Politică

VIDEO!!! Un deputat, un consilier judeţean şi un fost silvicultor se luptă pentru sudul judeţului

Ziarul de Vrancea
28 nov 2012 4000 vizualizări
Colegiul 2 Camera Deputaţilor i-a aruncat în cursa electorală pentru fotoliul de deputat pe Angel Tîlvăr (USL), Constantina Negoiţă (ARD) şi Gheorghiţă Oancea (PP - DD). Tîlvăr vrea un nou mandat, Negoiţă să facă pasul de la CJ la Camera Deputaţilor, iar Oancea să intre pe uşa din faţă în politică. Ziarul nostru i-a întrebat ce proiecte au pentru vranceni

Cele trei partide care vor lua majoritatea voturilor vor să caştige prin politicieni cu experienţă, dar şi oameni abia intraţi în politică. Social – democratul Angel Tîlvăr vrea un al treilea mandat în Parlament pentru USL, iar şansele se pare că sunt de partea sa. De la ARD vrea să caştige voturilor alegătorilor din Colegiul 2 Constantin Negoiţă, un politician cu state vechi în PDL, care mizează pe proiecte de susţinerea a educaţiei, sănătăţii şi familiei pentru a atrage voturi. PP – DD intră în bătălia electorală cu silvilcultorul Gheorghiţă Oancea, retras recent din activitate, care vrea să treacă de la aplicarea legislaţiei silvice la conceperea ei.

FOTO: Social – democratul Angel Tîlvăr are mari şanse să obţină un al treilea mandat în Parlament

Deputatul PSD Angel Tîlvăr este, la prima vedere, un politician atipic. Profesor de limba engleză, fără să afişeze, cel puţin de ochii lumii, un comportament ostentativ şi o mare avere, social – democratul reuşeşte să se menţină în Parlament de două mandate. Explicaţia acestei performanţe nu stă în prezentul deputatului, ci în trecutul acestuia: tatăl său a fost colonel de Securitate înainte de 1989 şi cel mai puternic om din structurile din Vrancea, din cate spun cei de atunci. Iar relaţiile sale cu Marian Oprişan l-au propulsat pe Angel Tîlvăr mai întai senator şi din 2008 deputat în Colegiul 2. Parlamentarul a încercat să fie cat mai discret, chiar dacă, cel puţin formal, deţine funcţiile de purtător de cuvant al PSD Vrancea şi vicepreşedinte al organizaţiei. Luat în discuţie pentru posturi ministeriale atunci cand social – democraţii au fost la putere, Tîlvăr a rămas doar “simplu” ales în Parlament pană la urmă. Acesta nu a fost implicat în afaceri necurate sau cel puţin nu se ştie nimic pană acum şi se pare că şi-a văzut de treaba lui. Soldat fidel partidului, Angel Talvăr a fost destul de discret şi în relaţia cu cei care l-au ales.

De asemenea, cel puţin în aparenţă, parlamentarul a fost mult mai politicos şi conciliant decat alţi colegi şi nu a intrat în conflict de-a lungul timpului cu adversarii săi politici. Angel Tîlvăr a fost din postura de opozant mult mai activ decat colegii săi, avand nu mai puţin de 248 de întrebări şi interpelări adresate Guvernului în acest mandat pe diverse teme de interes. De asemenea, deputatul a avut şi numeroase declaraţii politice. Spre deosebire de el, alţi colegi de-ai săi nici nu s-au obosit să calce prin parlament.

Tîlvăr are o barcă de pescuit

Angel Tîlvăr declară că nu are locuinţă în proprietate personală, în schimb are două maşini, un Volkswagen Passat şi o Skoda Fabia, ambele fabricate în 2005. Cum una dintre pasiunile sale este pescuitul, după cum spune în CV-ul său, deputatul are barca lui proprie din care poate să dea la peşte. La bani în conturi parlamentarul stă destul  prost, cel puţin în acte, în schimb datorii are mai multe. Pe langă un credit de 84.000 lei contractat în 2006, Angel Talvăr şi soţia sa, Anca, au patru linii de credit deschise la Banca Transilvania de peste 42.000 lei. Dacă alţi parlamentari PSD obţin venituri din mai multe locuri, Tîlvăr a avut anul trecut venituri doar de la Camera Deputaţilor, care s-au ridicat la 51.167 lei. Soţia sa a încasat 23.328 lei ca profesor la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară.

