Politică

VIDEO!!!Cum a fost sărbătorit 1 decembrie la Focşani

Aurelian Ivan
2 dec 2012 2690 vizualizări
Autorităţile au pregătit 2.000 de porţii de fasole cu carnaţi u primarul şi prefectul s-au ferit de presă şi nu au gustat u Ziua Naţională a fost celebrată cu elevii aduşi special pentru manifestare u evenimentul a fost acaparat electoral, cum era de aşteptat

În vremea lui Caragiale, ce s-a întamplat în Piaţa Unirii, de Ziua Naţională, s-ar fi scris la gazetă: dă-i cu fasole conaşule, fără prinţipuri, pentru toată lumea, să prostim poporul, că weekendul viitor sunt alegerile parlamentare. Şi cum metoda “să dăm de pomană” este deja o tradiţie, autorităţile au pregătit circa 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi dar şi vin fiert şi ceai cald pentru popor. Toate au fost preparate la Cantina de Ajutor Social a Primăriei Focşani. S-au folosit 80 de kg de fasole şi alte zeci de kilograme de ceapă, morcov şi păstârnac. Timp de două zile s-a lucrat la pregătirea mesei pentru focşăneni, după cum ne-au spus bucătăresele. În cateva ore nu a mai rămas niciun bob de fasole în cazane. Cu mic cu mare, cei prezenţi în piaţă s-au înfruptat din bucatele oferite pe gratis, spune primarul, de Prefectură şi Consiliul Judeţean. Decebal Bacinschi a trecut prin zonă, mai să ia şi el o îmbucătură, dar cand a vazut presa s-a gandit să nu fie prins în fotografie cum înfulecă fasole. Şi prefectul Cătălin Kanty Popescu a dat tarcoale cazanelor, dar cum camerele de vederi erau în zonă, s-a lăsat păgubaş. “Voi mânca şi eu, că sigur e foarte bună, dar mai încolo”, a spus prefectul, care a recunoscut că este ceva mai pofticios din fire.

1 decembrie, cu ajutorul elevilor aduşi special la eveniment


 

 

 

 

 

 

 

 

Foto2:Fasole şi carnaţi pentru tot poporul

 Ziua Naţională a fost sărbătorită şi la Focşani într-o atmosferă specială, poate pentru că înweek-end-ul viitor vor fi alegeri parlamentare, iar candidaţii au nevoie să fie văzuţi şi să capteze bunăvoinţa alegătorilor. În jur de 2.000 de vrânceni, mulţi elevi aduşi special să dea culoare evenimentului, dar şi oficialităţi din tot judeţul, s-au adunat în Piaţa Unirii din Focşani pentru a participa la manifestările organizate de administraţia judeţeană de Ziua Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Unii au venit cu steaguri pentru a arăta că simt şi trăiesc romaneşte, iar veteranii de război au profitat de întalnire pentru a-şi reaminti de viaţa de pe front. După alocuţiunile oficialităţilor şi defilarea militarilor, vrâncenii au avut parte de un spectacol de muzică populară susţinut de artişti vranceni de la Ansamblul “Ţara Vrancei”. Oamenii s-au prins în horă împreună cu oficialităţile. Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, s-a aruncat primul în hora celor de laŢara Vrancei ca să se lase fotografiat de jurnalişti. Peste tot în piaţă, pe unde a mers baronul, candidaţii USL l-au urmat.În Piaţa Unirii au venit şi candidaţii altor partide, însă nici unul dintre


Elevi în costum popular „special” invitaţi la eveniment

 

aceştia nu au purtat însemne electorale, preferand să afişeze doar tricolorul.

Dineu de fiţe, fără camere foto sau aparate video

După momentul din Piaţa Unirii oferit oamenilor de rand, autorităţile s-au mutat la Casa Armatei pentru un dineu oferit de Consiliul Judeţean, unde s-a mancat pe săturate din bucate alese, evident fără fasole. Aici, camerele video şi aparatele de fotografiat au fost interzise. La masa cu ştaif a fost obligatorie ţinuta office, ocazie numai bună pentru primăriţele social-democrate să se îmbrace în ţinută de … seară. Sambătă seară, copiii au avut parte de o bucurie în Piaţa Unirii, unde s-au aprins luminile de Crăciun, la ora 17.15. În centrul istoric s-au deschis şi cateva chioşcuri unde de vand diferite produse tradiţionale, cum ar fi vată pe băţ, mere coapte, acadele, vin fiert sau colaci. La mulţi ani tuturor de Ziua Naţională a Romaniei! (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Iris, acum 4160 zile, 9 ore, 43 minute, 40 secunde
Dansatorii imbracati in straie populare cu care a dansat domnul Marian Oprisan nu sunt de la Ansambul"Tara Vrancei", sunt de la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza"!!!
acum, acum 4160 zile, 12 ore, 5 minute, 45 secunde
Ce-ti doresc eu tie, scumpa Romania? - Sa nu fii condusa de opincari ca alde Prefectul asta burduhos,de gheneralul asta de hartie Celmare afemeiat al Vrancei, si de un sir de smecheri care se tot dau citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.