Politică

VIDEO!!! Miron Mitrea, Bebe Marica şi Jănică Bordeanu se “bat” pentru Colegiul 4

Mihai Boicu
2 dec 2012 3869 vizualizări
USL l-a mutat de la Senat la Camera Deputaţilor pe senatorul în exerciţiu Miron Mitrea, care porneşte ca favorit pentru un loc deputat în Colegiul 4.Cei care ar vrea să-l scoată politică sunt Bebe Marica (ARD) şi Jănică Bordeanu (PP - DD) .Ziarul de Vrancea i-a întrebat cu ce vor să-i cucerească pe alegătorii din Colegiul 4 Odobeşti

Social democratul Miron Mitrea, parlamentarul care nu calcă prin judeţ decat la alegeri, vrea un nou mandat, de această dată de deputat. Chiulangiu în judeţ, chiulangiu şi în Parlament, pesedistul are şanse mari datorită primarilor PSD care domină colegiul. Bebe Marica (ARD) mizează pe faptul că a lucrat în agricultură şi este cunoscut în zona de munte. PP – DD este reprezentat de Jănică Bordeanu, de asemenea o persoană cunoscută, datorită activităţii din Jandarmerie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

“Vrancea puternică”: Miron Mitrea nu calcă nici prin judeţ, nici prin Parlament, dar vrea iar deputat

Miron Mitrea este parlamentarul caracteristic perioadei de tranziţie, care a muncit cat mai puţin, dar cu cat mai mult folos pentru el. Social – democratul îşi datorează cariera politică faptului că a fost lider de sindicat, de unde a fost “achiziţionat” de PSD. Din 1996 a fost în Parlament, dar efectiv activ în Vrancea a fost doar în perioada 2000 – 2004, atunci cand era ministru al Transporturilor şi a devenit “fratele politic” al baronului Marian Oprişan. Vrancea a fost în topul judeţelor la nivel naţional în privinţa alocărilor de fonduri, în special acolo unde nu s-au văzut, adică în drumuri. Vrancea are tot o reţea proastă de drumuri, iar Marian Oprişan s-a ales cu un dosar la DNA pentru modul în care a cheltuit banii de la “fratele Mitrea”. După ce a tot tăiat panglici în anul 2004, Miron Mitrea nu a mai călcat decat rar prin judeţ în afară de alegeri. Social – democratul nu a venit să se întalnească cu oamenii, nu a ţinut legătura cu primarii şi, culmea, nici în Senat nu a prea călcat. În ultimul mandat, senatorul nu a fost prezent decat la o treime din şedinţe, la mai multe totuşi decat cel mai chiulangiu dintre colegii săi, Crin Antonescu. După ce a reprezentat Colegiul 2 în Senat, acum Mitrea candidează pentru Colegiul 4 Camera Deputaţilor. Despre această mutare circulă mai multe variante. Una este că unii primari au făcut o mică revoltă, nemulţumiţi că nu l-au mai văzut pesedist prin judeţ, motiv pentru care acesta a fost mutat într-un colegiu mai mic, pentru a i se mări şansele la alegeri. O altă variantă este aceea că lui Miron Mitrea i se pregăteşte o funcţie în conducerea Camerei Deputaţilor. În ultimii ani acesta nu a mai fost în prim planul PSD, dar nu este exclus să revină.

Vilă în Austria şi rate lunare de 6000 de euro

Miron Mitrea şi-a permis să-şi ia după scaunul de ministru o vilă în Austria, pentru care a contractat un credit uriaş, de 592.000 de euro. Acesta figurează în continuare cu acest credit,însă este interesant de văzut cat a achitat pană acum din suma împrumutată. Oricum, este clar că la veniturile actuale, familia Mitrea îşi poate permite să plătească ratele lunare, care se ridică la cateva mii de euro. La o simplă estimare, este vorba de o sumă de aproape 6.000 de euro pe lună, adică 27.000 lei. Cum senatorul şi soţia sa caştigă lunar circa 50.000 lei, îi răman suficienţi bani pentru a trăi. Vila din Austria a fost cumpărată în 2007 şi are o suprafaţă de 160 metri pătraţi. Familia Mitrea mai are un apartament şi o casă în Bucureşti. La acestea se adaugă trei maşini: un Land Rover D3, Mitsubishi Lancer, ambele fabricate în 2008 şi un Lexus RX 300, fabricat în 2006. Miron Mitrea are o mică avere în bunuri din metale preţioase, bijuterii, obiectă de artă, obiecte de cult şi tablouri, a căror valoare estimată este de 321.000 lei. Poate datorită acestor investiţii, economiile din conturi se ridică la “doar” 56.411 lei. Pe langă creditul de 592.000 euro, scandent în 2032, Mitrea mai are două credite în valoare de 89.300 lei. Senatorul a avut venituri anul trecut de 52.044 lei, iar soţia sa, care este deputat PSD şi candidează din nou la Constanţa, a caştigat aceeaşi sumă. Manuela Mitrea a caştigat din activitatea de notar nu mai puţin de 511.520 lei.

