Politică

Socialistii europeni i-au promis sprijin lui Ponta in campania pentru parlamentare. Swoboda: Este vremea ca vocea Romaniei sa fie auzita in UE

Ziarul de Vrancea
30 sep 2012 725 vizualizări
Presedintele ales al Partidului Socialistilor Europeni (PES), Serghei Stanisev, a promis sambata ca se va implica personal, impreuna cu alti lideri PES, pentru sustinerea lui Victor Ponta si a partidului sau in campania pentru alegerile din decembrie din Romania, in timp ce liderul grupului Socialistilor si Democratilor europeni din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, a apreciat ca a venit vremea ca vocea Romaniei sa fie auzita in Uniunea Europeana, informeaza Agerpres.


"Sunt foarte convins ca PSD, sub conducerea lui Victor Ponta, a facut o foarte buna politica in ultima luna, iar asta e ceea ce conteaza pentru cetatenii Romaniei, pentru ca in ultimii ani am vazut multe suferinte, in timpul guvernarii de dreapta si sub conducerea presedintelui Traian Basescu. Cred ca protectia sociala si in acelasi timp reducerea deficitului bugetar este un rezultat foarte bun in doar cateva luni. Cred ca programul socialist va fi apreciat de votanti din Romania si in timpul campaniei, atat eu cat si alti lideri din PES vom fi implicati in campania din Romania. Ii doresc succes lui Victor in misiunea lui", a declarat Serghei Stanisev sambata, in cadrul unei conferinte de presa comune cu Victor Ponta si Hannes Swoboda.

Liderul grupului S&D, Hannes Swoboda, a spus ca populatia Romaniei a dat un semnal clar privind interesul ei pentru schimbare in iunie si ca este sigur ca asta se va intampla din nou in decembrie. "Cred ca liderii aliantei de la putere, care i-au intins o mana lui Traian Basescu sunt garantia ca tara o va lua pe calea cea buna. Sper ca macar in ultima faza a presedintiei sale domnul Basescu va incerca sa fie un presedinte al tuturor romanilor pentru ca asta asteptam de la un presedinte, nu o politica partizana, ci de aparare a intereselor tarii. Este una dintre cele mai mari tari din Uniunea Europeana (UE), dar vocea tarii nu a fost auzita foarte mult inainte ca acest guvern sa vina la putere. Este vremea sa se intample acest lucru", a afirmat politicianul austriac.

Premierul Victor Ponta si-a exprimat speranta ca anii urmatori, in special 2013 si 2014, vor aduce victorii importante pentru socialistii europeni, care sa dovedeasca faptul ca viitorul Europei poate fi definit de familia politica a PES. Ponta si-a manifestat recunostinta pentru "solidaritate, pentru sfaturile pe care le-am avut in timpul verii de la Serghei Stanisev, de la Hannes Swoboda, de la Martin Schulz, de la alti colegi si prieteni. Astazi am reafirmat angajamentul nostru ca tara, al guvernului si al partidului pentru valorile europene si cele ale familie noastre politice, precum si optimismul ca anul viitor va fi mult mai bun pentru Europa, familia noastra politica si Romania", a declarat liderul PSD citat de Agerpres.

www.hotnews.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.