Politică

VIDEO!!! Săpunaru, Ghinescu şi Mirela Bîznă, luptă pentru Colegiul 3

Mihai Boicu
29 nov 2012 9423 vizualizări
Liberalul Nini Săpunaru vrea încă un mandat în singurul colegiu în întregime rural din Vrancea, desenat în 2008 după conturul primăriilor PNL. Pentru a fi sigur că este reales, liberalul a asfaltat drumurile de pe văi, într-o operaţiune electorală fulger, făcută pe datorie de Ministerul Transporturilor. ARD l-a desemnat contracandidat pe dr. Eugen Ghinescu, cunoscut pe Valea Ramnicului, unde a lucrat ca doctor şi director de spital. PP – DD a aruncat-o în luptă pe Mirela Bîznă, fosta şefă de la Protecţia Consumatorilor. Cei doi contracandidaţi spun că drumurile nu erau asfaltate dacă Săpunaru nu avea doi contracandidaţi puternici

Candidatul USL pentru Colegiul 3 Dumitreşti este liberalul Nini Săpunaru, ajuns acum în postura de aliat al pesedistului Marian Oprişan. Acesta vrea să se asigure că va ajunge deputat din nou şi a făcut toate demersurile pentru asfaltarea drumurilor naţionale din colegiu, de pe văile Ramnicului şi Milcovului. Împotriva deputatului, ARD l-a aruncat în luptă pe doctorul Eugen Ghinescu, fost şef al Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov pană în acest an, care a lucrat o vreme la Dumitreşti. Deşi nu a mai profesat în Vrancea, acesta spune că şi-a petrecut tot timpul liber la Dumitreşti şi este cunoscut în zonă. PP – DD are candidat un fost democrat liberal. Mirela Bîznă, fosta şefă a OPC, vrea şi ea să caştige împotriva USL într-un colegiu în care s-a lucrat la foc automat din luna octombrie.

Săpunaru vrea al patrulea mandat în Camera Deputaţilor

FOTO: Liberalul Nini Săpunaru (USL) pleacă în alegeri cu avantajul drumurilor asfaltate în prag de campanie electorală

Liberalul Nini Săpunaru aproape că nu mai are nevoie de prezentare în Vrancea, devenind cunoscut mai întai ca şef al Vămilor în perioada guvernării CDR, iar apoi impunandu-se ca lider al organizaţiei locale a PNL. Parlamentar de trei mandate, acesta a făcut tot posibilul în această toamnă pentru a fi ales din nou în Colegiul 3. Contestat sau nu, probabil că Săpunaru este cam singurul politician din Vrancea aproape la fel de cunoscut ca Marian Oprişan. Perioada de la Vamă dintre 1997 – 2000 nu i-a adus nicio acuzaţie care să se fi concretizat, însă şi la peste 12 ani de cand nu mai ocupă această poziţie tot apar informaţii sau acuzaţii privind anumite nereguli. După 2002, Săpunaru a pornit un adevărat război împotriva lui Marian Oprişan, acuzaţiile lansate cu privire la modul în care s-au pietruit drumurile de la Gura Caliţei fiind un exemplu. În 2006, acesta a organizat şi orchestrat lovitura prin care a vrut să-l dea pe Oprişan din fruntea CJ, luandu-i consilierii. Social – democratul s-a ţinut tare pe poziţii, iar PD a trădat, se spune, din cauza intereselor liderilor locali dar şi de la nivel central. De atunci, PNL şi PDL nu s-au mai împăcat în Vrancea, mai ales după ce Nini Săpunaru a luat conducerea organizaţiei liberalilor. După 2008, mai mult sau mai puţin vizibil acesta s-a aliat cu PSD, iar legătura a fost “oficializată” de formarea USL. Marian Oprişan a avut grijă ca Săpunaru să piardă trei primari la locale, dar cu toate acestea alianţa a rămas. Ceea ce părea greu de crezut cu caţiva ani în urmă se întamplă acum: lui Săpunaru i se face la greu reclamă în ziarul controlat de şeful Consiliului Judeţean. Profitand de venirea la putere, Nini Săpunaru a convins Ministerul Transporturilor să dea bani pentru asfaltarea drumurilor naţionale  de pe Valea Ramnicului şi Valea Milcovului din bugetul anului viitor, conştient că altfel va avea o mare problemă la alegeri. Lucrările s-au realizat - cu toate acuzaţiile că sunt electorale, că sunt făcute în grabă şi că deja încep să se strice – iar Săpunaru pleacă cu un avantaj important la alegerile din 9 decembrie. În perioada în care PDL a deţinut puterea, acesta a participat la protestele organizate de locuitorii de pe Valea Ramnicului cu privire la starea drumurilor.