Carte de vizită

Data naşterii: 8 august 1956

Studii
Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi – 1981

Experienţă profesională

1981 – 1984 – inginer IUGT Bucureşti
1990 – 1995 – preşedinte CNSRL Frăţia

Experienţă politică

1995 – 1997 – secretar general PDSR
2000 – 2004 – vicepreşedinte PSD
2004 – 2006 – secretar general PSD
1996 – prezent – parlamentar

Activitate parlamentară

Iniţiative legislative – 17
Declaraţii politice – 0
Întrebări – 0
Interpelări – 0
Luări de cuvant în plen – 50

Piedoni, Pinalti şi Bebe de la ARD

Bebe Marica vrea să fie consemnat în istorie ca omul care l-a trimis pe Mitrea acasă

 ARD l-a scos la luptă în Colegiul 4 pe democrat – liberalul Costel Florin Bebe Marica, director adjunct al Oficiului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP). Acesta a caştigat nominalizarea în faţa consilierului judeţean Corneliu Negru, în cazul în căruia au contat cercetările efectuate de procurori la Obştea Tulnici. Costel Florin Bebe Marica are avantajul că a lucrat cu foarte multe persoane din rural şi că este din Vidra, unde a fost consilier local pană în 2008. Aici s-a duelat de două ori la primărie cu primarul social democrat Nică Micu, dar a pierdut. Marica a fost principalul contestatar al primarului din Vidra, însă nu a reuşit să-l dea jos din funcţie pe cel devenit acum cel mai în varstă dintre edilii din Vrancea. În 2007, democrat – liberalul şi-a pierdut scaunul de consilier local, pentru că în 2006 a trecut de la Forţa Democrată la PD, chiar dacă această mutare s-a făcut înainte de intrarea în vigoare a interzicerii migraţiei politice. Un amănunt amuzant despre candidatul ARD este faptul că urmand exemplele lui Piedoni şi Pinalti şi-a schimbat porecla în (re) nume. Astfel, înainte de alegerile locale Costel Florin Marica a devenit Costel Florin Bebe Marica, ceea ce i-a adus un surplus de voturi, după cum spune candidatul ARD.

A vandut terenuri pentru a avea bani de campanie

Costel Florin Bebe Marica are un salariu destul de mare ca director ajunct la OJPDRP, dar a fost nevoit să vandă un teren pentru a putea să-şi finanţeze campania de la alegerile locale. Acesta a obţinut 50.500 lei din vanzarea unor terenuri şi hale din Vidra, potrivit declaraţiei de avere, bani care nu se regăsesc în economiile făcute, ceea ce înseamnă că s-au dus pe cheltuieli din campanie. Candidatul ARD are o casă cumpărată în 1990 şi anexe în Vidra. La capitolul maşini, acesta se poate lăuda cu o autoutilitară Peugeot din 1992 şi un Volkswagen din 1994. Salariile de director adjunct al OJPDRP i-au adus venituri anul trecut 53.382 lei, iar din cedarea folosinţei bunurilor a mai obţinut 12.000 lei.

Carte de vizită  

Data naşterii: 30 martie 1972

Studii

Universitatea Spiru Haret, Facultatea de drept – 2001
Universitatea Bucureşti, Drept comunitar – 2004
Universitatea Bucureşti, Master Administraţie publică - 2010

Experienţă profesională
2002 – 2008 consilier juridic Vrancolemn
2008 – 2009 director adjunct SC Iugool SRL
2009 – prezent director adjunct OJPDRP

Experienţă politică
2004 – 2007 consilier local Vidra
Forţa Democrată pană în 2006
2006 – prezent PDL

Promisiunile candidatului Bebe Marica

Rezolvarea problemei intabulării terenurilor, prin realizarea de cărţi funciare gratuite, pentru ca proprietarii să poată accesa fonduri europene
Condiţii mai simple pentru accesarea de fonduri europene
Reconversia livezilor printr-un program precum cel din viticultură
Reconvesia viilor şi pentru strugurii de masă
Toate localităţile să aibă apă şi canalizare

Ce spune Bebe Marica despre:

Candidatura sa

“Consider că tot programul meu, faptul că aproape 2.000 de vranceni au primit fonduri prin Măsura 141, experienţa mea administrativă, mă recomandă pentru a fi deputat. Eu nu voi veni o dată la şase luni în colegiu şi îmi voi deschide două birouri, unul la Odobeşti, pentru zona de campie, iar pentru zona de munte un birou la Vidra”.

