Politică

VIDEO!!!!Guvernul a plătit datorii ale primăriilor de peste 2 milioane de euro

Mihai Boicu
15 nov 2012 1169 vizualizări
Restanţele totale ale autorităţilor locale sunt însă de două ori mai mari

Consilierii judeţeni au votat ieri sumele alocate unităţilor administrativ teritoriale pentru plata arieratelor către firme, acumulate în ultimii ani. Restanţele de peste 90 de zile acoperite se ridică la 9,719 milioane lei, din care 6,541 milioane lei pentru rural şi 3,148 milioane lei pentru urban. În total arieratele primăriilor sunt mult mai mari, potrivit unei situaţii solicitată de Consiliul Judeţean şi centralizată pe data de 9 noiembrie. Potrivit acesteia, datoriile totale se ridică la nu mai puţin de 19,936 milioane lei, din care 15,505 milioane lei buget local, 2,361 milioane lei pentru programele finanţate prin OG 7/2006 şi 2,070 milioane lei pentru programele finanţate prin HG 577/1997. Aici intră multe din investiţiile abandonate din lipsă de bani. Marian Oprişan a promis că pe data de 10 decembrie toate arieratele vor fi plătite, promisiunea care poate fi catalogată drept electorală avand în vedere că alegerile vor avea loc pe 9 decembrie. Preşedintele CJ a intrat în conflict verbal cu consilierii PDL în privinţa modului în care s-au împărţit datoriile. “Cred că cel mai rău este să mergem pe apartenenţa politică a primarilor”, a spus pedelistul Emilian Diaconu. Oprişan a replicat că nu este vorba de o abordare politică şi că nu a uitat “nenorocirile făcute de Guvernul PDL”, Dacă nu a reuşit să ajungă preşedinte al CJ, liberalul Eduard Lambrino a ajuns în postura nu prea onorantă de a citi la “comanda” lui Oprişan amendatele făcute la proiectul de hotărare, prin care 100.000 lei s-au mutat de la Chiojdeni la Andreiaşu şi 100.000 lei de la Panciu la Homocea. (Mihai BOICU)

Iată ce sume au primit primăriile din judeţ pentru a-şi achita datoriile faţă de agenţii economici.-VEZI IN ATASAMENT-


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.