13 contracte cu primării PNL

Nini Săpunaru este unul dintrei cei mai bogaţi politicieni locali, datorită afacerilor firmei la care are aproape jumătate din acţiuni, Europroiect. Societatea se ocupă cu proiectarea drumurilor şi tot timpul s-a speculat că liberalul a avut grijă ca firma să caştige contracte indiferent de cine este la putere. Potrivit declaraţiei de avere, deputatul liberal deţine în Focşani un teren de 775 mp şi o casă cu o suprafaţă de 394 mp. Nini Săpunaru se plimbă cu un Volkswagen Golf din 2000. La capitolul bani, parlamentarul i-a împrumutat fiului său Bogdan nu mai puţin de 135.000 de euro. De asemenea, are un credit de 220.000 euro, contractat în 2009 şi scandent în 2029. Parlamentarul nu figurează cu economii, deşi are venituri anuale consistente. Indemnizaţia de deputat i-a adus anul trecut suma de 50.784 lei, în timp ce soţia sa a caştigat 18.204 lei ca psiholog. La aceste venituri se adaugă dividende în valoare de 342.219 lei de la Europroiect şi 20.230 lei de la F&C Consulting Bucureşti. Nini Săpunaru deţine 49,5% din acţiunile firmei de proiectări, care a avut numeroase contracte cu autorităţile locale din judeţ, potrivit declaraţiei de interese a parlamentarului. În 2011, Europroiect a încheiat 20 de contracte de prestări servicii prin achiziţii direct, din care 13 au fost cu primării liberale din Vrancea. De asemenea, au fost contracte încheiate şi cu autorităţi de altă culoare politică, cum ar fi cu Focşaniul, Odobeşti, Coteşti şi chiar Consiliul Judeţean Constanţa.

Carte de vizită

Data naşterii: 2 iunie 1963
Studii: Academia de Studii Economice
Activitate profesională:
1997 – 2000 director general Direcţia Generală a Vămilor
Activitate politică
Membru PNL din 1990
1990 preşedintele organizaţiei de tineret
1991 – 1994 preşedintele PNL Focşani
1994 – 2002  vicepreşedinte PNL Vrancea
2005 – prezent preşedinte PNL Vrancea
1992 – 2000 consilier municipal Focşani
2000 – 2012 deputat
Activitate parlamentară
Luări de cuvant – 27
Declaraţii politice – 19
Propuneri legislative iniţiate – 14
Întrebări şi interpelări - 20

Proiectele candidatului Nini Săpunaru

Obţinerea de finanţare pentru podurile de pe Valea Ramnicului şi consolidări la drumul asfaltat în această toamnă, în următorii patru ani.
Transformarea comunei Vintileasca în staţiune pentru că are ape termale şi îndeplineşte toate condiţiile necesare, în viziunea candidatului USL.
Realizarea legăturii rutiere între Valea Ramnicului şi Valea Milcovului, unde mai este necesară asfaltarea unei porţiuni de drum de 20 km.
Adoptarea proiectului de lege deja iniţiat care prevede ca viticultorii care se asociază să obţină 80% din finanţare de la stat pentru realizarea de centre de vinificaţie. Potrivit calculelor lui Săpunaru, statul îşi recuperează banii doar din TVA în termen de cinci ani.
Asumarea tuturor proiectelor primarilor din Colegiul 3, pentru a le sprijini.

