zis mobilier în Afganistan. Mai mult, Roman susţine că Secară ar fi nepotul unui fost membru al Comitetului Central al PCR, care a fugit la revoluţie dar care acum este ”bine merci şi foarte interesat să-şi facă nepotul deputat”. Campania electorală pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 9 decembrie se încheie, potrivit legii electorale, sâmbătă, la ora 7.00, orice încălcare a acestei prevederi legale fiind sancţională contravenţional sau penal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Iancu, acum 4156 zile, 8 ore, 30 minute, 3 secunde
Pe candidati bineinteles .
Iancu, acum 4156 zile, 8 ore, 32 minute, 55 secunde
Daca v-ar lua dracu pe toti , cred ca mai bine ar fi .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.