Carte de vizită

Data naşterii: 11 februarie 1962
Studii
Facultatea de limbi străine
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative –ştiinţe politice
Colegiul Naţional de Apărare
Institutul Diplomatic Roman

Activitate profesională
1985 – 2004 profesor limba engleză

Activitate politică
2000 – 2004 consilier judeţean
2004 – 2008 senator
2008 – 2012 deputat

Activitate parlamentară
Luări de cuvant – 100
Declaraţii politice – 80
Iniţiative legislative- 27
Întrebări şi interpelări – 248

Proiectele candidatului Angel Tîlvăr

Siguranţa în sistemul de învăţămant şi lupta împotriva traficului de droguri şi a traficului de persoane
Transformarea sudului Focşaniului, care este cuprins în Colegiul 2, într-una din cele mai frumoase zone de locuit ale municipiului
Pentru rural, Angel Tîlvăr vrea creşterea sprijinului pe care îl primesc agricultorii din fondurile europene, dar şi prin politica agricolă

Ce spune Tîlvăr despre:

Candidatura sa:
“Consider că mi-am făcut datoria faţă de cetăţeni şi din discuţiile pe care le-am avut cu aceştia mi-au recomandat să candidez.”

Contracandidaţi:
“Am toată stima şi respectul pentru aceştia atata timp cat îşi fac campanie corect şi politicos.”

Modul în care îşi poate ajuta colegiul:
“Parlamentarii sunt cei care adoptă bugetul şi pot propune amendamente. Dintre sutele de amendatele sunt adoptate cele care sunt pe agenda publică. De asemenea, Parlamentul controlează Executivul şi aici puteţi vedea numeroasele mele întrebări şi interpelări. Sper să obţin sprijinul colegilor mei pentru a iniţia proiecte de legi în folosul oamenilor, mai ales dacă USL va caştiga alegerile parlamentare”.

Constantina Negoiţă vrea să urce de la CJ la deputaţi

FOTO: Democrat – liberala Constantina Negoiţă vrea să caştige Colegiul 2 cu proiecte axate pe educaţie, sănătate şi anteprenoriat

Constantina Negoiţă este unul dintre democrat –liberalii aflaţi parcă de o viaţă întreagă în partid. În două decenii de politică democrată, aceasta a deţinut diverse funcţii de partid, în primul rand la organizaţia de femei, iar din 2008 este consilier judeţean. Constantina Negoiţă nu are o mare notorietate ca politician, iar în Consiliul Judeţean nu s-a remarcat prin nimic deosebit, luările sale de cuvant fiind rare. Cu toate acestea, este cunoscută în judeţ datorită Şcolii Postliceale Sanitare “Vasile Alecsandri”, pe care a înfiinţat-o şi pe care o conduce de ani buni. Şcoala pregăteşte cadre medicale, dar organizează şi cursuri de recalificare, pomovand învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Ca urmare, programul electoral al Constantinei Negoiţă se concentrează pe sănătate, educaţie şi familie, la care se adaugă mediul de afaceri, avand în vedere activitatea sa de manager. Candidatul ARD nu a fost implicat în scandaluri, iar numele său nu a fost legat de afaceri necurate pe bani publici.

“Fabrica” de asistenţi medicali aduce bani mulţi

Constantina Negoiţă caştigă bine din afacerile derulate prin firma Marcip Com SRL, după cum reiese din declaraţia de avere. Anul trecut a caştigat nu mai puţin de 91.000 lei ca manager al firmei şi ca director al Şcolii Postliceale “Vasile Alecsandri”. La aceste venituri se adaugă şi pensia de 18.000 lei şi indemnizaţia de consilier judeţean în valoare de 6.671 lei. Negoiţă deţine un apartament şi un teren de 400 metri pătraţi în Focşani. La capitolul maşini, democrat – liberala are un Renault Clio, din 2005 şi un Renault Megane, din 2006. Averea acesteia mai cuprinde şi bijuterii în valoare de 5.000 de euro, fără a lua în calcul activele deţinute de firmă. Economiile Constantinei Negoiţă se ridică la 108.000 lei şi 6.000 de euro. De asemenea, candidatul ARD deţine acţiuni în valoare de 100.000 lei la Marcip Com SRL.

