Politică

VIDEO!!!Cine va ieşi deputat de Mărăşeşti: Ţigăeru Roşca, Trăşculescu din arest sau Neagu Murgu

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 6759 vizualizări
Liberalul Laurenţiu Ţigăeru Roşca are mare şanse ca la puţin timp de la intrarea sa în politică să fie deputat de Mărăşeşti. Impotriva sa a rămas doar Neagu Murgu de la PP - DD, deoarece democrat liberalul Alin Trăşculescu participă la alegeri din arestul poliţiei, fiind cercetat într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA. Ziarul nostru vă spune astăzi cine sunt candidaţii care vor să reprezinte Colegiul 5 Mărăşeşti în Camera Deputaţilor

Lupta electorală din Colegiul 5 Mărăşeşti îl aduce în faţa alegătorilor pe liberalul Laurenţiu Ţigăeru Roşca, cunoscut pană acum mai mult pentru afacerile sale, dar şi ale socrului său Vasile Roşca. Ţigăeru este unul dintre cei mai prosperi candidaţi şi, avand în vedere partidul din care face parte, cu şanse mari de a fi ales deputat. Cel mai probabil, candidatul ARD Alin Trăşculescu va fi în arest în ziua alegerilor, acuzat de DNA că a cerut bani pentru finanţarea campaniei. Singurul adversar de pe teren al lui Ţigăeru este Neagu Murgu, preşedintele PP – DD Vrancea, aflat şi el la prima experienţă politică de acest gen, care speră că va obţine suficiente voturi pentru ca stabilirea caştigătorului să nu se facă din prima, ci la redistribuire.

Ţigăeru Roşca a luat-o pe calea scurtă spre deputăţie

FOTO: Laurenţiu Ţigăeru Roşca (USL) crede că va ieşi învigător la alegeri, singura necunoscută fiind scorul

Laurenţiu Ţigăeru Roşca pleacă cu prima şansă în cursa electorală din Colegiul 5 Mărăşeşti. Omul de afaceri a avut o ascensiune rapidă în PNL în ultimul an şi jumătate, ajungand în scurt de la intrarea sa în partid preşedinte al organizaţiei municipale, candidat pentru Camera Deputaţilor, dar şi preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, numit de premierul Ponta. Evoluţia politică a lui Ţigăeru Roşca are o explicaţie: este un om de afaceri prosper, chiar dacă are doar 42 de ani. Acesta este ginerele lui Vasile Roşca, cel care a pus bazele fabricii de confecţii care îi poartă numele, una dintre cele mai mari din judeţ. Retras acum din prim-planul afacerilor, Vasile Roşca a fost văzut ca fiind un apropiat al guvernării social-democrate, 2000-2004, cand a fost şi preşedintele Camerei de Comerţ din Vrancea. Liberalul de acum Ţigăeru Roşca a fost ataşat de afacerile familiei, fiind chiar şi purtătorul de cuvant al grupului de firme Roşca. Printre afacerile grupului s-a numărat şi fostul supermarket Mara din centrul Focşaniului.

După închiderea magazinului Mara spaţiul unde a funcţionat redacţia ziarului Milcovul a fost închiriat altor reţele de supermarketuri, fiind o sursă importantă de venit pentru grupul Roşca. În paralel, Ţigăeru Roşca a investit în propriile afaceri, punand pe picioare reţeua de magazine Maxx Discount, care s-a extins în ultimii doi ani în ţară. Magazinele vand produse din lichidari din stocuri, aduse din occident, la preţuri rezonabile. Noua carieră de politician l-a obligat pe Laurenţiu Ţigăeru Roşca să lase fraiele afacerii, iar managementul firmelor sale a fost externalizat. Faptul că liberalul are bani să susţină o campanie electorală s-a văzut în ultimele săptămani. Acesta are propriul ziar de campanie şi a organizat mai multe evenimente la Mărăşeşti, oraşul din colegiul său care înclină balanţa la alegeri.

