Politică

VIDEO!!! Un parlamentar de o viaţă, un primar şi un om de afaceri se luptă pentru Colegiul 2

Mihai Boicu
26 nov 2012 5809 vizualizări
Pesedistul Cristian Dumitrescu are 20 de ani de viaţă în Parlament şi vrea să stea în Senat încă patru ani. Gabriel Postolache (ARD) vrea să-l « convingă » pe social - democrat să iasă din politică. Leonida Milea (PP - DD) a decis că a stat destul pe margine şi vrea să lase afacerile pentru politică

Colegiul 2 Senat cuprinde zona “roşie” a PSD din partea de nord a judeţului, în care pană acum au caştigat doar Marian Oprişan şi oamenii pe care i-a susţinut. Din acest motiv, Cristian Dumitrescu, de la USL, este catalogat drept favorit. Deputatul este cunoscut mai ales pentru performanţa de a rezista în Parlament 20 de ani. Gabriel Postolache, primarul Ţifeştiului şi numit recent preşedinte al PDL Vrancea, candidează din partea ARD cu scopul de a caştiga la redistribuire, misiune grea şi fără apariţia scandalului lui Alin Trăşculescu. PP – DD mizează pe un necunoscut pană acum în politică, Lionida Milea, care a fost ales în vara acestui an în Consiliul Local Focşani.

Cristian Dumitrescu (USL) – greu de dat afară din Parlament

 FOTO: Cristian Dumitrescu (USL) mai are puţin şi iese la pensie din Parlament

Cristian Dumitrescu a intrat în Parlament în anul 1992 şi pare hotărat să nu-l mai părăsească pană la pensie. Parlamentarul face parte din categoria politicienilor care se fac remarcaţi doar o dată la patru ani, sunt aproape invizibili în Parlament, iar iniţiativele legislative se limitează doar o semnătură la o listă lungă de “iniţiatori” ai unui proiect de lege. Cristian Dumitrescu a ajuns să candideze la Senat în Colegiul 2, pe locul ocupat în actuala legislatură de Miron Mitrea, ca urmare a unei mici revolte a unor primari din PSD. Aceştia au spus că pe Miron Mitrea nu l-au văzut deloc în colegiu, iar cum Cristian Dumitrescu care a mai călcat din cand în cand a fost pus să reprezinte USL pe jumătate din judeţ. La începuturile carierei sale, Dumitrescu a fost membru PD, mai precis din 1992 pană în 2001, iar de atunci este membru PSD. În Parlament a reprezentat Suceava pană în 2004, după care nu a mai fost în graţiile pesediştilor de acolo. Atunci a ajuns în Vrancea, unde a rămas pe poziţii pană astăzi. Cristian Dumitrescu are foarte multe calităţi: este notar şi putred de bogat, este un soldat disciplinat partidului, plus alte calităţi de nelipsit în politică. Să nu uităm, soţia sa este Corina Dumitrescu, rectorul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, care era la un pas de a ajunge ministrul al Educaţiei, însă s-a descoperit că îşi trecuse în CV studii în străinătate pe care nu le avea.

Dumitrescu caştigă bani din trei locuri

Probabil că deputatul PSD s-a clonat sau a găsit o altă soluţie, pentru că deşi nu prea are timp să se întalnească cu alegătorii, are timp cat cuprinde să muncească în trei locuri: la Parlament, la universitatea condusă de soţia sa şi la notariat. Cristian Dumitrescu are o avere însemnată, aculumată în cele două decenii de cand se află în Parlament. Doar veniturile sale pe un an reprezintă o mică avere. Parlamentarul are în conturi 34.500 de euro şi 191.700 lei. Familia Dumitrescu a caştigat anul trecut nu mai puţin de 785.439 lei şi 7.800 euro. Averea parlamentarului mai numără cinci apartamente, o casă de vacanţă la Sinaia, la care se adaugă trei autoturisme. Colecţia de picturi şi sculpturi stransă din 1985 pană în prezent valorează nu mai puţin de 70.000 de euro, iar bijuteriile şi ceasurile 30.000 de euro.