Contracandidatul Miron Mitrea

“Îl rog din toată inima să înţeleagă că a venit vremea unui om de-al locului şi că undeva în viitor istoria îl va consemna ca ministrul al Transporturilor, însă şi eu voi fi menţionat ca omul care l-a trimis acasă din politică”.

Prietenia cu primarul Odobeştiului

“De primarul Odobeştiului mă leagă o prietenie veche, chiar dacă facem parte din partide diferite. Pe primarul Daniel Nicolaş îl respect pentru ceea ce a făcut pentru odobeşteni, pentru că tinereţea şi puterea de muncă a acestuia au făcut ca oraşul să arate altfel. Consider că tinereţea, experienţa şi puterea mea de muncă, alături de primarul Daniel Nicolaş, îşi vor pune amprenta asupra oraşului”.

Candidaţii care nu sunt din Vrancea

“Nu se poate ca noi să hrănim vaca tot timpul, iar cineva să vină să o mulgă din patru în patru ani”


Jănică Bordeanu a făcut de “urgenţă” pasul la PP - DDJănică Bordeanu, fostul adjunct al ISU, s-a săturat deja de viaţa de pensionar şi a intrat în politică

PP – DD a reuşit să găsească pentru Colegiul 4 un candidat cunoscut, dar care nu a fost implicat pană acum în politică. Este vorba de Jănică Bordeanu, fost adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a avut o carieră lungă în Jandarmeria locală, la Protecţia Civilă şi la ISU, de unde a ieşit la pensie. Obişnuit cu o viaţă activă, acesta a intrat în PP – DD, şi a fost ales consilier judeţean la alegerile locale, beneficiind de conjunctura politică favorabilă partidului OTV. În afară de activitatea profesională, despre candidatul PP – DD nu se pot spune prea multe lucruri, întrucat nu a avut probleme în cariera sa. Faptul că Jănică Bordeanu a cutreierat judeţul pentru inspecţii, instruiri şi alte probleme ale instituţiei reprezintă un avantaj pentru el, pentru că sunt cel puţin cateva persoane care îl cunosc din fiecare localitate. Producerea unei surprize este destul de dificilă într-un colegiu aproape în întregime de culoare “roşie”, în care şi derularea unei campanii normale poate fi o mare problemă.

Ce agoniseală are un fost şef la ISU

După o viaţă petrecută în “sistem”, Jănică Bordeanu s-a retras din activitate cu o casă de locuit în Campineanca şi o casă de vacanţă la Soveja. Candidatul PP – DD are trei terenuri, două în intravilan şi unul agricol în cele două localităţi. În “parcul auto” al familiei Bordeanu sunt trei maşini, un Renault, un Matiz şi Mitshubishi. Jănică Bordeanu nu are economii, dar are de rambursat două credite, din care unul în valoare de 110.000 lei

Veniturile din salariu de adjunct al ISU s-au ridicat la 51.500 lei, în timp ce soţia sa a caştigat ca referent suma de 11.400 

lei. Candidatul PP-DD a încasat în acest an 8.180 lei reprezentand venituri din pensie.

Carte de vizită

Data naşterii: 28 octombrie 1956

Studii: Academia Militară 1990

Experienţă profesională

1990 – 1996 Şef Stat Major Batalion Căi Ferate
1996 – 1998 comandandat Detaşament Jandarmi
1998 – 2001 comandant Comandament Judeţean de Jandarmi
2001 – 2002 Şef birou operaţii la Comandamentul Naţional al Jandarmeriei Bucureşti
2002 – 2004 Şef al Inspectoratului de Protecţie civilă
2007 – 2008 Inspector şef ISU
2008 – 2011 Prim adjunct ISU

Experienţă politică

2011 – prezent PP -DD
Iunie 2012 – consilier judeţean PP – DD

Promisiunile lui Jănică Bordeanu:

Reducerea privilegiilor pentru parlament (salarii, diurne, sporuri, maşini de serviciu, cheltuieli cu cabinetele parlamentarilor).
Reducerea TVA la mărfurile de strictă necesitate la 10%.
Răspunderea materială pentru toţi funcţionarii statului.
Reorganizarea colegiilor electorale pe criterii economice şi nu politice.
Deputatul care va caştiga alegerile să răspundă pe perioada mandatului de colegiul respectiv monitorizand toate proiectele ce se vor desfăşura, iar atunci cand constată disfuncţionalităţi să intervină la factorii de decizie.
Susţinerea în Parlament a unor proiecte privind turismul rural şi declararea zonei Lepşa – Greşu staţiune turistică.
Crearea de locuri de muncă prin centralizarea terenurilor nelucrate şi exploatarea acestora.
Finalizarea lucrărilor la Canalul Siret Bărăgan.
Redeschiderea cabinetelor medicale rurale.