Ce spune Nini Săpunaru despre:

Proiectele realizate
“Unele proiecte le-am realizat, altele nu. Dacă nu caştigam puterea, aceste drumuri nu se făceau. Pentru proiectul de lege pentru viticultori am obţinut semnătura tuturor parlamentarilor, dar nu am avut sprijinul celor de la PDL”.
Drumurile asfaltate chiar în această perioadă
“Este un contract de întreţinere multianuală încheiat în martie 2009 şi care expiră în martie 2013. Era unicul moment în care puteam să reparăm aceste drumuri. Iniţial s-a discutat despre astuparea gropilor, dar a fost decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale de a le asfalta. Lucrările au fost începute cu o lună înainte de campania electorală. Dacă e campanie, nu mai facem nimic? Asfaltarea e garantată un an.”
Despre afirmaţiile contracandidaţilor, că a reparat drumul de “frica” lor
“E simplu să stai în Bucureşti şi să spui că asfaltul trebuia pus în primăvară. Sfatul meu pentru cei care critică drumul este să tacă din gură, pentru că dacă te duci la poarta omului şi spui asta s-ar putea să te ia la fugă.”
Despre şansele contracandidaţilor
“Am făcut un sondaj de opinie şi ARD are doar 5%, iar PP –DD un pic mai mult. Este foarte posibil să obţinem un scor de 75%.”

Doctorul Ghinescu vrea în Parlament pentru a i se auzi vocea 

FOTO: Doctorul Eugen Ghinescu (ARD) spune că proiectele pe care le are pot fi realizate mai uşor ca deputat de Dumitreşti

Eugen Ghinescu este un medic care şi-a început cariera pe Valea Ramnicului, a profesat la Spitalul Militar din Bucureşti şi a ieşit la pensie din funcţia de director al Casei de Asigurări din Ilfov. Decizia PDL de a-l pune candidat din partea ARD s-a bazat pe faptul că acesta a fost legat de Valea Ramnicului. Medicul are o locuinţă în Dumitreşti, iar în timpul liber petrecut acolo i-a ajutat pe cei care au avut nevoie de îndrumări pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. Nu în ultimul rand nu trebuie neglijat faptul că Eugen Ghinescu are şi posibilităţile materiale pentru a susţine o campanie electorală. Medicul este un democrat –liberal care iese oarecum din linia partidului, întrucat la alegerile locale l-a susţinut pe Petrică Dogaru, primarul PSD din Dumitreşti. În plus, acesta nu este de acord nici cu modul în care văd sistemul sanitar consilierii preşedintelui Traian Băsescu. Despre activitatea de pană acum a doctorului Ghinescu nu au apărut informaţii în presă, acesta confruntandu-se la CAS Ilfov cu problemele inerente ale subfinanţării sistemului sanitar.

Averea doctorului Ghinescu: trei apartamente şi o casă de vacanţă

Ca orice doctor care se respectă, candidatul ARD are o avere destul de prosperă, care cuprinde trei apartamente în Bucureşti – două cumpărate şi unul moştenit – şi o casă de vacanţă la Dumitreşti. De asemenea, mai deţine două terenuri intravilane la Dumitreşti şi comuna ilfoveană Dărăşti. În ceea ce priveşte maşinile, Eugen Ghinescu are un Logan din 2005 şi un Volkswagen din 2010. Candidatul ARD nu figurează cu economii la bănci sau investiţii, dar nici nu are credite. Acesta a încasat ca Preşedinte Director General al CAS Ilfov 96.028 lei, iar de la 1 octombrie are o pensie de la Ministerul Apărării în valoare de 3.785 lei. Soţia acestuia a caştigat ca profesor la Liceul Economic “Virgil Madgearu” suma de de 41.428 lei.

