Politică

Victor Ponta a părăsit şedinţa CSAT

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 791 vizualizări
Premierul Victor Ponta a plecat, miercuri, de la şedinţa CSAT, după 30-40 de minute de la debut, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

  Premierul Victor Ponta a sosit la Palatul Cotroceni pentru a participa la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), programată joi de la ora 11.00. Maşina premierului însoţită de escortă a sosit la Palatul Cotroceni la aproximativ cinci minute după ora 11.00.

Palatul Victoria a confirmat miercuri că premierul va participa la reuniunea CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, aceasta fiind prima întâlnire dintre primul-ministru şi şeful statului după referendumul de demitere a lui Băsescu.

Şedinţa CSAT de joi are pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene şi privatizarea CFR Marfă, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

  Astfel, în şedinţa CSAT condusă de preşedintele Traian Băsescu, care are loc începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, se discută teme ca strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale.

De asemenea, comunicatul Preşedinţiei precizează ca teme pe ordinea de zi a şedinţei CSAT şi "procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare", precum şi "proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia".

Vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezintă ultima temă anunţată de comunicatul Preşedinţiei, care precizează însă că "în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională".

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat duminică, la B1 TV, că achiziţia avioanelor multirol F-16 din Portugalia se va face potrivit unui plan stabilit anterior, care respectă directivele UE.

  În 30 iulie, după referendumul de demitere a preşedintelui, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

  Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, că şedinţa CSAT programată pentru joi, prima după revenirea în funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, va fi un test important pentru coabitare şi că nu este exclusă participarea premierului Victor Ponta.

Preşedintele României are şi funcţia de preşedinte al CSAT, el fiind cel care poate convoca şedinţe ale Consiliului.

De asemenea, primul ministru este vicepreşedinte al CSAT, printre membrii acestuia mai numărându-se şi ministrul Apărării Naţionale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Administraţiei şi Internelor, ministrul Justiţiei, ministrul Finanţelor, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ministrul Finanţelor, directorii SIE şi SRI, şeful Statului Major General al Armatei şi consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui României.


www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.