Politică

Şova minte: Nu are masterat la London School of Economics. După ce "Kamikaze" a prezentat dovada, Şova şi-a schimbat CV-ul

Ziarul de Vrancea
17 sep 2012 1097 vizualizări
Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova, şi-a trecut în CV un masterat care, în realitate, nu există, a dezvăluit azi jurnalistul Cătălin Prisăcariu, de la revista Kamikaze.

 

 

Potrivit CV-ului existent pe site-ul Facultății de Drept al Universității București, până azi la ora 14.00, ministrul Dan Șova se mândrește cu un Master of Law (LLM) la London School of Economics.

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu, redactor-şef la revista Kamikaze, a publicat pe blogul personal dovada inexistenţei acestui masterat. Este vorba de un răspuns oficial primit de la biroul de presă al London School of Economics.

În răspunsul respectiv se specifică faptul că în arhiva instituției de învățământ nu există înregistrări care să dovedească că Dan Șova ar fi absolvit masteratul invocat în CV.

Şova doar s-a înscris la programul respectiv, de câteva ori, însă nu a urmat niciodată cursurile în cauză.

La ora 14.00, imediat după ce Prisăcariu l-a sunat pe Şova pentru obţinerea punctului de vedere, CV-ul de pe site-ul Facultăţii de Drept a fost modificat, dispărând referirea la Master of Law la London School of Economics.

Documentul nu a dispărut însă imediat de pe net, fiind nevoie de ceva timp pentru ca modificarea să fie înregistrată. Astfel încât, atunci când Şova a intrat în direct la B1 Tv şi a spus că nu are nicio problemă în CV, jurnaliştii i-au demonstrat că lucrurile nu stau chiar aşa.

Oricum, imediat după ce Prisăcariu a publicat ştirea, numeroşi jurnalişti salvaseră deja CV-ul încă vizibil pe site.

Reamintim că şi premeirul Victor Ponta şi-a declarat în mod fals un amster care n-a existat niciodată: un master în drept penal internaţional la Universitatea Catania, Italia.

În realitate, Ponta a urmat doar un curs de perfecţionare („corso di perfezionamento" (curs de perfecţionare), de trei luni, ceea ce este cu totul şi cu totul altceva.

Masterul a figurat în CV-ul lui Ponta până pe 19 iunie 2012, a doua zi după ce revista ştiinţifică „Nature" l-a acuzat de plagiat pe premierul României.

 

www.adevarul.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
sasu, acum 4231 zile, 14 ore, 29 minute, 4 secunde
Frumos; mincinosi si cotetari au tupeul de a conduce tarisoara.Asta este echipa lu pronta si cacarau.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.