Politică

"Ponta nu va mai fi premier dupa alegeri". MRU spune ca lovitura va veni din sanul USL

Ziarul de Vrancea
14 nov 2012 1190 vizualizări
Ce se intampla in cadrul USL pune semne de intrebare despre cum va reusi sa reziste USL dupa 9 decembrie. a mai spus fostul premier Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu sustine ca Victor Ponta nu va mai obtine un mandat de sef al guvernului dupa alegeri, sugerand ca mutarea va fi facuta chiar din interiorul USL.

Intrebat la GANDUL LIVE daca din punctul sau de vedere Ponta va fi premier si dupa 9 decembrie, Ungureanu a raspuns: Evident nu. Nu participa la anumite zile de nastere. Impresia pe care o am este ca actualul premier stie ca nu va mai fi premier dupa 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te astepti. Exista conditii mai mult sau mai putin vizibile pentru a obtine statutul de candidat.

Domnia sa sigur stie. (...) Luati-o ca o anecdota. Ce se intampla in cadrul USL pune semne de intrebare despre cum va reusi sa reziste USL dupa 9 decembrie".

Cat priveste declaratiile presedintelui Traian Basescu potrivit caruia dupa alegeri va desemna un premier "in interes national", fostul premier a apreciat ca "interesul national se recunoaste in respectarea Constitutiei".

"Va pot spune, din punctul meu de vedere, ca desemnarea premierului va tine cont de prevederile constitutionale. Respectarea Constitutiei e in interesul national. Care va fi persoana primului ministru, cred ca in momentul de fata intereseaza mai putin. (...)
Interesul national se recunoaste in respectarea Constitutiei. Constitutia este foarte clara in ceea ce priveste desemnarea premierului", a spus Ungureanu.

MRU a adaugat ca Legea fundamentala "ofera capacitatea presedintelui de a desemna premierul", precizand ca se face vorbire de partide atunci cand este invocata majoritatea de 50l a suta plus unu rezultata din alegeri.

Intrebat daca ARD are o varianta de premier in acest moment, Ungureanu a spus: "nu suntem in situatia asta. In momentul de fata luptam ca ARD sa poata forma o coalitie de guvernare dupa 9 decembrie".

Lista de lux, "o minciuna ordinara, o inscenare"

Mihai Razvan Ungureanu a raspuns si acuzatiilor potrivit carora in perioada in care a fost premier a comandat o serie de produse de lux. Lista aparuta in presa, a spus fostul premier, "este o minciuna ordinara". Mai mult, considera el nu este exclus ca acest scandal sa aiba legatura cu nemultumirea unor politicieni cresterea procentelor sale.

"E o minciuna ordinara, o inscenare nedemna pentru clasa politica romaneasca. Faptul in sine nu e adevarat. Niciodata nu am comandat si folosit asemenea lucruri. V-aduc aminte de multe alte zvonuri, fragmente de stenograme: sa-l lovim pe Ungureanu, Ungureanu nu stiu cate procente a crescut...", a mai spus Ungureanu.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.