Ce spune Jănică Bordeanu despre:

Posibilul său mandat
“Voi fi parlamentar pentru toate localităţile din colegiul meu, iar ceea ce se poate face pentru o localitate să se facă pentru toate. Nu te costă nimic să mai treci din cand în cand prin localitatea respectivă. (...) Eu merg pe ideea că a ajunge în Parlament trebuie să ajute, nu să îmbuibe.” 

Contracandidaţi


“Eu plec de la faptul că sunt cunoscut pe plan local, nu de la televizor. Spre deosebire de Mitrea, mă pot lăuda că în cei 18 ani de activitate la MAI am trecut de cel puţin două - trei ori prin fiecare localitate din judeţ.”

Ce a descoperit în campanie

“Cea mai gravă problemă din localităţile rurale este cea socială. S-au făcut alimentări cu apă care nu au funcţionat decat la probe, drumuri care nu ţin decat o iarnă. Este bătaie de joc. Prea mulţi bani aruncaţi degeaba.”

Cine mai candidează în Colegiul 4 Odobeşti
 
Szasz Hargita ( UDMR)
Costel Dumitrescu (PER)

(Mihai BOICU)


Colegiul 4: oraşul Odobeşti şi comunele Barseşti, Boloteşti, Campineanca, Carligele, Coteşti, Goleşti, Năruja, Negrileşti, Nereju, Nistoreşti, Paltin, Păuleşti, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vidra, Vizantea-Livezi, Varteşcoiu şi Vrancioaia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
Teo, acum 2175 zile, 15 ore, 25 minute, 45 secunde
Mult succes domnule Bordeanu !!! speram sa reusiti a va pune in practica calitatea de OM pe care o aveti, sa realizati promisiunile, in felul acesta experienta acumulata de-o viata o puteti folosi in citeste integral
Maria, acum 2175 zile, 16 ore, 31 minute, 21 secunde
Daca incerci sa faci o distinctie intre om si partid (pentru ca toate sunt compromise, chiar si PPDD prin simpla asociere cu DD si OTV) domnul Bordeanu pare mai uman, mai agreabil, mai bun citeste integral
Roza, acum 2175 zile, 16 ore, 31 minute, 54 secunde
Lars, o fi parand domnul Marica mai in varsta, dar e barbat cu experienta, normal ca oamenii care se zbat sa faca ceva in viata albesc mai din timp si pierd din frumusetea aceea pe care si-o mentin citeste integral
bond, acum 2175 zile, 17 ore, 44 minute, 6 secunde
MAI RADUCULE,DACA ESTI ASA VITEAZ SI AI DE TOATE DE CE NU TE-AI BAGAT IN CURSA ELECTORALA SA AIBA VRINCENII PE CINE VOTA.DACA NU AI CURAJ STAI IN VIZUINA TA DEPATRUPED SI NU MAI LATRA LA LUNA,CA O SA citeste integral
R.A.(N.E.CURATU), acum 2175 zile, 23 ore, 45 minute, 5 secunde
La patru ani vine si mai vrea o data iti zambeste-n poster de pe-un stalp sau pom Cu mustata-i stramba,peste fata-i lata Fratele Miron... Contracandidatii,sunt dar nu exista, Merg cu o caruta,ce-are citeste integral
lars, acum 2176 zile, 2 ore, 57 minute, 47 secunde
in ceea ce priveste virsta domnul MARICA are numai 40 de ani?pare mai batrin !
cferistul, acum 2176 zile, 3 ore, 15 minute, 45 secunde
Votati pe soferul mitrea care s-a remarcat cu;distrugerea cfr.A ADUS IN SPATELE GARILOR AUTOBUZE SI MICROBUZE. A permis folosirea locatiiilor cfr pt soferii lui.De ce nu vine cu trenul la ODOBESTI? Pe citeste integral
dottore, acum 2176 zile, 10 ore, 58 minute
bai nea janica,ce-i cu "acshentu" ala de moldovean de la coada vacii ,mai omule?Las-o boalelor de politichie,bai nene!Nu te cheama nici macar jEnica!
raduc, acum 2176 zile, 12 ore, 1 minut, 34 secunde
Deci un sindicalist smecher, un PDL-ist spagar si un apevist agramat iesit la pensie caruia nu-i ajunge pensia. Alege daca ai ce.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.