Carte de vizită

Data naşterii: 31 octombrie 1950
Studii:
Facultatea de medicină la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti
Rezidenţiat pediatrie
Masterat în integrare europeană la SNSPA
Curs de management sanitar la Centrul de perfecţionare cadre medicale
Activitate profesională
1975-1979 medic dispensarul Dumitreşti
1980-1983 medic secţie exterioară Dumitreşti,
1984 director Spitalul Panciu,
1985-2004 medic Policlinica M.Ap.N
2005-2012 preşedinte CAS Ilfov

Proiectele candidatului Eugen Ghinescu

Reînfiinţarea spitalelor comunale Dumitreşti şi Dumbrăveni.
Înfiinţarea de clase de agroturism la liceele şi Grupurile Şcolare din zonă
Dezvoltarea şi promovarea agroturismului în toate localităţile pentru valorificarea produselor naturale din gospodăria oamenilor.
Interzicerea circulaţiei camioanelor cu tonaj mai mare de 20 de tone pe drumurile comunale şi judeţene.
Promovarea circuitelor de off road pe drumurile forestiere din zonă.
Promovarea pachetelor turistice de vizitare a mănăstirilordin zonă.
Promovarea partidelor de vanătoare în fondul de vanătoare din zonă şi atragerea de vanători din străinătate.
Promovarea actelor normative pentru creşteri salariale substanţiale de peste 100% pentru cei care  lucrează în sănătate şi găsirea surselor de finanţare.

Ce spune candidatul Eugen Ghinescu despre:
Decizia de a candida:
“M-am hotărat să candidez din luna martie, dar am mai lucrat pană în luna august. Am considerat că din funcţia de deputat îmi pot face cel mai bine auzită vocea.”
Investiţii:
“Vreau ca interesul naţional să primeze asupra interesului personal. Aşa cum vin investitorii în Transilvania, vreau să îi aduc şi pe Valea Ramnicului”.
Contracandidaţi:
“Drumul naţional trebuia plombat şi nu era asfaltat dacă dl Săpunaru nu avea un contracandidat ca mine. Atunci cand au făcut sondaj şi au văzut că vor să candidez au mers pană acolo încat cei de la PNL au refuzat schimbul între Ministerul Transporturilor şi Ministerul Sănătăţii. Pe partea cealaltă, spre Andreiaşu, au turnat un asfalt de 2 cm, nu poate fi ceva serios. Deja din cauza maşinilor de mare tonaj au început să plombeze iar drumul, pentru că a început să crape şi să se lase. Ce-am făcut eu pe Valea Ramnicului din 1975 pană în prezent, dl. Săpunaru nu face decat la alegeri, după care dispare definitiv şi irevocabil”
“Mirela Bîznă candidează nu pentru ca să caştige, ci pentru ca să mai rupă din voturile USL.”

 


Iată mesajul electoral a lui Eugen Ghinescu

Mirela Bîznă vrea deputat la PP – DD, după o relaţie “tumultoasă” cu PDL

FOTO: Mirela Bîznă (PP – DD) spune că drumurile din Colegiul 3 s-au asfaltat deoarece lui Săpunaru i-a fost frică de contracandidaţi

Mirela Bîznă este unul din candidaţii cunoscuţi pe care PP – DD mizează să atragă voturi la alegerile parlamentare. Alipirea de PP – DD a avut loc doar în acest an, pentru că din 2006 Mirela Bîznă a făcut parte din PDL, partid în care a fost destul de vizibilă. În 2004, democrat – liberala a fost aleasă în Consiliul Local Focşani din partea PSD, după care în 2006 a trecut la PD o dată cu cei care au schimbat partidul înainte de interzicerea migraţiei politice. Mirela Bîznă a fost destul de vocală în PDL şi a încercat să preia conducerea organizaţiei municipale în 2007, după mai multe scandaluri la varful organizaţiei. În cele din urmă, preşedinte a ajuns Nicu Tănase. Cum relaţiile cu acesta nu erau prea cordiale, Mirela Bîznă a votat în CL împotriva numirii acestuia în Consiliul de Administraţie al CUP. În 2008 Mirela Bîznă a fost alesă din nou în CL Focşani, însă a rămas fără scaunul de consilier, fiind acuzată în avans că ar putea face jocurile PSD la numirea viceprimarilor. Decizia a fost luată în urma unui joc al fostului deputat Trăşculescu, arestat acum, la sfatul echipei sale. În 2010, Trăşculescu a readus-o în PDL pe Mirela Bîznă, care a ajuns şefă la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, unde a stat pană recent, fiind înlocuită de Dumitru Dilă.

