Politică

Senatul respinge propunerea privind instalarea camerelor video in sectiile de votare

Ziarul de Vrancea
17 sep 2012 715 vizualizări
Senatorii au aprobat, cu 49 de voturi pentru, 13 impotriva si trei abtineri, raportul de respingere a propunerii de lege, formulat pe 19 iunie de Comisia juridica.

Potrivit propunerii legislative, camerele de supraveghere video ar fi fost instalate in fiecare sectie de votare, astfel incat sa acopere intreaga sala, cu exceptia cabinelor de vot.

In textul propunerii de act normativ se prevedea faptul ca valoarea camerelor de supraveghere ar fi trebuit sa fie suportata de la bugetul alocat alegerilor.

In expunerea de motive, initiatorii subliniau faptul ca instalarea camerelor video in sectiile de votare ar diminua suspiciunile legate de furtul voturilor sau votul multiplu.

De asemenea, initiatorii au amintit si faptul ca elevii au fost supravegheati video in timpul examenului de bacalaureat.

''Daca aceste camere de supraveghere video ar fi fost instalate la Paris, in toate sectiile de votare, nu ar mai fi existat suspiciuni cu privire la numarul persoanelor care si-au exprimat optiunea pentru un candidat sau altul. (...) Si elevii claselor a XII-a care au participat la examenul de bacalaureat, fara a concura cu nimeni pe vreun loc, au fost supravegheati video, organizatorii examenului considerand ca intimitatea lor nu este incalcata'', sustineau initiatorii propunerii de lege.

Propunerea de lege a fost initiata de deputatii PDL Viorel Arion, Gheorghe Ciobanu, Marius Cristinel Dugulescu, Petru Movila, Silviu Prigoana, Valeriu Tabara, de cei apartinand grupului minoritatilor nationale, altele decat UDMR, Stefan Buciuta (UUR) si Miron Ignat (CRLR), precum si de deputatul independent Mircia Giurgiu.

Senatul este prima Camera sesizata in acest caz, iar legea are un caracter ordinar.

hotnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.