Venituri de sute de mii de euro

Teoretic, Laurenţiu Ţigăeru Roşca nu are nevoie să facă bani din politică, după cum arată declaraţia sa de avere. Acesta este cel puţin la fel de prosper ca “surprizele politice” ale anului electoral 2008,  democrat – liberalii Răzvan Şerban – Mustea şi Sorina Plăcintă. Liberalul are bani în şapte conturi curente, patru depozite şi un fond de investiţii. În total, 481.500 lei, 180.017 euro şi 1.988 de dolari, adică aproximativ 290.000 de euro. Politicianul a avut caştiguri şi mai mari decat această sumă anul trecut, împreună cu soţia sa Mariana, o prezenţă discretă în plan public. Suma de 334.000 de euro a fost caştigată de la trei firme, din salarii, dividende şi închirierea unor spaţii. Firma Larma Eood, din Bulgaria, i-a adus candidatului USL 174.228 euro. Acesta şi-a împrumutat firmele cu peste 1,3 milioane lei şi are de rambursat un credit de 320.000 de euro. Ţigăeru Roşca are trei apartamente, din care unul donat soţiei şi unul cumpărat. La acestea se adaugă trei terenuri în intravilanul Focşaniului.

Carte de vizită
Data naşterii:
27 februarie 1970

Studii:
Academia de Studii Economice – Management in Constructii, Transporturi si Telecomunicatii (1999)

Experienţă profesională:

1993 – 2012 administrator SC Quasar Comex SRL
Noimebrie 2012 preşedinte Administraţia Fondului pentru Mediu

Experienţă politică:
 

Membru PNL din aprilie 2011
Preşedinte interimar PNL Focşani
   
Proiectele lui Laurenţiu Ţigăeru Roşca

Rezolvarea situaţiei spitalului din Mărăşeşti, prin mărirea numărului de secţii şi înfiinţarea unui ambulatoriu, prin găsirea de spaţii suplimentare sau construirea unora noi.
Crearea de locuri de muncă, care să-i aducă înapoi pe cei plecaţi în străinătate.
Găsirea unei modalităţi de informare directă a potenţialilor beneficiari de proiecte finanţate prin fonduri europene.
Investiţii în infrastructură, drumuri şi canalizare.
Continuarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan, pentru a deschide noi oportunităţi în agricultură. “Dacă noi nu vom face presiunea pentru această investiţie, alţii nu vor face”, spune Ţigăeru Roşca.
Rezolvarea problemei ajutoarelor sociale, în sensul creării unor paliere de acordare a acestor beneficii.

Ce spune Laurenţiu Ţigăeru Roşca despre:

Afirmaţiile că a intrat în politică pentru a se îmbogăţi şi mai mult

“Am tot ceea ce îmi doresc, nu am nevoi imediate. Mi-am externalizat managementul firmei pentru a avea timpul necesar politicii.”

Decizia de a candida
“Am intrat în politică pentru a încerca să schimb ceva.”

Relaţia cu primarii

“Primarul îmi dă nişte informaţii concetrate dintr-o localitate sau eu vin să îi spun că avem anumite proiecte. Colaborarea dintre parlamentari şi primari nu trebuie considerată trafic de influenţă pentru realizarea unui proiect. Nu e trafic de influenţă pentru că nu obţii niciun folos.”

Rezultatul alegerilor în contextul arestării lui Alin Trăşculescu

“Nu cred că în Colegiul 5 vor fi surprize. Probabil că o parte din voturile pierdute vor merge către PP – DD. Şi Alin Trăşculescu va obţine ceva voturi, pentru că este candidat în continuare, are afişe. Dacă toate colegiile sunt caştigate de USL, atunci va fi un mandat suplimentar care va fi luat de cine obţine mai multe voturi. ARD trebuie să ia norma de 16,6% din voturi, altfel acest mandat se va duce la PP – DD.”