Avere din afaceri

Mirela Bîznă este unul din candidaţii cu stare care participă la alegeri, deoarece este implicată în afaceri cu soţul ei prin firma Auto Nou Com SRL. În declaraţia de avere a candidatului PP – DD figurează trei terenuri intravilane, din care două în Focşani, plus încă două terenuri agricole. Famila Bîznă are un apartament în Focşani şi unul în Bucureşti, o casă moştenită şi o casă în construcţie în regie proprie în Focşani. Deplasările sunt făcute cu autoturism Audi A8 fabricat în 2007. Mirela Bîznă are bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Candidatul PP – DD nu are bani în conturi, în schimb are acţiuni la SIF 5 şi Fondul proprietatea în valoare de peste 33.000 lei. De asemenea, Bîznă are un credit de rambursat în valoare de 15.000 de euro. Funcţia şef al OPC i-a adus un venit de 41.043 lei, în timp ce soţul ei a caştigat 13.373 de la Auto Nou Com SRL ca salariu şi 173.665 ca dividende. Alte venituri încasate au fost 2.400 lei din chirii şi 1782 lei dividende la Bursă.

Carte de vizită

Data naşterii: 16 aprilie 1962
Studii
Universitatea din Galaţi- Facultatea de tehnologia şi chimia produselor alimentare şi tehnică piscicolă (1987)
Cursuri de perfecţionare în managementul relaţiilor publice (2006)
Cursuri de perfecţionare în comunicarea interinstituţională
Cursuri de masterat în specializare Management performant în alimentaţie publică, agroturism şi protecţia consumatorului – 2009
Cursuri de masterat în specializarea Administraţie Publică în cadrul Universităţii Bucureşti - 2009
Activitate profesională
1987 – 1996 inginer chimist Vranlact SA
1996 – 1998 inginer chimist Suintest SA
1998 – 2010 director marketing SC Auto Nou Com SRL
2010 – 2012 comisar şef Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vrancea
Activitate politică
2004 – 2008 consilier municipal (a fost aleasă pe listele PSD, iar în 2006 a trecut la PD)
Prim-vicepreşedinte PDL Focşani

Proiectele cu care candidează Mirela Bîznă

Stimularea mediului de afaceri prin atragerea de investitori
Deschiderea de fabrici de procesare a fructelor în zona de munte
Burse pentru elevii buni la învăţătură din mediul rural
Deschiderea cabinetelor medicale din judeţ şi atragerea de medici în comune.
Atragerea tinerelor la sate pentru a opri abandonul acestora.
Promovarea turismului de pe Valea Ramnicului şi de pe Valea Milcovului şi atragerea de turişti străini.

Ce spune Mirela Bîznă despre:
Candidatura din partea PP – DD:
“Am ales PP – DD pentru că nu mai este nicio diferenţă între partide. Am intrat în această cursă electorală pentru că m-am săturat să ne conducă nişte nonvalori, de mizeria din ultimii 20 de ani”.
Relaţia cu administraţia locală:
“În primul rînd aministraţia locală nu a avut nicio legătură cu parlamentarii, pentru că nu i-au interesat să atragă fonduri europene, iar parlamentarii nu i-au încurajat, pentru că în derularea acestor proiecte fiecare etapă este supravegheată. Dacă voi ajunge în Parlament voi avea legături foarte stranse cu administraţiile locale, pentru că trebuie să cunoaştem problemele din fiecare localitate şi trebuie făcute legi în favoarea oamenilor”.
Despre asfaltarea drumurilor din Colegiul 3:
Cred că oamenii de pe Valea Milcovului şi pe Valea Ramnicului ar trebui să împartă voturile, pentru că dacă nu intram în cursa electorală atunci nu erau asfaltate drumurile. Alegătorii trebuie să ştie că aceste lucrări sunt făcute din banii noştri, în bătaie de joc, doar în scop electoral, pentru a avantaja un candidat. Aş vrea să ni se explice de ce se toarnă asfalt pe ploaie, pe noroi, fără rigole, fără strat de uzură şi cat anume va ţine această lucrare”. (Mihai BOICU)