Carte de vizită

Data naşterii: 1 iunie 1948
Studii: Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative (2004)
Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Facultatea de Ştiinţe Economice, Masterat în Managementul Sectorului Public (2012)
Doctorand Drept public la Academia de Ştiinţe a Moldovei, Institutul de Filosofie, Sociologie şi Drept Chişinău

Proiectele Constantinei Negoiţă

Facilităţi la angajarea absolvenţilor, şomerilor şi celor aflaţi în prag de pensionare, prin măsuri cum ar fi acordarea unei sume egale cu valoarea contribuţiilor sociale datorate de angajator pentru cei care angajează şomeri de lungă durată.
Modificarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, astfel încat să avem o nouă strategie de apărare a drepturilor copilului.
Combaterea consumului de droguri prin instituţii puternice.
Îmbunătăţirea şi menţinerea stării de sănătate a populaţiei printr-o serie de măsuri.
Şcoala trebuie să fie în coleraţie directă cu piaţa muncii pentru a nu mai produce şomeri.

Ce spune Constantina Negoiţă

Despre relaţia cu primarii
“Prin intermediul legislaţiei pe care o propunem vrem să venim în ajutorul primarilor ca să facă şi să obţină proiecte. Mi-aş dori să fie ajutaţi toţi primarii la fel, nu în funcţie de culoarea politică”

Despre Focşani
“Am locuit mulţi ani în Sud şi nu s-a investit prea mult. Mi-aş dori ca această zonă să arate ca în centrul Focşaniului. Acestea probleme se pot rezolva respectand legislaţia şi discutand cu primarul şi cu consilierii locali.“

Iata mesajul electoral al Constantinei Negoiţă:PP – DD vrea să “bată” doi politicieni cu un silvicultor

FOTO: Gheorghiţă Oancea (PP – DD) a decis că este timpul să şi lucreze la legi, nu doar să le aplice

Gheorghiţă Oancea este un alt nume mai puţin cunoscut aruncat de PP – DD în lupta politică. La fel ca aproape toţi candidaţii partidului, acesta a avut o altă profesie şi a decis la pensie că este timpul să se ocupe şi de politică, în încercarea de a schimba ceva în ţară. Gheorghiţă Oancea se trage dintr-o familie de silvicultori din Soveja, unde tatăl său a fost şef de ocol şi a lucrat toată viaţa lui în silvicultură. De la terminarea facultăţii şi pană anul trecut, candidatul PP – DD a fost şef pe la mai multe ocoale silvice din judeţ, cel mai mult timp petrecandu-l la Ocolul Silvic Gugeşti, poziţie din care a realizat multe perdele forestiere în sudul judeţului.

La fel ca şi alţi candidaţi PP – DD despre trecutul acestuia nu se cunoaşte niciun scandal, iar cel politic nu există întrucat s-a înscris cu foarte puţin timp în urmă în partidul lui Dan Diaconescu. “De la mine nu o să vedeţi multe promisiuni, pentru că din sutele de oameni cu care am lucrat, nu e nimeni care să spună că am promis şi nu am făcut”, spune candidatul Gheorghiţă Oancea. Chiar dacă acesta nu are o mare notorietate, are totuşi avantajul că este cunoscut în zonele unde şi-a desfăşurat activitatea.

Cat se caştigă după o viaţă în silvicultură

Gheorghiţă Oancea nu poate fi considerat un candidat bogat, dar nici sărac avand în vedere locul său de muncă, dar şi al soţiei sale, de la Direcţia de Finanţe. Potrivit declaraţiei de avere, acesta are o casă şi un apartament în Focşani, la care se adaugă o casă de vacanţă în comuna Costineşti, judeţul Constanţa. Candidatul PP – DD nu are firme, bani în conturi sau credite la bănci. Acesta a caştigat din pensie suma de 14.274 lei, în timp ce soţia a avut venituri de la Finanţe de 51.025 lei. La aceste sume se adaugă 1.887 lei obţinuţi din chirii.

Carte de vizită

Data naşterii: 8 octombrie 1954, Soveja
Studii: Facultatea de silvicultură Braşov (1978)
Activitate profesională
1978 – 1983 inginer OS Soveja
1983 – 1987 şef OS Tulnici
1987 – 1990 inginer OS Gugeşti
1990 – 2001 şef OS Gugeşti
2001 – 2002 corpul de control al Direcţiei Silvice
2002 – 2004 şef OS Tecuci
2004 – 2006 şef OS Panciu
2006 – 2011 Inspectoratul pentru Regim Silvic şi Vanătoare