Trăşculescu, candidatul arestat

FOTO: Alin Trăşculescu (ARD) candidează din arest pentru un nou mandat de deputat

Fostul deputat Alin Trăşculescu a avut o scurtă carieră politică care a început frumos şi s-a terminat dezastruos. Politicianul s-a înscris în PDL în 2006, iar doi ani mai tarziu a candidat pentru funcţia de primar al Focşaniului, fiind la un pas de a produce o supriză. La puţin timp, Jan Vraciu a fost debarcat de la carma PDL Vrancea din cauza rezultatelor proaste obţinute, iar în locul său a fost numite Trăşculescu. Din această postură, politicianul a caştigat alegerile în Colegiul 5, prin redistribuire, iar PDL a obţinut nu mai puţin de trei parlamentari în Vrancea, un rezultat foarte bun. Din 2008 pană în 2012, în loc să crească, Alin Trăşculescu a scăzut încet dar sigur în ochii opiniei publice, fapt confirmat de înfrangerea pe care a suferit-o la locale. PDL Vrancea a fost singură organizaţie din ţară fără candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, după plecarea lui Sorin Hornea şi a lui Radu Ignat, în ultimul moment.

Cu toate acestea, deputatul nu a plătit vreun preţ politic şi a rămas în funcţie pană luna trecută, cand DNA i-a organizat un flagrant. Alin Trăşculescu a fost reţinut de procurorii DNA chiar în prima zi de campanie electorală pentru că ar fi cerut bani pentru a-şi finanţa cheltuielile de campanie, ceea ce a dat o grea lovitură de imagine PDL la nivel naţional. A urmat pierderea funcţiei de preşedinte la PDL Vrancea, demisia din funcţia de deputat şi arestarea sa. Cel mai probabil, pe viitor despre politicianul Trăşculescu se va vorbi la timpul trecut.

Bijuterii de 35.000 de euro

Alin Trăşculescu nu a fost un politician foarte bogat, potrivit declaraţiei de avere. Anul trecut, fostul deputat a plecat din acţionariatul abatorului tatălui său, ridicat cu fonduri Sapard, după ce au apărut informaţii că firma a obţinut contracte cu autorităţile locale din Vrancea. Familia Trăşculescu deţine trei maşini, un VW Golf, un VW Tuareg şi un Mini – N. În afară de bijuterii în valoare de 35.000 de euro, fostul deputat nu deţinea alte bunuri. Alin Trăşculescu mai are de rambursat 6.000 de euro dintr-un credit de 11.000 de euro. Funcţia de deputat i-a adus anul trecut acestuia venituri în valoare de 63.634 lei, iar soţia sa 42.000 de la Banca Ţiriac.

Carte de vizită

Data naşterii: 4 septembrie 1974
Studii: Universitatea “Transilvania” Braşov, Facultatea de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere

Experienţă profesională

1998 – 1999 Inginer Service Utilaje Class; SC Agroservice SA Constanţa
1999 – 2001Inginer Service Auto; SC Agrotransport SA Focşani
2001 – 2002 Administrator TSGM Dollar Prod SRL Focşani
2002 – 2004 Director vanzări Scorpion Exim SRL Focşani
2004 – 2008 director Registrul Autor Roman Reprezentanţa Vrancea

Activitate politică
2006 membru PD
2008 – 2012 preşedinte PDL Vrancea
2008 – 2012 deputat Colegiul 5

Activitate parlamentară

Luări de cuvant- 51
Declaraţii politice – 30
Propuneri legislative – 27
Interpelări – 5

Neagu Murgu, vrea să dea “asigurări” şi în politică

FOTO: Neagu Murgu (PP – DD) susţine că în Colegiul 5 niciun candidat nu scoate peste 50% din voturi

