Politică

Leonard Orban, RESPINS de Parlamentul European pentru postul de la Curtea Europeană de Conturi: Regret rezultatul votului, îmi retrag candidatura

Ziarul de Vrancea
23 oct 2012 744 vizualizări
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu a primit, marţi seară, numărul necesar de voturi în plenul Parlamentului European pentru ocuparea postului de la Curtea Europeană de Conturi, candidatura sa fiind respinsă.

 

Votul a avut loc marţi seară la Strasbourg, fiind secret.

Au fost înregistrate 294 de voturi "împotrivă" şi 269 de voturi "pentru". De asemenea, au fost exprimate şi 80 de abţineri din totalul de 643 de voturi înregistrate.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, pentru MEDIAFAX, că renunţă la candidatura pentru postul de membru al Curţii Europene de Conturi în urma votului negativ primit, marţi seară, la Strasbourg, în plenul Parlamentului European."Am hotărât să îmi retrag candidatura, deşi votul PE are un caracter consultativ", a afirmat Orban.

De altfel, acesta precizase şi înainte de audierea în Comisia de Control Bugetar a PE, pe 26 septembrie, că în cazul unui vot negativ al Parlamentului European va renunţa la candidatură, deşi decizia finală aparţine Consiliului European.

Orban consideră că faptul că a primit un aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a avut "în mod cert o influenţă importantă" şi asupra votului din plenul  PE.

"Regret rezultatul votului (...) Nu pot să nu notez faptul că disensiunile politice interne au fost transferate la nivel european, ceea ce e o chestiune din care nu câştigă nimeni. Astăzi a fost candidatura mea, mâine vor fi alte probleme, însă e clar că nu câştigă nimeni din asemenea probleme", a mai afirmat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene fusese propus în iunie de premierul Victor Ponta pentru a deveni membru al Curţii Europene de Conturi.

Orban primise aviz negativ din partea Comisiei de Control Bugetar a PE pe 26 septembrie.

Votul din plenul PE este decisiv în privinţa ocupării de către Orban a postului de la Curtea Europeană de Conturi din Luxemburg, în condiţiile în care avizul Comisiei de Control Bugetar era consultativ.

 

www.hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.