Politică

PDL merge la Opera. Lansarea in doua acte

Ziarul de Vrancea
24 oct 2012 1475 vizualizări
PDL a pregatit pentru debutul campaniei electorale o lansare a candidatilor care sa contrasteze cu cea a USL.

 

Daca Victor Ponta si Crin Antonescu au mers pe Arena Nationala pentru prezentarea oficiala a candidatilor, democrat-liberalii impreuna cu aliatii "de dreapta" au ales Opera Romana si Biblioteca Centrala Universitara din Bucuresti.

Lupta electorala va incepe pentru ARD prin doua manifestatii: lansarea candidatilor si prezentarea programului de guvernare. Ambele evenimente se vor derula la inceputul lunii noiembrie, pregatirile urmand sa inceapa saptamana viitoare.

Cea mai mare problema a liderilor ARD a fost alegerea unor spatii pe masura planurilor. Caci, din start, PDL si aliatii sai au dorit sa organizeze cele doua evenimente in totala contrapondere cu mitingul USL de pe Arena Nationala.

Conform discutiilor care au avut loc marti dimineata in Modrogan, Opera Nationala din Bucuresti este destinatia preferata de catre presedintele PDL Vasile Blaga. Pe langa simbolul cultural, cladirea din centrul Capitalei a fost aleasa datorita capacitatii de aproape 900 de locuri, in conditiile in care la eveniment sunt asteptate 800 de persoane.

Numarul de locuri a fost principalul impediment pentru a alege ca gazda a evenimentului Ateneul Roman. Cladire- simbol a Bucurestiului, Ateneul a fost propunerea discutata initial de catre co-presedintii ARD, insa capacitatea de aproximativ 400 de persoane, nu s-a incadrat in calculele privind invitatii, au precizat surse din conducerea PDL.

Daca in privinta lansarii oficiale a candidatilor alianta formata din PDL, PNTCD si FC a discutat cele doua variante: Opera Nationala si Ateneul Roman, pentru prezentarea programului de guvernare s-a convenit fara prea multe dezbateri ca locul potrivit este Biblioteca Centrala Universitara. Mai exact, aula corpului Fundatie, aflat vizavi de Palatul Regal. Alegerea BCU este una fireasca nu doar prin prisma mesajului ci si a faptului ca directorul institutiei este un apropiat al PDL. Mireille Radoi, directorul BCU, numita in functie in timpul mandatului de ministru al Educatiei al lui Daniel Funeriu, este fost membru al Organizatiei PDL Bucuresti. Mai mult, Radoi a derulat anul trecut chiar un parteneriat cu organizatia de tineret a filialei din care provine.

Pentru lansarea programului de guvernare exista insa si o varianta de rezerva: aula unei universitati bucurestene. In cazul in care se va apela la aceasta varianta, PDL va face prima propunere Universitatii din Bucuresti (UB), al carei rector este un apropiat al ARD. De altfel, Mircea Dumitru a fost prezent in urma cu exact doi ani la lansarea Fundatiei Crestin-Democrate, eveniment organizat de catre Theodor Baconschi la... Ateneul Roman.

Comisia de Etica, mica piedica in stabilirea listelor finale

Pana la lansarea candidatilor, ARD trebuie mai intai sa definitiveze lista celor cu care se va prezenta in fata electoratului. Finalizarea listelor electorale a fost intarziata cu o saptamana din cauza evaluarilor la care a lucrat Comisia de Etica. Practic, cei cinci membri ai comisiei conduse de catre Monica Macovei au avut de verificat peste 400 de candidaturi. Treizeci si doua de dosare au fost respinse, iar pentru douasprezece dintre acestea s-au gasit rapid inlocuitori, astfel incat deocamdata raman discutii deschise pentru douazeci locuri.

Singurul nume sonor printre candidatii care au primit aviz negativ este cel al lui Petru Movila. Fostul sef al Organizatiei PDL Iasi nu a putut trece cu brio de testul comisiei "Macovei" intrucat este cercetat penal de catre procurorii DNA intr-un dosar in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu. Concret, Petru Movila este acuzat ca in urma cu trei ani l-ar fi rugat pe seful Politiei Rutiere Iasi sa nu-i suspende permisul de conducere unui prieten de-ai sai.

Surse din conducerea PDL au precizat ca toti cei 32 de candidati respinsi provin din randurile democrat-liberalilor. PNTCD a avut initial un singur dosar respins, insa in acest caz s-a ajuns la concluzia ca probele nu au fost relevante.

Lista finala a candidatilor urmeaza sa fie stabilita pana sambata.

rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.