Neagu Murgu a devenit cunoscut în politica locală abia după intrarea în PP – DD şi preluarea organizaţiei judeţene a partidului. Din această postură, a candidat la funcţia de preşedinte al CJ, a luat peste 30.000 de voturi şi a ajuns consilier judeţean, împreună cu trei dintre colegii săi. Neagu Murgu, fost cadru militar de aviaţie pană în 1990, spune că a ales să candideze în Colegiul 5 deoarece este cunoscut în zonă. De 12 ani, acesta conduce filiala locală a firmei de asigurări Euroins. De altfel, doi dintre colegii săi de serviciu îi sunt şi colegi de partid şi în cadrul Consiliului Judeţean. PP – DD a avut o organizare foarte bună la alegerile locale, cu candidaţi în aproape toate localităţile, reuşind să obţină peste 100 de consilieri. După validarea noii componenţe a CJ, au apărut suspiciuni privind o colaborare cu USL. Candidatul PP – DD spune că funcţiile primite în cadrul comisiilor de specialitate s-au datorat neînţelegerilor dintre PSD şi PNL, nu unei înţelegeri politice.

Cel mai “sărac” dintre candidaţi

Candidatul Neagu Murgu are o declaraţie de avere care este aproape imaculată. Nu are casă, maşină, terenuri sau alte bunuri ca în cazul celorlalţi candidaţi. Preşedintele PP – DD Vrancea a declarat doar două credite, unul în valoare de 35.000 lei şi altul de 18.047 euro. Ultimul este luat de la o firmă de leasing auto, chiar dacă nu are o maşină, potrivit declaraţiei de avere. Singurele venituri ale lui Neagu Murgu sunt cele de la compania Euroins. Acesta a caştigat 35.456 lei ca director de agenţie, în timp ce pentru aceeaşi slujbă soţia sa a primit 17.115 lei.

Carte de vizită

Data naşterii:
1 august 1962
Studii:
Institutul de Aviaţie Aurel Vlaicu (1981)
1981 – 1990 ofiţer aviaţie, şef Departament Salvare şi Securitate în Zbor
1990 – 2000 SC TALHS Bucureşti şi SC Confer SRL Focşani (firme care au lucrat la Canalul Siret Bărăgan)
2000 – prezent director Euroins Vrancea

Proiectele candidatului Neagu Murgu

Reducerea privilegiilor pentru parlamentari.
TVA de 10% pentru produsele de strictă necesitate.
Reorganizarea colegiilor pe criterii economice şi nu pe criterii politice.
Răspunderea materială pentru toţi funcţionarii statului.
Deputatul care va caştiga alegerile să răspundă pe perioada mandatului de colegiul respectiv monitorizand toate proiectele ce se vor desfăşura, iar atunci cand constată disfuncţionalităţi să intervină la factorii de decizie.
Crearea de locuri de muncă prin centralizarea terenurilor nelucrate şi exploatarea acestora .
Finalizarea lucrărilor la Canalul Siret Bărăgan.
Redeschiderea cabinetelor medicale.

Ce spune Neagu Murgu despre

Relaţia cu alegătorii din colegiu

“Voi fi deputatul tuturor cetăţenilor şi nu voi face face nici o diferenţă între simpatizanţii USL, ARD sau PP – DD. Ceea ce voi face pentru Colegiul 5 voi face pentru toate colegiile din Vrancea.”

Realizarea promisiunilor

“Voi sprijini cu maximă seriozitate continuarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan, unde am lucrat şi eu. Deschiderea canalului va ajuta localităţile unde cetăţenii care se ocupă cu legumicultura, Garoafa şi Bătineşti, dar şi zona Mărăşeştiului. Pe partea cu Vanători, Suraia, Bilieşti, Răstoaca trebuie îndiguit Siretul pentru ca oamenii să nu mai aibă probleme cu inundaţiile.”

Arestarea lui Alin Trăşculescu

“Arestarea lui Alin Trăşculescu va influenţa negativ rezultatul PP – DD. Dacă existau trei candidaţi s-ar fi împărţit voturile. Aşa a trebuit să muncesc mai mult. În opinia mea Colegiul 5 nu se va închide, pentru că PP – DD împreună cu restul candidaţilor va scoate peste 50% din voturi.”

Despre Laurenţiu Ţigăeru Roşca

“Am o mai mare notorietate decat el pentru că am lucrat în zona Mărăşeştiului. La alegerile locale am obţinut în zonă 5.000 de voturi.”