Carte de vizită

Data naşterii: 24 mai 1955
Studii: Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice (1978)
Facultatea de drept, Universitatea Bucureşti (1985)
Doctor în ştiinţe politice, Universitatea din Paris VIII, Franţa

Activitate politică
1992 – 2001 – PD, vicepreşedinte
2001 – prezent – PSD

Activitate profesională
1978 – 1983 – economist de întreprindere
1983 – 1990 – ziarist, comentator de politică externă
1990 – 1992 – diplomat, Ministerul Afacerilor Externe
1992 – 2000 – senator
2000 – prezent – deputat
2007 – 2009 – membru al Parlamentului European, prim – vicepreşedinte al Comisiei Juridice

Gabriel Postolache, de la primar de comună la „primar de Senat”

FOTO: Gabriel Postolache (ARD) a caştigat în acest an funcţia de primar, de preşedinte PDL şi vrea să ajungă şi senator

Singurul primar înscris în cursa electorală pentru un fotoliu de parlamentar este gospodarul PDL al comunei Ţifeşti, care candidează din partea ARD. Gabriel Postolache este unul dintre cei mai vizibil primari din ultima perioadă, mai ales că acum i-a luat locul lui Alin Trăşculescu în fruntea organizaţiei judeţene a PDL. De asemenea, este şi un edil longeviv aflandu-se la al patrulea mandat în funcţie, e drept, ales pe listele a trei partide diferite. Dacă în administraţie a avut continuitate în ultimii ani, Gabriel Postolache a avut un parcurs politic mai sinuos. Din 1996 pană în 2000 a fost consilier local al CDR, după care a candidat la funcţia de primar din partea Federaţiei Ecologiste din Romania. Ulterior a trecut la PSD, unde a rămas pană în 2006, cand a trecut în PDL. În 2008, primarul a fost prezentat ca o achiziţie a PNL înainte de alegerile parlamentare, fiind urcat pe scenă la lansarea candidaţilor, însă a rămas formal în PDL. Gabriel Postolache spune că toate mişcările lui politice au fost făcute doar în interesul comunei şi aduce ca argument faptul că a fost singurul primar care l-a înfruntat pe Marian Oprişan în plină şedinţă. În Ţifeşti s-au realizat mai multe investiţii în mandatul acestuia, de la apă pană la şcoli, însă asfaltarea drumului judeţean care traversează comuna a fost cea mai importantă şi i-a adus un nou mandat în acest an. Plecand de la experienţa de primar şi contactul permanent cu oamenii, candidatul ARD vrea să-i convingă pe oameni cu proiecte cat mai concrete, plecand de la ce a făcut în comuna sa, dar şi prin criticarea cu orice ocazie a adversarilor săi de la USL pentru că nu sunt din Vrancea şi nici nu prea au călcat prin judeţ.

Averea preşedintelui PDL: teren, casă şi maşină

Gabriel Postolache nu este un candidat foarte bogat în comparaţie cu alţi politicieni, între el şi Cristian Dumitrescu, contracandidatul său, fiind o diferenţă foarte mare de avere. Preşedintele PDL are în Ţifeşti două terenuri în intravilanul localităţii. De asemenea, anul trecut a cumpărat un teren agricol în suprafaţă de 10.100 mp. Candidatul ARD deţine o casă de locuit tot în Ţifeşti şi conduce un autoturism Skoda Superb, fabricat în 2008, pe care l-a cumpărat în leasing. Acesta a caştigat anul trecut din funcţia de primar suma de 26.892 lei, iar din viticultură şi cultură mare a mai obţinut 17.000 lei. Soţia sa este cadru didactic şi a avut venituri în 2011 de 12.313 lei.

Carte de vizită

Data naşterii: 4 septembrie 1963
Studii: Institutul Agronomic Timişoara, Facultatea de Zootehnie (1990)
Activitate profesională:
între 1991 – 2000 a avut afaceri în Ţifeşti (brutărie şi magazin)
Activitate politică:
1996 – 2000 consilier local Ţifeşti din partea CDR
2000 – 2012 primar al comunei Ţifeşti
După caştigarea alegerilor din 2000 a trecut la PSD
2006 – a trecut la PDL, unde fost numit preşedinte interimar după reţinerea deputatului Alin Trăşculescu, predecesorul său
Proiectele candidatului Postolache
Viticultorii să-şi poată vinde vinul doar pe baza certificatului de producător şi a declaraţiei de stoc şi recoltă
Finalizarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan, care să rezolve problema irigaţiilor
Aducerea de investitori după modelul de la Ţifeşti, unde doi investitori vor investi în panouri fotovoltaice şi centrale eoliene
Realizarea de cărţi funciare gratuite, aşa cum se întamplă la Ţifeşti
Legislaţie care să încurajeze firmele să plătească impozite în Vrancea
Vanzarea produselor agricole fără intermediari

Ce spune Gabriel Postolache despre:  

Perioada în care a stat la PSD 

“A fost un sacrificiu din partea mea să intru într-un partid care nu corespunde cu orientarea mea”

Prezentarea sa la PNL în 2008 

“Am făcut un sacrificiu pentru comunitatea mea pentru a obţine fonduri. Liberalii îşi doreau pe scenă un primar credibil alături de Crin Antonescu. Cand am văzut cum se aruncă cu banii aiurea, am spus că eu de ce să răman cu şcolile neterminate? Mi-am pus cinci minute eşarfa galbenă la gat şi am obţinut fonduri pentru şcoli. Ştiau că nu voi trece la ei.”