Proiectele lui Gheorghiţă Oancea

Creşterea pensiilor pentru cei cu venituri mici
Atragerea de investiţii pentru a crea locuri de muncă şi a-i aduce pe tineri înapoi în judeţ
Înfiinţarea de perdele forestiere în Bărăgan, dar şi în jurul localităţilor pentru că altfel nu ar mai fi case îngropate în zăpadă ca iarna trecută
Împădurirea terenurilor degradate
Un nou Cod Silvic şi o nouă legislaţie pentru a opri jafurile din păduri

Ce spune Gheorghiţă Oancea despre:

Motivul pentru care candidează:
“Programul politic al PP – DD este unul pe care l-am apreciat ca fiind pozitiv şi am considerat că este necesar să dăm o şansă ţării. Din păcate avem o ţară bogată şi frumoasă, dar trăim cel mai prost din UE.”

Relaţia cu alegătorii:
“Dacă voi fi ales voi schimba modul de a lucra cu alegătorii. Trebuie să coboram mai des în mijlocul oamenilor şi să vedem care le sunt păsurile. Trebuie să avem mai multă grijă de cei care muncesc pămantul.”

Despre contracandidaţi
“Doamna Negoiţă mi se pare o femeie de treabă. Nu-l cunosc personal pe dl Tîlvăr, dar faptul că după patru ani în Senat şi patru ani în Camera Deputaţilor nu a ajuns în localităţile din colegiul său spune totul despre el”.

Iată mesajul său electoral:Candidaţii puşi să rupă voturi

În Colegiul 2 Camera Deputaţilor mai sunt doi candidaţi, de la UDMR şi PER. Maghiarii sunt reprezentanţi de Balint – Miklossy Eniko, în timp ce ecologiştii mizeaza pe Rodica Dumitrache, despre care nu am putut afla alte informaţii suplimentare. (M. B.)În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
alisa, acum 2178 zile, 1 ora, 5 minute
Domnul Talvar este un om de mare valoare si un dascal desavarsit .
hopaa, acum 2178 zile, 15 ore, 22 minute, 15 secunde
Ce studii are, maaa, Constantina Negoiţă? - Studenta la peste 50 de ani la o universitate dintr-un centru universitar de notorietate europena, Resita. - Masteranda la o universitate cunoscuta ca citeste integral
N.E.CURATU, acum 2179 zile, 1 ora, 5 minute, 5 secunde
Astia toti trei,la gramada Vor produce busculada Si iese castigator Balint,hunul migrator
Razvan, acum 2179 zile, 1 ora, 30 minute, 42 secunde
Eu nu inteleg de ce atata agesivitate in comentarii. Fratilor fiecare voteaza pe cine vrea si nu te obliga nimeni sa votezi pe un candidat sau altul. Eu cred ca rolul articolului de fata este sa ne citeste integral
emma, acum 2179 zile, 1 ora, 46 minute, 12 secunde
Ca sa vedeti ce intamplare intamplatoare, Doamna Negoita a fost realeasa IAR DIN NOU consilier judetean in 2012. Stiati asta dragilor???
gabi, acum 2179 zile, 1 ora, 53 minute, 56 secunde
Domnul Talvar este un om echilibrat si cu bun simt.Degeaba invoca unii ca tatal sau a fost securist.Care-i problema ? N-a fost unul dintre cei care au facut averi,santaj,politica duplicitara sau citeste integral
relu, acum 2179 zile, 3 ore, 5 minute, 46 secunde
(*******) asta s-a apucat de politica in loc sa-si creasca nepotii.Imi inchipui ce doxata este mai ales dupa ce ,inainte de pensie,s-a apucat de studii.N-a trecut oceanul sa-si dea doctoratul ca avea citeste integral
radu, acum 2179 zile, 6 ore, 9 minute, 30 secunde
Iata si filmuletul al doilea in care Negoita ataca. Limba romana in corzi. https://www.youtube.com/watch?v=0lmLsl-D2Rg
radu, acum 2179 zile, 6 ore, 11 minute, 35 secunde
Negoita, repriza a doua cu limba romana. "Suntem la al patrulea editie"- citat Constantina Negoita, candidat ARD Colegiul 2 Camera Deputatilor
radu, acum 2179 zile, 10 ore, 47 minute, 1 secunda
Cel mai agramat candidat la parlamentare de la ARD, Negoita Constantina, profesoara si sefa la PDL peste 3 judete, intr-o lupta crancena cu lupta romana in care limba romana este facut categoric KO. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.