Politică

Videanu: Cazul Oltchim e întreţinut de Guvern, din raţiuni strict politice. Victor Ponta este mincinosul naţional

Ziarul de Vrancea
30 sep 2012 711 vizualizări
Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, duminică, referitor la Oltchim, că acest subiect "este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, iar procentele Uniunii se duc la Partidul Popular al lui Dan Diaconescu".

 

Videanu a prezentat într-o conferinţă de presă memorandumul privind Oltchim, aprobat în 15 iulie 2009 de guvernul Boc, din care făceau parte şi Victor Ponta şi Dan Nica.

"Prin minciună şi incompetenţă, guvernul Ponta riscă definitiv să pună economia românească pe butuci. Exemplul elocvent la care asistăm de mai bine de trei săptămâni îl reprezintă cazul Oltchim, caz care este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru că sunt în acelaşi bazin electoral, procentele USL se duc la Partidul Popular al domnului Dan Diaconescu. Profitând de acest lucru, Victor Ponta doreşte să întreţină public acest circ politico-mediatic, care este pe pielea oamenilor de la Oltchim", a susţinut Adriean Videanu.

El a arătat că în urmă cu câteva zile Victor Ponta a afirmat că în guvernul din care făcea parte ca ministru Adriean Videanu s-a vorbit despre anumite probleme legate de Oltchim, dar că nu s-a luat nicio decizie.

"În urmă cu câtea zile Victor Ponta a afirmat că, dincolo de faptul că în guvernul din care el a făcut parte s-a discutat că ministrul Videanu la acea vreme a venit cu anumite probleme legate de Oltchim, dar că nu s-a luat nicio decizie cât a fost el (Ponta - n.r.) membru al Guvernului. Vreau să vă prezint proba prin care Victor Ponta este mincinosul naţional şi vă prezint memorandumul aprobat pe 15 iulie 2009, nu numai că a fost participant la acea decizie în şedinţa de guvern, dar reprezentanţii PSD, prin preşedintele AVAS, domnul Ursache, şi prin viceprepemierul la acea vreme Dan Nica, a participat atât la elaborarea documentului, cât şi la avizarea lui. Putem demonstra că problemele Oltchim au fost tratate cu maximă seriozitate de guvernul Boc şi s-au găsit soluţii legate de revitalizarea activităţii la Oltchim inclusiv prin achiziţia părţii de petrochimie în prima etapă de la Arpechim", a explicat Videanu.

Potrivit lui Videanu, memorandumul prevedea, pe baza analizei făcute de Ministerul Economiei şi AVAS, majorarea capitalului social al Oltchim prin conversia în acţiuni a creanţelor AVAS şi acordarea unor garanţii ale statului în valoare totală de până la 339,2 milioane de euro, necesari angajării de către Oltchim a unor credite bancare în valoare cumulată de până la 424 de milioane de euro.

"Domnul Ponta, ca membru al Cabinetului Boc, a votat pentru acest lucru", a precizat Adriean Videan,u arătând că a prezentat presei acest document pentru a pune capăt "minciunilor şi abuzurilor pe care Victor Ponta le face din raţiuni politice".

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
S. MAX, acum 4219 zile, 12 ore, 25 minute, 36 secunde
POT SA INTELEG SI SA INGHIT ORICE ARGUMEMT. DAR NU POT SA INTELEG DE CE PRODUCTIA LA OLTCHIM A FOST INTRERUPTA IN PLIN PROCES DE PRIVATIZARE! DE CE ATUNCI NU SE PUTEA ASIGURA FINANTAREA PENTRU citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.