Politică

USL îşi lansează, pe Naţional Arena, candidaţii la parlamentare

Ziarul de Vrancea
17 oct 2012 1171 vizualizări
USL îşi lansează, miercuri, pe Naţional Arena, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente. Organizatorii se aşteaptă la peste 80.000 de susţinători. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

 

În frunte cu Victor Ponta, care va candida în acelaşi colegiu din Gorj ca şi în 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, potrivit Mediafax. De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.

Nume noi de candidaţi din partea USL sunt, printre alţii, George Becali, Gabriela Firea şi Sebastian Ghiţă. Nu vor candida Florin Georgescu, Mona Pivniceru, Leonard Orban şi Raed Arafat. În rest, toţi ceilalţi îşi vor încerca sau reîncerca norocul pentru a deveni sau redeveni parlamentari.

Mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare este programat, miercuri, pe Arena Naţională, între orele 18.00 şi 20.00. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn şi serios.

Participanţii la mitingul USL se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza. Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

Trei străzi şi un bulevard din zona Naţional Arena vor fi închise din cauza mitingului. Astfel, de la ora 11.00, va fi închisă total circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. De asemenea, începând cu 18:30, nu se va circula pe Bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi Bulevardul Chişinău.

Şoferii sunt sfătuiţi să evite perimetrul adiacent Naţional Arena, să circule cu viteză redusă şi să oprească doar în locurile special amenajate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, că la evenimentul de lansare a candidaţilor USL vor participa 80.000 de persoane, acesta fiind numărul maxim admis, stabilit în urma discuţiilor cu MAI şi ISU.

www.adevarul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.