Politică

Prefectul Kanty Popescu n-ar fi deranjat ca BEJ-ul să fie la CJ

Iulia Crețu
16 sep 2012 11215 vizualizări
S-a intrat în calendarul alegerilor pentru Parlamentul Romaniei, de pe 9 decembrie u prefectul spune că nu este lămurit dacă cetăţenii plecaţi peste hotare vor mai apărea sau nu în listele electorale

Lucrurile care candva deranjau, în alianţă, nu mai sunt chiar atat de rele. Prefectul de Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, a declarat la sfarşitul săptămanii, în cadrul unei conferinţe de presă că s-a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea alegerilor parlamentare de pe 9 decembrie. Întrebat unde anume se va organiza Biroul Electoral Judeţean, prefectul a precizat că locaţia va fi stabilită împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi că nu are nicio problemă dacă BEJ va funcţiona în clădirea administraţiei judeţene. Asta cu toate că înainte de înţelegerea politică dintre liberali şi social democraţi, PNL a militat pentru ca judecătorii să-şi aibă sediul în clădirea Finanţelor Publice din oraş, tocmai pentru a fi o delimitare clară de sfera politică.

Prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean vor trebui să stabilească. Nu am vreo problemă să fie în CJ, au condiţii civilizate şi la precedentele alegeri nu au fost probleme. De ce ar fi probleme acum, la alegerile parlamentare?”, a spus prefectul Popescu. Referitor la scrutinul din iarnă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că a fost o videoconferinţă, intrandu-se în calendarul alegerilor. Prefectul a dat ordin de înfiinţare a Comisiei tehnice, care a avut întalnire cu reprezentanţii instituţiilor implicate direct.

Potrivit lui Kanty Popescu, cele mai mari probleme legate de alegerile pentru stabilirea reprezentanţilor judeţului în Parlamentul Romaniei o ridică stabilirea listelor electorale. “Acestea se fac prin ordin al primarului. Va trebui să cerem lămuriri de la Autoritatea Electorală Permanentă, avand nişte probleme. Trebuie să vedem cum facem cu cetăţenii plecaţi peste hotare sau cu persoanele decedate”, a mai spus prefectul Kanty Popescu. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.