Iată mesajul electoral al Mirelei Bîznă:



Cine sunt candidaţii fără şanse din Colegiul 3

UDMR şi PER sunt partidele care candidează doar pentru a aduna sau rupe nişte voturi, fără şanse de a caştiga Colegiul 3 Camera Deputaţilor. Ecologiştii l-au pus candidat pe profesorul Stăicuţu Ilie. UDMR l-a desemnat candidat pe Gabor – Istvan Gazspor, din Miercurea Ciuc. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
NELA, acum 4161 zile, 23 ore, 8 minute, 9 secunde
Daca de domnul SAPUNARU am auzit foarte multe lucruri bune,de domnul GHINESCU am auzit ca a mai dat cate o reteta la unii nevoiasi, dar de RATACITA OXIGENATA nu am auzit mare lucru,ci dimpotriva numai citeste integral
doru, acum 4163 zile, 7 ore, 13 minute, 52 secunde
EU PERSONAL NU VAD CARE ESTE LEGATURA INTRE VREUN OM POLITIC SI UN DRUM PUBLIC CARE ESTE IN DATORIA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR SA-L FACA,NU AU NICI UN MERIT ACESTI CANDIDATI CARE ORICUM NU SUNT citeste integral
ion, acum 4164 zile, 1 ora, 45 minute, 3 secunde
Mai bine venea sa candideze Becali aici caci el a scos mocanimea din nameti asta iarna.
, acum 4164 zile, 10 ore, 11 minute, 27 secunde
@ADUTZU nebunuleeeeee,tu lai cunoscut personal pe doctoru Ghiinescu nebunuleeeeeeeeeeee,se vede ca esti un pupincurist feroce de a lui Samponel care ti-a umflat buzunarele cu bani si te-a inbracat cu citeste integral
?, acum 4164 zile, 11 ore, 31 minute, 10 secunde
Nu mai poate Sapunaru de grija alegatorilor, ce a facut pentru Vrancea? O casa cit el de mare O afacere cu bani de la Oprisan si predarea partidului PSD-ului Distrugerea viticulturii in Vrancea Acum citeste integral
adutzu, acum 4164 zile, 12 ore, 6 minute, 23 secunde
Votam PDL-istu Ghinescu ! E de departe cel mai comic. El cica la 62 de ani e om nou, pai aia de 20 ce sa mai zica. Cica vrea sa reinfiinteze spitalele Dumitresti si Dumbraveni. Pai cine le-a inchis citeste integral
stoica, acum 4164 zile, 12 ore, 44 minute, 39 secunde
mai oameni buni, de cati ani va rupeti masinile prin gropi, de ce nu a venit cu asfaltul imediat ce s-au stricat drumurile, chiar ca e penibil cel care scrie ca i-a pictat sapunarul bisericile, niste citeste integral
Dumbraveanul, acum 4164 zile, 13 ore, 27 minute, 6 secunde
Inafara de Sapunaru cine s-a mai luptat inca din luna mai pt.repararea drumului pina la Vintileasca si Bogza ?Sa iesim cu totii care circulam pe aceste drumuri si sa votam SAPUNARU ca ceilalti vor citeste integral
CODRU, acum 4164 zile, 13 ore, 40 minute, 3 secunde
Fratilor ati uitat cum era inainte? O sa vedeti ca dupa 1 ianuarie nu o sa mai putem spune nik, o sa ni se puna calusul in gura. Sapunaru psatoreste o mafie de care nici habar nu aveti, au supt citeste integral
N.E.CURATU, acum 4164 zile, 13 ore, 56 minute, 45 secunde
Pe a Ramnicului vale Strazile erau de jale Si cine le-a reparat Va ajunge deputat Deci sa ridicam paharu' Pentru Nini Sapunaru Da' sa nu beti prea mult,bre, Ca votati UDMR
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.