 

Iată mesajul electoral a lui  Neagu Murgu

 

 

 



Ceilalţi candidaţi din Colegiul 5

În Colegiul 5 mai sunt doi candidaţi în cursa electorală. PER este reprezentat de Alin Gabriel Gavrilă. UDMR l-a desemnat candidat pe Tunde Daljka. Aceştia nu şi-au făcut o promovare electorală vizibilă.

Localităţile care sunt cuprinse în Colegiul 5

Partea de nord a Focşaniului, oraşul Mărăşeşti şi comunele Bilieşti, Garoafa, Moviliţa, Pufeşti, Răstoaca, Suraia, Ţifeşti, Vanători, Vulturu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
silviu albu, acum 4086 zile, 8 ore, 53 minute, 49 secunde
pe aceasta cle vreau sa-i raspund lui carcotasu: baiete in anul 1984 cand faceam stagiul militar mi-l amintesc pe mrgu ca avand gradul de locotenent asa ca nu mai cauta sa injosesti pe cineva spunand citeste integral
DEPUTATUL ZERO BARAT, acum 4159 zile, 18 ore, 44 minute, 33 secunde
Tigaeru = Pokerist = Pierdut SuperMarket la Poker urmeaza sa joace la poker impreuna cu gasca lor si judetul VRANCEA.Trasculescu = Detinut SANTAJAT , SCOS DIN CARTI si INCHIS DE BARON....MURGU NEAGU = citeste integral
George, acum 4160 zile, 1 ora, 23 minute, 51 secunde
SUNTEM ALATURI DE TINE ALIN. NU CA ALTI CARE TE DAU LAOPARTE DINTRE EI !!! PENTRU NOI AI FOST SI SPERAM CA VEI FII DIN NOU UN LIDER BUN. MEREU AI FOST UN OM CINSTIT SI NEAI AJUTAT IN TOT CE AM AVUT citeste integral
ama, acum 4160 zile, 8 ore, 53 minute, 21 secunde
Oameni buni daca Trasculescu este pentru Marasesti ce cauta fluras cu el in Focsani ,vrem o clasa politica pentru poporul roman sa ne fie mai bine ,dar dupa 1989 tot ce a fost in tarisoara noastra sa citeste integral
radu dela afumati, acum 4160 zile, 14 ore, 41 minute, 15 secunde
“Am intrat în politică pentru a încerca să schimb ceva.” “Nu cred că în Colegiul 5 vor fi surprize". Iata doua afirmatii ale lui Laurentiu, afirmatii absolut contradictorii ce citeste integral
carcotasul, acum 4160 zile, 15 ore, 49 minute, 41 secunde
MURGULE,CHIAR AI TERMINAT INSTITUTUL DE AVIATIE LA 19 ANI?????????.ORI TE-A LUAT VALUL POLITICII,ORI HABAR NU AI PE CE LUME TRAIESTI,SAU DEJA AI INVATAT CA IN POLITICA ORICE ESTE POSIBIL.ORI NU STII citeste integral
R.A.(N.E.CURATU), acum 4160 zile, 17 ore, 6 minute, 32 secunde
"Pe-aici nu se trece",se spunea odata, "Pe-aici n-ai ce face",se spune acum, In orasu-n care,speranta e moarta, Si zace in drum. Laur Tigaeru,are-o mana buna, Nici nu mai citeste integral
Alexandru, acum 4160 zile, 22 ore, 21 minute, 11 secunde
Pentru cate a facut omul asta pentru Suraia si nu numai, nu pot sa nu-i dau votul meu. Marea noastra problema ( drumul Suraia-Focsani) nu a rezolvat-o nimeni 20 de ani, el a facut-o. Din respect citeste integral
danb, acum 4160 zile, 23 ore, 34 minute, 18 secunde
Daca pe alte colegii lupta nu e chiar transata, fiecare candidat avand cel putin sanse teoretice, pe Colegiul 5 castigatorul este deja stabilit. Probabil vor mai fi multi deputati de Marasesti, de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.