Despre contracandidaţi 

“Mitrea şi Dumitrescu nu candidează împotriva mea, ci împotriva cetăţenilor judeţului Vrancea. Eu sunt într-o competiţie pe care vreau să o văd democratică, dar nu poţi avea o competiţie democratică cand Dumitrescu şi Mitrea au lipit pe toate gardurile afişe fără acordul proprietarilor, care nu zic nimic pentru că nu le mai dă primarul adeverinţe”.

Iată mesajul său electoral:

 

Lionida Milea vrea să fie “buturuga mică” care răstoarnă “carul USL”

FOTO: Lionida Milea (PP – DD) vrea să fie o surpriză neplăcută pentru USL

PP – DD mai scoate încă un necunoscut într-ale politicii la înaintare în Colegiul 2 Senat. Omul de afaceri Lionida Milea a făcut anul trecut pasul spre politică, intrand în partidul condus de Dan Diaconescu, iar în acest an a fost ales consilier la Focşani. Înainte a lucrat aproape o viaţă întreagă la Romseh, după care a înfiinţat o firmă care lucrează în acelaşi domeniu, avand ca obiect de activitate mecanică generală. Neavand un trecut politic, despre Lionida Milea nu putem să spunem că şi-a concentrat promisiunile spre protejarea categoriilor defavorizate, crearea de locuri de muncă, dar posibilitatea de a-i trage la răspundere mai uşor pe funcţionarii statului. Pană acum nu s-a remarcat în mod deosebit în Consiliul Local Focşani, unde PP – DD a fost de multe ori în opoziţie cu proiectele susţinute de majoritatea USL.

1,5 miliarde lei vechi în conturi

Leonida Milea a trecut după o viaţă de muncă în slujba “poporului”, cu o avere modestă, dacă nu mică, pentru un politician, dar mărişoară pentru alte categorii. Cu siguranţă, dacă partidul ar fi cerut taxa vehiculată în presă de 50.000 de euro, atunci nu ar fi avut de unde să scoată banii. Candidatul PP – DD are terenuri în Campineanca, Soveja şi Mărtineşti, în cea din urmă localitate fiind moştenit. La capitolul locuinţe, Lionida Milea are un apartament cumpărat în 1992 în Focşani şi o casă de vacanţă construită la Soveja, din care deţine jumătate. La acestea se adaugă o casă moştenită la Mărtineşti, împreună cu alţi patru moştenitori. Lionida Milea are şase depozite bancare, în care deţine suma totală de 142.766 lei, 2.200 euro şi 3.200 dolari. PP – DD-isul deţine o bătrană Dacia 1310 din 1983 şi un Opel din 2006. Veniturile anuale ale candidatului sunt destul de modeste, după cum arată declaraţia sa de avere. Ca director general al Repomax SRL a caştigat 4.634 lei, la de la Ciscom SRL 196 lei, din chirii 1.887 lei, iar din pensie 8.412 lei.

Carte de vizită
Lionida Milea s-a născut la Jariştea, în 1956
Studii
licenţiat ştiinţe administrative
master în Managementul Sectorului Public
Activitate profesională
1977 – 2003  a lucrat la Romseh şi a deţinut atat funcţii de execuţie, cat şi de conducere
2003 – prezent conduce propria firmă

Ce promite Lionda Milea
Bătranii cu varste de peste 75 de ani, văduvele şi veteranii să fie scutiţi de plata impozitelor
Redeschiderea cabinetelor medicale în toate comunele
Reducerea TVA la 10% la mărfurile de strictă necesitate
Introducerea răspunderii materiale pentru funcţionarii publici
Finalizarea lucrărilor la Canalul Siret – Bărăgan
Înfiinţarea de centre zonale ale producătorilor pentru valorificarea producţiei propriei

Ce spune despre candidatul despre:

Intrarea în politică

“Pană acum am stat deoparte, dar acum am spus că trebuie să mai implic, că nu se mai poate

Despre contracandidaţi

“Din punctul meu de vedere, domnul Dumitrescu are o activitate politică aproape nulă. Nu am auzit să aibă vreo iniţiativă, să se implice în ceva. Chiar şi în comunele unde a fost deputat nu ştie lumea de el. Eu l-aş întreba care sunt localităţile din colegiul său, pentru că nu cred că le ştie”.
“Despre domnul Postolache ştiu că este primar la Ţifeşti şi că a demarat lucrări în timpul PDL şi a beneficiat de sprijinul PDL. Toată stima pentru el, dar nu aş fi avut curajul să candidez din partea unui partid care nu a făcut decat rău”. (Mihai BOICU)

Încă trei partide vor parlamentar  în Focşani

UDMR are un candidat în Focşani la Colegiul 1 pe Szekely Kinga, care poate obţine voturi doar în semn de protest la adresa altor candidaţi, cum s-a întamplat şi la alte alegeri. Partidul Ecologist Roman mizează pe Virgil Traian Ududec la alegerile parlamentare. Spre deosebire de alte colegii, în Focşani a apărut a şasea formaţiune politică cu candidat. Este vorba de Partidul Social Democrat al Muncitorilor Romani, reprezentat de Camelia Hristea. Aceasta a candidat şi la alegerile locale din partea Partidului Social Roman, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 17

Adaugă comentariu
curiosul, acum 4165 zile, 2 ore, 36 minute, 35 secunde
Sunt curios daca acest db s-a intalnit vreodata cu Domnul Postolache ,au stat de vorba sau il cunoaste ca om de isi da cu parerea de fiecare data despre el!Il inteleg ca are frustrari ,dar sa lovesti citeste integral
pentru zet , acum 4165 zile, 2 ore, 45 minute, 41 secunde
In primul rand bai, zet esti un frustrat si un ticalos deoarece stii foarte bine ca nu este adevarat nimic din ce ai scris,dar stai linistit ca dumnezeu are grija de toti si da fiecaruia exact dupa citeste integral
danb = sclav, acum 4165 zile, 18 ore, 20 minute, 21 secunde
Macar de-as vedea putina obiectivitate la tine, danb! Dar nu citesc in comentariile tale nimic altceva decat frustrare si pupinkurism . Mi-e scarba de toti ca tine . Mi-ar fi rusine sa ies cu capul citeste integral
obiectiv, acum 4165 zile, 21 ore, 14 minute, 38 secunde
.
Ptr. danb, acum 4166 zile, 2 ore, 18 minute, 32 secunde
danb,esti de o prostie si o impertinenta rar intalnita ! ARD are cei mai buni candidati,toti noi adica nu au mai fost parlamentari pana acum !!! Pesedistii tai care pun vrancenii pe primul citeste integral
danb, acum 4166 zile, 5 ore, 3 minute, 9 secunde
@ exclusiv db. Bai nu mai scrieti de la serviciu, respectiv Electrica SA cuibul PDL-istilor vranceni, pentru ca ghici ce se va intampla ? Si poti sa fii sigur ca se va intampla. Chiar nu aveti nimic citeste integral
N.E.CURATU, acum 4166 zile, 7 ore, 29 minute, 53 secunde
Dumitrescu,venetic Care n-a facut nimic Postolache,sanse n-are Palaria e prea mare, Iara conu' Leonida Lupta cu reactiunea Parerea mea,ca degeaba, Nu-l voteaza natiunea Si uite-asa ramane citeste integral
Seful Vostru, acum 4166 zile, 8 ore, 11 minute, 15 secunde
Vreti sa va zic parerea mea pe care eu o consider de expert; niciunul nu merita sa castige nimic, nici senator, nici parlametar, dupa ce ajung acolo sus nu-i mai inereseaza nimic,decat sa-si citeste integral
, acum 4166 zile, 9 ore, 8 minute, 2 secunde
L-am ascultat pe d-l POSTOLACHE la emisiunea lui Cristoiu "La taifas" mi-a facut o impresie f.buna.Este un bun politician ,stapaneste bine regulile administratie.are o activitate bogata si citeste integral
, acum 4166 zile, 9 ore, 16 minute, 47 secunde
Danb nu vedeti ca este pupicuristul lui Oprisan se da demn si cu caracter dar acum este cunoscut de toti ce fel de marfa este.Nu vezi pe Dumitrescu cu ochii holbati dupa bani .Nu a facut nimic pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.